Το Bayou είναι ένα ρούμι που παράγεται στην καρδιά της Λουϊζιάνα και έχει κληρονομήσει, και με το παραπάνω, όλα αυτά τα συναρπαστικά και πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Στην περιοχή καλλιεργείται ζαχαροκάλαμο από το 1700 και έτσι το έδαφος ήταν πρόσφορο για τη δημιουργία ενός τέτοιου ποιοτικού spirit.
Στην ελληνική αγορά κατέφθασε ολόκληρη η γκάμα Bayou που περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες, για κατανάλωση ανάλογα με την περίσταση.
Το ευκολόπιοτο Bayou Select ανοίγει τη συλλογή και μας βάζει στη φιλοσοφία του ρουμιού. Το Select παλαιώνεται με τη μέθοδο solera μέσα σε βαρέλια, που προηγουμένως φιλοξενούσαν Bourbon και κρασί Μπορντώ. Καθώς στροβιλίζουμε το ποτήρι, αναβλύζουν ωραία αρώματα βανίλιας, μπερδεμένα με φρέσκα φρούτα. Το στόμα είναι γεμάτο με γοητευτικές νότες βαρελιού και πιπεράτα μπαχαρικά. Δοκιμάστε το σκέτο, με πάγο ή βάλτε λίγο φρέσκο χυμό λεμόνι.
Ακολουθεί το Bayou Spiced, με ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής. Συγκεκριμένα, αυτό το ρούμι ωριμάζει σαράντα ημέρες μαζί με ένα φοβερό μείγμα μπαχαρικών Créole. To αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Η μύτη έχει ένταση και το στόμα είναι ζωηρό με γεύσεις φρούτων και spicy μπαχαρικών. Αξίζει να το δοκιμάσετε σκέτο με πάγο ή να κάνετε ένα εύκολο πείραμα, προσθέτοντας ginger beer.
Επόμενο, το Bayou Silver. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ακόμα μια ιδιαιτερότητα, την παλαίωση μέσα στη δεξαμενή για τριάντα μέρες. Το λευκό ρούμι που προκύπτει έχει μελωμένες νότες φρούτων και καθαρές ανθικές νότες. Το στόμα του είναι έντονο και γεμάτο, ιδανικό για daiquiris.
Tελευταίο στη λίστα, το Bayou Satsuma προέρχεται από το ζευγάρωμα του Bayou Silver και του Bayou Select, με τα υπέροχα πορτοκάλια Satsuma της περιοχής. Στη μύτη, βγαίνουν έντονα τα εσπεριδοειδή μαζί με νότες καραμέλας και βουτύρου. Δοκιμάστε το σκέτο, με πάγο ή βάλτε το στα cocktails στη θέση του Triple sec.
Τα Bayou θα βρείτε: Concepts A.E., Μεσολογγίου 16, Πειραιάς, τηλ. 210 4100011