Follow us

Peek a Bloom με focus στο αψέντι

Ο Νικόλας Μοσχονάς είναι από τους bartenders που έχουν ξεχωρίσει με τη μεθοδική και μελετημένη δουλειά τους...

Peek a Bloom με focus στο αψέντι

Τώρα κάνει το επόμενο βήμα και τον βρίσκουμε πίσω από τη μπάρα του νεοεμφανιζόμενου Peek a Bloom, κρυμμένο σε ένα στενάκι της Λέκκα, να εστιάζει σε ένα ανατρεπτικό spirit με παλιά ιστορία, το αψέντι.
To υψηλά αλκοολικό πράσινο απόσταγμα από βότανα, στα οποία κυριαρχεί η αψιθιά, έχει κάνει περιπετειώδη καριέρα με αφορισμούς, απαγορεύσεις και επιτυχίες. Μετά από μια μεγάλη "καταραμένη περίοδο" έκανε come back τη δεκαετία του 90 και από τότε συνεχίζει να έχει τα πάνω και τα κάτω του.

Peek a Bloom με focus στο αψέντι

Πρωτοποριακή η επιλογή του Νικόλα να φλερτάρει τόσο έντονα μαζί του και ταυτόχρονα πολύ ιντριγκαδόρικη για εμάς να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του. Στον κατάλογο έχει προχωρήσει ακόμα παρακάτω το concept και έχει δημιουργήσει πρωτότυπες συνταγές, που εμπνέονται από πέντε "καταραμένους" ποιητές, της περιόδου 1820-1920. Σε κάθε έναν αντιστοιχούν δυο συνταγές, μία που προέρχεται από την αυτοβιογραφία του και μια από κάποιο έργο του. Το κοινό στοιχείο σε όλες είναι το αψέντι, που έχει παρουσία με διάφορους τρόπους, από μερικές σταγόνες μέχρι 30 ml.

Καλή αρχή είναι το Black Venus, που συνδέει τη σχέση του Charles Baudelaire με τη νεαρή μιγάδα Jeanne Duvel με pisco, ρούμι, κρέμα καρύδας, ανανά, κρέμα βιολέτας και σιρόπι αψέντι. Πολλά είναι αυτά που αξίζουν δοκιμή, όπως ειδικά για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, το Sun& Fresh από το έργο του Arthur Rimbaud, που μπερδεύει το gin με κονιάκ, σιρόπι vinsanto και ανανά με αψέντι.

Για να γνωρίσουμε καλύτερα το παρεξηγημένο ποτό, ο κατάλογος συμπληρώνεται με αρκετές επιλογές ετικετών από 45-75% αλκοόλ, οι οποίες σερβίρονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ένα μέρος αψέντι, τρία μέρη νερό και το κουταλάκι με τη ζάχαρη.
Ένα extra tip είναι να ρίξετε μια καλή ματιά και στα υπόλοιπα spirits. Γιατί στην κάβα του Peek a Bloom συμπεριλαμβάνονται σπάνια ποτά, που είναι προσωπικές εισαγωγές και δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού.

Peek a Bloom Λέκκα 14 Σύνταγμα, 210 3219000.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.