Τώρα κάνει το επόμενο βήμα και τον βρίσκουμε πίσω από τη μπάρα του νεοεμφανιζόμενου Peek a Bloom, κρυμμένο σε ένα στενάκι της Λέκκα, να εστιάζει σε ένα ανατρεπτικό spirit με παλιά ιστορία, το αψέντι.
To υψηλά αλκοολικό πράσινο απόσταγμα από βότανα, στα οποία κυριαρχεί η αψιθιά, έχει κάνει περιπετειώδη καριέρα με αφορισμούς, απαγορεύσεις και επιτυχίες. Μετά από μια μεγάλη "καταραμένη περίοδο" έκανε come back τη δεκαετία του 90 και από τότε συνεχίζει να έχει τα πάνω και τα κάτω του.
Πρωτοποριακή η επιλογή του Νικόλα να φλερτάρει τόσο έντονα μαζί του και ταυτόχρονα πολύ ιντριγκαδόρικη για εμάς να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του. Στον κατάλογο έχει προχωρήσει ακόμα παρακάτω το concept και έχει δημιουργήσει πρωτότυπες συνταγές, που εμπνέονται από πέντε "καταραμένους" ποιητές, της περιόδου 1820-1920. Σε κάθε έναν αντιστοιχούν δυο συνταγές, μία που προέρχεται από την αυτοβιογραφία του και μια από κάποιο έργο του. Το κοινό στοιχείο σε όλες είναι το αψέντι, που έχει παρουσία με διάφορους τρόπους, από μερικές σταγόνες μέχρι 30 ml.
Καλή αρχή είναι το Black Venus, που συνδέει τη σχέση του Charles Baudelaire με τη νεαρή μιγάδα Jeanne Duvel με pisco, ρούμι, κρέμα καρύδας, ανανά, κρέμα βιολέτας και σιρόπι αψέντι. Πολλά είναι αυτά που αξίζουν δοκιμή, όπως ειδικά για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, το Sun& Fresh από το έργο του Arthur Rimbaud, που μπερδεύει το gin με κονιάκ, σιρόπι vinsanto και ανανά με αψέντι.
Για να γνωρίσουμε καλύτερα το παρεξηγημένο ποτό, ο κατάλογος συμπληρώνεται με αρκετές επιλογές ετικετών από 45-75% αλκοόλ, οι οποίες σερβίρονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ένα μέρος αψέντι, τρία μέρη νερό και το κουταλάκι με τη ζάχαρη.
Ένα extra tip είναι να ρίξετε μια καλή ματιά και στα υπόλοιπα spirits. Γιατί στην κάβα του Peek a Bloom συμπεριλαμβάνονται σπάνια ποτά, που είναι προσωπικές εισαγωγές και δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού.
Peek a Bloom Λέκκα 14 Σύνταγμα, 210 3219000.