Ούζο Ματαρέλλη: με αρώματα terroir

Ένα μοναδικό ούζο στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 20/04/2017

Μόλις φέρεις στη μύτη σου το Ούζο Ματαρέλλη αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδοχή του ελληνικού παραδοσιακού αποστάγματος…

Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, μέσα στην φιάλη του έχει ρουφήξει όλες τις ωραίες γεύσεις του τόπου.
Στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα γι αυτό το ιδιαίτερο spirit και, φυσικά, να το δοκιμάσουμε.
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τα Ελληνικά Αποστάγματα, πέρα από το tasting περίπτερο, θα υπάρχει χώρος για εξειδικευμένα workshops.

Για να πάρετε μια γεύση, στο σεμινάριο για το Ούζο Ματαρέλλη θα ταξιδέψουμε στο νησί καταγωγής του, τη Λέσβο και συγκεκριμένα στο Λισβόρι, εκεί όπου καλλιεργείται ο καλύτερος αρωματικός γλυκάνισος. Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης, από τα πανέμορφα παραθαλάσσια κτήματα του συλλέγει χειρονακτικά τον φρέσκο γλυκάνισο, που καλλιεργείται βιολογικά και μετά τον βυθίζει στο νερό. Με φυσική αλμύρα και θαλασσινά αρώματα, αποστάζεται σε μικρά χειροποίητα καζάνια, επάνω σε φυσική φωτιά, τα οποία εξασφαλίζουν αργή απόσταξη. Σε όλα αυτά μετρήστε μια ακόμα καινοτομία, την προσθήκη του βραβευμένου Μυτιληνιού μελιού αντί της ζάχαρης!


Το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχο. Γευόμαστε ένα ούζο με προσωπικότητα, εκρηκτικό, πολύπλοκο και βελούδινο. Στα workshop του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθούν και τις τρεις μέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε ακόμα πιο βαθιά σε όλες αυτές τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και κάτι ακόμα: να πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό, που θα μας χαρίσει "το Ούζο του Καλοκαιριού" και όχι οποιοδήποτε ούζο, αλλά το Ματαρέλλη, με όλα τα προαναφερθέντα προτερήματα.
Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι γιατί σύντομα θα ανακοινωθούν οι ώρες των σεμιναρίων στο site Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ώστε να μπορέσετε να κρατήσετε τη θέση σας!
Γράψε την άποψή σου
Αλκοόλ

Ποτά

Cocktails