Ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους Θοδωρής Πύριλλος είναι ιδρυτικό μέλος της Barflies και σε μια τετ α τετ συνάντηση μας βάζει μέσα στην αδελφότητα.
Tι είναι η Barflies
"Η Barflies ξεκίνησε σαν ιδέα στις αρχές του 2014, από τέσσερις ανθρώπους, που στη πορεία έγιναν πέντε. Επιθυμία μας, να δημιουργήσουμε μια εταιρεία, που να παρέχει υπηρεσίες mobile bar catering και bar consulting. Αυτό που ένωσε την ομάδα είναι η κοινή αναζήτηση των καλών μπαρ. Πριν από πολλά χρόνια, το 1924, στο Harry’s Bar New York στο Παρίσι δημιουργήθηκε μια αδελφότητα από μια παρέα δημοσιογράφων και bartenders με το όνομα «μυγάκια», με σκοπό να ανακαλύψουν τα καλύτερα μπαρ, που αξίζει να συχνάζεις. Με έμπνευση αυτή την παρέα δημιουργήσαμε και εμείς μια άλλη παρέα, την Barflies, για να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και όσα συμβαίνουν στα best bars του κόσμου, με τους συνεργάτες μας."
Ποια θεωρείτε ότι είναι η διαφορά σας από τις άλλες αντίστοιχες εταιρίες;
"Ο καθένας έχει τον τρόπο του να φέρνει εις πέρας αυτά που αναλαμβάνει, οι συνάδελφοι μου στις αντίστοιχες εταιρείες κάνουν άψογα τη δουλειά τους και τους σέβομαι. Ο δικός μας τρόπος χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό, έντονο πάθος γι' αυτή τη δουλειά και ανάγκη να μοιραστείς αυτό το πάθος."
Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις στα cocktails και πως τις αντιμετωπίζει η Barflies;
"Το mindfull drinking, που κάνει focus σε ποτά με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς, παραμένει δυναμικά στο προσκήνιο. Αναμείξεις όπως τα punches, τα spritzers, τα highballs, μας επιτρέπουν να πιούμε ένα ποτάκι παραπάνω, γλιτώνοντας το hangover της επόμενης μέρας. Τέτοιου είδους ποτά αποτελούν τις βασικές προτάσεις στις εκδηλώσεις, που αναλαμβάνουμε ως Barflies."
Τι θα λέγατε ότι χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες της Barflies;
"Με μια λέξη, το «Customized service». Παρέχουμε υπηρεσίες που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στα "θέλω" και στις ανάγκες του πελάτη. Πριν από κάθε εκδήλωση συναντιόμαστε με τους συνεργάτες μας, δοκιμάζουμε όλοι μαζί spirits και με οδηγό τις γευστικές τους προτιμήσεις στήνουμε ένα tailor made μενού. Κάποια από τα θεματικά μενού μας, που έχουν ξεχωρίσει, είναι: Havana 1920, Disco drinks, Red Carpet, Glam&Chic. Ιδιαίτερες προτάσεις, που δίνουν ένα διαφορετικό τόνο σε ένα event."
Ποια είναι η γνώμη σας για τα ελληνικά bars και ποιες θα ήταν οι προτάσεις σας για τη βελτίωση τους;
"Τα ελληνικά μπαρ εξελίσσονται και προοδεύουν συνέχεια. Μερικά, μάλιστα, από αυτά έχουν ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες που αναζητούν «fine drinking» εμπειρίες. Η barflies συνεργάζεται με τους καλύτερους bartenders που επανδρώνουν κάποια από αυτά τα bars.
Για να ξεχωρίσει ένα μπαρ χρειάζεται φιλόξενους, ικανούς και καταρτισμένους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν τα μπαρ. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα πρότυπα που έχουν οι νέοι που ασχολούνται με την εστίαση και η κατάρτισή τους με εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι μονόδρομος για την επιτυχία. Στην εποχή μας, η γνώση είναι δύναμη."
Είναι τάση και τα μη αλκοολούχα cocktails. Ποια συστατικά μπορούν να προσφέρουν ένα ενδιαφέρον τέτοιο cocktail;
"Οι μη αλκοολούχες αναμείξεις αποτελούν απαραίτητη παροχή στις εκδηλώσεις μας και στα μπαρ μας. Σπιτικές λεμονάδες και coolers, στα οποία χρησιμοποιούμε homemade σιρόπια, cordials και shrubs (γλυκαντικό που συνδυάζει φρούτο, ζάχαρη και ξύδι) για τα οποία περηφανευόμαστε, γιατί κάνουν το κόσμο χαρούμενο. Θα πρέπει να πούμε, ότι το Perrier, με την ισορροπημένη μεταλλικότητα και τη μικρή-δυνατή του φυσαλίδα, είναι το καλύτερο mixer γι αυτά τα cocktails.