Το χαρακτηριστικό άρωμα της Mdry φρεσκάρει και εμπνέει για δροσερές μείξεις. Θα το διαπιστώσουμε στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, δοκιμάζοντας την Mdry… Μέχρι τότε, έχουμε μια καλή μαγιά, από συναρπαστικά αλλά εύκολα cocktails, με bonus δυο συνταγές από τους έμπειρους Γιάννη Πέτρο Πετρή και Διονύση Πολάτο. Δείτε τα και ετοιμάστε τις καλύτερες συγκεντρώσεις στον κήπο ή στη βεράντα με τους φίλους, εμπλουτισμένες με... άρωμα μαστίχας.
Cocktails με Mdry
Η μαστίχα είναι ισχυρός παίκτης τους ζεστούς μήνες, καθώς με κάθε γουλιά μας φέρνει δροσερές εικόνες. Με την πρωτότυπη και εξελιγμένη εκδοχή της Mdry, αυτές οι summer δυνατότητες αυξάνονται. Η Mdry μαστίχα δεν είναι ένα ακόμα λικέρ, αλλά ένα ξηρό ποτό με σπιρτόζικο χαρακτήρα, που βρίσκει μεγάλη θέση στις μπάρες και πρωταγωνιστεί εύκολα σε refreshing cocktails. Πρόσφατα, μάλιστα, εκδόθηκε ένα εξαιρετικό βιβλίο, που συγκεντρώνει αρκετές προτάσεις cocktails, υπογεγραμμένες από ταλαντούχους mixologists.
Εμείς ξεχωρίσαμε δυο από αυτές, το Opso Negroni του Γιάννη Πέτρου Πετρή και το Dry Yellow Submarine του Διονύση Πολάτου, μαζί με μερικές ακόμα ακαταμάχητες καλοκαιρινές μείξεις, που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και να βάλετε πλώρη για ωραίες στιγμές.
Για περισσότερη Mdry, δίνουμε ραντεβού στο φεστιβάλ Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις, στο κτίριο 1 με τα Ελληνικά Αποστάγματα. Εκεί, με οδηγό τον βραβευμένο bartender Διονύση Πολάτο θα τη δοκιμάσουμε, θα μάθουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για την παραγωγή της και θα απολαύσουμε υπέροχα cocktails, όπως το Mdry Golden. Σημειώστε: τα ειδικά σεμινάρια θα τρέξουν το μεσημέρι του Σαββάτου και τη Κυριακής (6&7 Μαΐου).
Οι συνταγές
Αυτά τα κοκτέιλ θα δοκιμάσουμε στο φεστιβάλ…
Mdry Golden
60ml Mdry Mastiha
100-120ml Schewppes Ginger Ale
πάγος
Μια λωρίδα αγγούρι
Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι του κρασιού βάζουμε όλα τα υλικά με πάγο και γαρνίρουμε με τη φλούδα αγγουριού
Sweet & Sour Mdry Mastiha
50ml Mdry Mastiha
3 κομμάτια πράσινο μήλο
25ml χυμός λάιμ
15ml μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
Eκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το ξυλάκι κανέλας και κομμάτια πράσινου μήλου.
Funky Mdry Mastiha
45ml Mdry Mastiha
25ml Jack Daniels
25ml φρέσκο χυμό λάιμ
25ml χυμό ανανά
15ml σιρόπι κανέλα
1 φέτα λεμόνι
χαμομήλι
Eκτέλεση: όλα τα υλικά προστίθενται στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμόνι και από πάνω χαμομήλι.
Οι συνταγές του Γιάννη και του Διονύση από το βιβλίο της Mdry
Ο Γιάννης Πέτρος Πετρής για την Mdry:
"Η μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και η ένταση σε αλκοόλ είναι τα χαρακτηριστικά της Mdry που μου έδωσαν την δυνατότητα να πειραματιστώ. Ένα ξεχωριστό spirit, που αφήνει μια ευχάριστη γεύση στο στόμα, που διαρκεί και μπορεί να γίνει βάση για πολλά νέα cocktails. H Mdry δένει εξαιρετικά με τα βοτανικά αρώματα του Campari και του βερμούτ. Δημιούργησα αυτό το cocktail για το Opso bar του Λονδίνου και είναι πλέον το δημοφιλέστερο απεριτίφ του καταλόγου."
30ml Mdry
30ml Campari
30ml βερμούτ
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι Old fashioned και γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού
Ο Διονύσης Πολάτος για την Mdry:
"H μαστίχα έχει μπει στα bar πολύ δυνατά, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και το πλούσιο αρωματικό μπουκέτο. Η Mdry ουσιαστικά τη σπρώχνει να πρωταγωνιστήσει καθώς ξεφεύγει από τον συνοδευτικό χαρακτήρα των λικέρ και μας χαρίζει έναν αλκοολικό χαρακτήρα που έλειπε. Έχοντας παρακολουθήσει τη δημιουργία της από τα σπάργανα, πριν ακόμα βγει στην αγορά, νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά βλέποντάς την να κερδίζει τη θέση που της αξίζει μέσα στις συνταγές, όχι σαν δευτερεύων αρωματικός παράγοντας αλλά σαν πλούσιος και χαρισματικός κορμός."
Dry Yellow Submarine (Διονύσης Πολάτος)
50ml Mdry
25ml λικέρ μανταρίνι
25ml φρέσκο χυμό λάιμ
25ml σιρόπι ginger
2 δόσεις από κόκκινο πορτοκάλι biiters
Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε φιάλη εργαστηρίου, με γαρνιτούρα χαραγμένο στικ βανίλιας.