Follow us

To Bayou ρούμι στην Ελλάδα

Ο Νότος έχει μια ακατέργαστη γοητεία και αυτό περνάει στη γαστρονομία και στα ποτά του.

To Bayou ρούμι στην Ελλάδα

Το Bayou είναι ένα ρούμι που παράγεται στην καρδιά της Λουϊζιάνα και έχει κληρονομήσει, και με το παραπάνω, όλα αυτά τα συναρπαστικά και πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Στην περιοχή καλλιεργείται ζαχαροκάλαμο από το 1700 και έτσι το έδαφος ήταν πρόσφορο για τη δημιουργία ενός τέτοιου ποιοτικού spirit.
Στην ελληνική αγορά κατέφθασε ολόκληρη η γκάμα Bayou που περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες, για κατανάλωση ανάλογα με την περίσταση.

To Bayou ρούμι στην Ελλάδα

Το ευκολόπιοτο Bayou Select ανοίγει τη συλλογή και μας βάζει στη φιλοσοφία του ρουμιού. Το Select παλαιώνεται με τη μέθοδο solera μέσα σε βαρέλια, που προηγουμένως φιλοξενούσαν Bourbon και κρασί Μπορντώ. Καθώς στροβιλίζουμε το ποτήρι, αναβλύζουν ωραία αρώματα βανίλιας, μπερδεμένα με φρέσκα φρούτα. Το στόμα είναι γεμάτο με γοητευτικές νότες βαρελιού και πιπεράτα μπαχαρικά. Δοκιμάστε το σκέτο, με πάγο ή βάλτε λίγο φρέσκο χυμό λεμόνι.

Ακολουθεί το Bayou Spiced, με ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής. Συγκεκριμένα, αυτό το ρούμι ωριμάζει σαράντα ημέρες μαζί με ένα φοβερό μείγμα μπαχαρικών Créole. To αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Η μύτη έχει ένταση και το στόμα είναι ζωηρό με γεύσεις φρούτων και spicy μπαχαρικών. Αξίζει να το δοκιμάσετε σκέτο με πάγο ή να κάνετε ένα εύκολο πείραμα, προσθέτοντας ginger beer.

Επόμενο, το Bayou Silver. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ακόμα μια ιδιαιτερότητα, την παλαίωση μέσα στη δεξαμενή για τριάντα μέρες. Το λευκό ρούμι που προκύπτει έχει μελωμένες νότες φρούτων και καθαρές ανθικές νότες. Το στόμα του είναι έντονο και γεμάτο, ιδανικό για daiquiris.

Tελευταίο στη λίστα, το Bayou Satsuma προέρχεται από το ζευγάρωμα του Bayou Silver και του Bayou Select, με τα υπέροχα πορτοκάλια Satsuma της περιοχής. Στη μύτη, βγαίνουν έντονα τα εσπεριδοειδή μαζί με νότες καραμέλας και βουτύρου. Δοκιμάστε το σκέτο, με πάγο ή βάλτε το στα cocktails στη θέση του Triple sec.

Τα Bayou θα βρείτε: Concepts A.E., Μεσολογγίου 16, Πειραιάς, τηλ. 210 4100011

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.