Follow us

Οι Τρεις Χάριτες σερβίρουν Grace Gin

Τρεις χαρισματικές γυναίκες, οι αδερφές Χαρά και Κατερίνα Κατσού, από την ποτοποιία Avantes και η Λίλα Δημοπούλου, από την εισαγωγική premium ποτών LKC, μας συστήνουν ένα συναρπαστικό gin με ελληνική ταυτότητα…

Οι Τρεις Χάριτες σερβίρουν Grace Gin

Οι τρεις τους συναντήθηκαν πριν πολύ καιρό με αφορμή το gin και δεν σταμάτησαν εδώ και μήνες να κάνουν δοκιμές και πειράματα, ώστε να ανακαλύψουν την τέλεια συνταγή. Τελικά τα κατάφεραν και με τα παραπάνω και το Grace Gin κυκλοφορεί όλο χάρη και φινέτσα σε μια πολύ ωραία φιάλη. Το περιεχόμενο συνάδει με την εμφάνιση.

Οι Τρεις Χάριτες σερβίρουν Grace Gin

Δοκιμάζοντας το gin έσκασαν πολλά αρώματα, κυρίως πρωτότυπων βοτάνων. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι απρόσμενες νότες κρίταμου, οι γοητευτικές νύξεις μυρτιάς, η δροσερή νότα του σχίνου και τα refreshing αρώματα περγαμόντου, πορτοκαλιού, φασκόμηλου, κόλιανδρου και ρίγανης. Όλα αυτό το αρωματικό μπουκέτο συνεχίζεται στο πληθωρικό στόμα και αφήνει μια ευχάριστη, μεγάλη επίγευση. Πολύ δουλεμένη συνταγή και σίγουρα περίτεχνη απόσταξη.

Όπως μας είπε η Λίλα, εκτός από τις εκλεκτές και ψαγμένες πρώτες ύλες, υιοθετούν την ιδιαίτερη μέθοδο της υδροατμοαπόσταξης, που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στηρίζεται στις λεπτομέρειες.

Αυτό το gin αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε σκέτο και να απολαύσετε στον ουρανίσκο σας τα εκρηκτικά μεσογειακά του αρώματα. Σε δεύτερη ανάγνωση, πρέπει να το μιξάρετε. Ταιριάζει με πάρα πολλά και ανεβάζει ιδιαίτερα τις στροφές του Gin Tonic.
Για να έχετε ένα πολύ καλό μπούσουλα, ακολουθούν εύκολες must taste συνταγές.

Προτάσεις απόλαυσης

Perfect Grace Tonic
50ml Grace Gin
100ml Mediterranean tonic
1 δόση πορτοκάλι bitters
εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με πάγο και φλούδα πορτοκαλιού.

Grace Martini
70ml Grace Gin
10ml ξηρό βερμούτ
1 δόση πορτοκάλι bitters
εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε χωρίς πάγο. Αρωματίζουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού και γαρνίρουμε με κρίταμο διατηρημένο σε άλμη.

3 Grace Citrus
50ml Grace Gin
30ml μανταρίνι
10ml lime
1 κουτάλι του γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
10ml triple sec
10ml σιρόπι ζάχαρης
εκτέλεση: ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε με θρυμματισμένο πάγο και γαρνίρουμε με δυόσμο και μανταρίνι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.