Follow us

H χρυσή δωδεκάδα του World Class 2017

Μετά από μια σειρά συναρπαστικών παρουσιάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε τους δώδεκα εξαιρετικούς bartenders που πέρασαν στον τελικό του απαιτητικού World Class…

H χρυσή δωδεκάδα του World Class 2017

Για μια ακόμα χρονιά είδαμε πολύ δυνατές συμμετοχές, με ανεβασμένο επίπεδο, δημιουργικότητα και φαντασία. Οι διαγωνιζόμενοι ανακάτεψαν με μεγάλη επιτυχία και ευρηματικότητα συναισθήματα, με πρωτότυπα υλικά και νέες τεχνικές και έκαναν τη δουλειά της κριτικής επιτροπής αρκετά δύσκολη.
Ο Paulo Figueiredo, global Ketel One ambassador και ο Eric Lorincz, διεθνώς αναγνωρισμένος spirits connoisseur και παγκόσμιος νικητής του World Class 2010 κατάφεραν να ξεχωρίσουν -ανάμεσα σε συγκλονιστικές εμφανίσεις- τις δώδεκα καλύτερες και να δώσουν το εισιτήριο στους εξής mixologists να περάσουν στον ελληνικό τελικό:

H χρυσή δωδεκάδα του World Class 2017
Πάνος Κανατσούλης, Ιάκωβος Κωσταντάς, Λυκούργης Χριστοθανόπουλος, Μυρσίνη Σπανέλη

Ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος από το Hide and Seek, εμπνεύστηκε από τα superfoods (βλέπε μπλε αγαύη) και σέρβιρε το «Malo Chico» με βάση τη Don Julio reposado, μαγειρεμένη στους 60 βαθμούς με halapenos και αποξηραμένο μπέικον. Η Μυρσίνη Σπανέλη, από το Moorings, έφτιαξε το cocktail «Optimistic» για να ξεπεράσει ένα… χωρισμό. Τι χρειάστηκε; Μια μείξη του Johnnie Walker Gold Label με Talisker Skye και Cynar μαγειρεμένο με βότανα και θυμαρίσιο μέλι. Ο Αλέξανδρος Στεπσένκο, από το Odori, πρότεινε το «Ruby Me», ένα cocktail που βγάζει αναμνήσεις, ανακατεύοντας τη Don Julio Anejo, με εκπληκτικό Ruby Port, cordial βοτάνων και bitter λεβάντας.

Ζάχος Κυρίτσης, Θάνος Ιωάννου, Θάνος Κριμπούρας, Τάσος Γιέχος

Ο Θάνος Κριμπούρας κέρδισε τις εντυπώσεις με το «Destini», ένα cocktail με ιδιαίτερα υλικά, όπως κουμ κουάτ μαγειρεμένο με τσίπουρο και αβγό ζυμωμένο με ξύδι και βαλσάμικο. Ο Ιάκωβος Κωνσταντάς, από το Oz Bar, πάντρεψε τις ελληνικές και γιαπωνέζικες ρίζες του στο μοντέρνο «Inception». Έκανε infused μανιταριών στο Cardhu Amber rock single και πρόσθεσε σπιτική καραμέλα με λευκό miso σιρόπι. Ο Αλέξανδρος Γιαλιτάκης, από το Bar Butler, μας έδειξε στο «Personnel» πώς μπορούν να συνυπάρξουν η Γαλλία και η Κρήτη. Στα highligts είναι το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τρεις ποικιλίες κρασιών (merlot, κουσιφάκι και λιάτικο) μαζί με τη γαλλική Ciroc και σέρβιρε με σπιτικό foam με βάση το κρητικό θραψαθήρι. O Θάνος Ιωάννου, από το Odori, μας παρέσυρε στην αδυναμία του για τον τρόπο ζωής και τις γευστικές συνήθειες την Νότιας Αμερικής με το «Pura Vida». Η Don Julio Blanco έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το Pico de Gallo. O Πάνος Κανατσούλης, από το The Clumsies, πρόσφερε μια συνδυασμένη Fine Drinking και Dining εμπειρία προσφέροντας το «Low potion drinks» με ελληνικά προϊόντα βουτηγμένα σε ουίσκι. Συγκεκριμένα, έκανε infused στο Bulleit bourbon, ελληνικό κατσικίσιο τυρί και πρόσθεσε Roots herbs μαγειρεμένο sous vide με μανιτάρια, βερμούτ και metaxa 7.

Αλέξανδρος Γιαλιτάκης, Αλέξανδρος Στεπσένκο, Αναστάσιος Βιζυηνός, Αντώνης Τσακίρης

O Zάχος Κυρίτσης μας ταξίδεψε με το Oceana, συνδυάζοντας το Johnnie Walker Blue Label με κόκκινο κρασί, μέλι και σπιτικό σιρόπι καραμέλας κίτρου. Ο Αναστάσης Βιζυηνός συγκίνησε με το Eye’s in the Sky, το συναισθηματικό ταξίδι ενός παιδιού που χάνει τη μητέρα του. Στο cocktail του, το Talisker Skye απογειώθηκε με μερικές δόσεις παρθένου ελαιολάδου, soya sauce, σπιτικό σιρόπι porcini με σκόρδο και Jack Ruby aromatic bitters. Ο Αντώνης Τσακίρης ετοίμασε ένα εκπληκτικό ποτό, με πρωτότυπα homemade συστατικά, για παράδειγμα το bitter με σαφράν και κίτρο και ο Τάσος Γιέχος έκανε μια αναπάντεχη παρουσίαση, με έμπνευση τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής: έφτιαξε ένα βερμούτ με τέσσερα συστατικά που επέλεξαν οι κριτές από τα δεκάξι που είχε μαζί με τρία που πρόσθεσε ο ίδιος και το ανακάτεψε μαζί με Tanqueray 10.
Πραγματικά υπέροχες δουλειές από όλους! Τώρα, θα περιμένουμε τον ελληνικό τελικό που θα στείλει τον νικητή στο Μεξικό. Καλή επιτυχία σε όλους...

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.