Follow us

Οι τελικοί της Ένωσης Barmen Ελλάδος

Σε αυτούς τους τελικούς ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο πάνω και μέσα σε έντονους ρυθμούς πραγματοποίηθηκαν τρεις κατηγορίες διαγωνισμών…

Οι τελικοί της Ένωσης Barmen Ελλάδος

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ τους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ένωσης barmen Ελλάδος και κάθε φορά ενθουσιάζομαι με την προσπάθεια, την εξέλιξη και την ανανέωση των συμμετεχόντων.
Σε αυτούς τους τελικούς ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο πάνω και μέσα σε έντονους ρυθμούς πραγματοποίηθηκαν τρεις κατηγορίες διαγωνισμών: non alcoholic, ελληνικό cocktail και τέλος classic και flair.

Στην πρώτη ενότητα ξεχώρισε το «Madness Return» του Ευθύμιου Κουσαρίδα. Ο Ευθύμης, που μετράει περίπου οκτώ χρόνια πίσω από τις μπάρες, δημιούργησε ένα πληθωρικό cocktail, χωρίς αλκοόλ, εμπνευσμένος από τα αρώματα και τις γεύσεις των παιδικών του χρόνων. Συγκεκριμένα, από τη φοβερή μηλόπιτα που έφτιαχνε η γιαγιά του όταν ήταν μικρός. Πάντρεψε το πράσινο μήλο με τη γλυκιά κολοκύθα και ζευγάρωσε την κανέλα Κεϋλάνης με σιρόπι καραμέλας. Η τέλεια ισορροπία ήρθε με μερικές σταγόνες φρέσκου χυμού λάιμ. Στα highlights η γαρνιτούρα, που έδωσε ακόμη περισσότερο ένταση στη μείξη. Ειδικά η κανέλα με μαύρη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού. Ο Ευθύμης θα συνεχίσει το ταξίδι του, με το Madness Return, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Mattoni Grand Drink, που θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία.

Οι τελικοί της Ένωσης Barmen Ελλάδος
Ευθύμης Κουσαρίδας

Στην επόμενη κατηγορία, το Ελληνικό Cocktail, έκλεψε τις εντυπώσεις ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, με το συναρπαστικό Salvia. Mε ωραίες κινήσεις και τεχνικές ο Αλέξανδρος ανακάτεψε το εβληματικό Metaxa 7 με σιρόπι, βερμούτ και φρέσκους χυμούς εσπεριδοειδών.

Στην κορύφωση των τελικών, στη κατηγορία Classic Cocktail ο ταλαντούχος Παύλος Λούλης, από το Old School Bar, έκανε πολύ ωραία εμφάνιση δημιουργώντας ένα αναπάντεχο cocktail εμπνευσμένο από την μητέρα του. Το «Victoria», πέρα από την συναισθηματική διάσταση, είναι ένα cocktail πρωτότυπο, ιδιαίτερο… και κέρδισε τους ουρανίσκους της κριτική επιτροπής. Ο Παύλος έβαλε στο shaker Buffalo Trace, μαζί με φρέσκο χυμό λεμόνι, σιρόπι φραμπουάζ, μερικές δόσεις bitters κεράσι και δροσερό tonic Fever Tree.

Mε τις εμφανίσεις όλων των φιναλίστ και την διεξαγωγή των ημιτελικών, που πραγματοποίηθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φαίνεται η δουλειά της Ένωσης.
Τώρα, θα περιμένουμε όλοι τη συμμετοχή του Παύλου Λούλη στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Bartending, που θα γίνει στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο. Ο Παύλος, θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Long Drink και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Οι νικητήριες συνταγές

Cocktail χωρίς αλκοόλ Ευθύμιος Κουσαρίδας
Madness Return
4cl πουρέ πράσινου μήλου
1,5cl σιρόπι γλυκιάς κολοκύθας
2cl chai tea με teas
2,5cl φρέσκο χυμό λάιμ
1,5cl σιρόπι καραμέλας Giffard
1cl rim κανέλας και καστανής ζάχαρης

Εκτέλεση: ανακατεύονται όλα τα υλικά στο shaker. Σερβίρουμε στο ποτήρι στο χείλος του την κανέλα με την καστανή ζάχαρη και γαρνιτούρα ξύλο κανέλας, με marascino, φλούδα πορτοκαλιού, καρότο και γαρύφαλλο.

Ευθύμης Κουσαρίδας

Ελληνικό Cocktail Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Salvia
4cl Metaxa 7
3cl φρέσκος χυμός μανταρίνι
3cl φρέσκος χυμός λεμόνι
3cl βερμούτ Vermood Castro
Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο shaker και σερβίρουμε.

Classic Cocktail Παύλος Λούλης
Victoria
50ml Buffalo Trace
25ml φρέσκο χυμό λεμόνι
20ml σιρόπι φραμπουάζ
2 δόσεις κεράσι bitters
60ml tonic Fever Tree
rim φραμπουάζ
εκτέλεση: όλα τα υλικά τα χτυπάμε καλά στο shaker και σερβίρουμε στο ποτήρι έχοντας στο χείλος φραμπουάζ.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.