Follow us

Ο Α. Πρεβίστας νικητής του Elit art of Martini

O διαγωνισμός με έμπνευση την ultra luxury βότκα, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά αμέσως έθεσε τον πήχη ψηλά…

Ο Α. Πρεβίστας νικητής του Elit art of Martini

Ο Αλέξανδρος μας έχει συνηθίσει σε μείξεις εκτός πεπατημένης, που έχουν απρόσμενα συστατικά. Ανήκει στην κατηγορία των mixologists που δεν φοβούνται να ρισκάρουν και να πειραματιστούν με υλικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Skippers Martini, το cocktail με το οποίο κέρδισε τον απαιτητικό διαγωνισμό, Elit art of Martini.
O διαγωνισμός με έμπνευση την ultra luxury βότκα, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά αμέσως έθεσε τον πήχη ψηλά. Πέρα από το επίπεδο των συμμετεχόντων, όλη η οργάνωση είχε τη φινέτσα και την premium οργάνωση και αισθητική που ταιριάζει στην ποιότητα του spirit.

Ο Α. Πρεβίστας νικητής του Elit art of Martini

H ανάδειξη πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις. Στους ημιτελικούς στη Hytra, οι 13 ταλαντούχοι bartenders παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή στο κλασικό martini με πρωταγωνίστρια την Elit. Το ζήτημα σε κάθε cocktail ήταν να φαίνεται το βασικό spirit, καθώς συνυπάρχει με άλλα συστατικά, βλέπε σιρόπια, χυμούς φρούτων και πουρέδες. Στη δεύτερη φάση του τελικού πέρασαν έξι. Εκτός από τον Αλέξανδρο, που βρίσκεται στη μπάρα του Casero, o Μάνος Τζαβολάκης από το Ipitou the bar με το Dirty talk Martini, o Σταμάτης Σταματιάδης από το Borsalino με το Haute Martini, o Άρης Χατζηαντωνίου από το Momix με το Funky Punky, ο Θάνος Τζανετόπουλος από το Café Boheme με το Kaori Nomori και ο Ιωάννης Ντούκας από το Noel με το Odyssey. Όλες οι προτάσεις ανέβαζαν στροφές σε εικόνα και γεύση. Του Αλέξανδρου τελικά ξεχώρισε, γιατί πέρα από την ευρηματικότητα και την πρωτοποριακή επιλογή των υλικών ήταν πολύ νόστιμο. Τα αρώματα και οι γεύσεις των συστατικών έδεσαν μαγικά μεταξύ τους και τόνισαν τις εκλεκτές νότες της Elit κλέβοντας τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής: του Ανδρέα Ματθίδη AIWS Wine&Spirits Education & Development Consultant, του Σπύρου Πατσιαλού Chief Editor Huntingspirits.tv και της Ντένης Καλλιβωκά Diffords Guide Partener.

Τώρα, υπάρχει εξαιρετικά ιντριγκαδόρικη συνέχεια. Ο Αλέξανδρος μαζί με τη συναρπαστική παραλλαγή του Martini θα ταξιδέψουν στην Ίμπιζα στον Παγκόσμιο Τελικό μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας τον τίτλο του απόλυτου οραματιστή martini-maker στον κόσμο. Οι διεκδικητές από κάθε χώρα θα μπορέσουν να συνεργαστούν με ένα σεφ παγκόσμιας κλάσης για να διευρύνουν την εμπειρία και να εξελίξουν τις τεχνικές και τις προτάσεις τους. Ο νικητής του τελικού θα συνεχίσει το ταξίδι του στη Νέα Ορλεάνη για να σερβίρει το cocktail του στη δημοφιλή οργάνωση Tales of the Cocktail. Καλή επιτυχία Αλέξανδρε.

To Skippers Martini

Υλικά
60ml Elit by Stoli
15ml Bamboo cocktail (ίσα μέρη fino sherry, ξηρό βερμούτ και γλυκό βερμούτ)
3 δόσεις Ibiza ticture (stoli infused με κουνουπίδι, ελαιόλαδο και φλούδες λεμονιού)
Εκτέλεση: τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σερβίρουμε σε ποτήρι coupé με φλούδα λεμονιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.