Follow us

Το καλύτερο Nikka perfect serve!

Είναι αλήθεια, ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μπει και εμείς στους ρυθμούς των διαγωνισμών bartending -και δεν είναι λίγοι.

Το καλύτερο Nikka perfect serve!

Πολλοί καινούργιοι σκάνε μύτη και αρκετοί κλασικοί ανεβάζουν το level. Ανάμεσα τους, όμως, αυτός ο διαγωνισμός, το Nikka Perfect serve, αποτελεί μια τελείως ξεχωριστή υπόθεση. Θα λέγαμε ότι έχει περισσότερα εναλλακτικά στοιχεία, με αρκετές πρωτότυπες πινελιές.
Για του λόγου το αληθές, το μότο του Ιchi- go Ichi- e, δηλαδή κάθε στιγμή είναι μια μοναδική συνάντηση, που δεν θα επαναληφθεί και αξίζει να της δώσεις τη σημασία που πρέπει και να την κάνεις ξεχωριστή, σου δίνει μια καλή γεύση για το τι ακολουθεί.

Το καλύτερο Nikka perfect serve!

Οι bartenders που συμμετέχουν δεν έχουν προετοιμάσει από πριν τις συνταγές τους, αλλά καλούνται να αυτοσχεδιάσουν εκείνη την στιγμή, μπροστά σε τρεις κριτές που ζητάνε διαφορετικά πράγματα. Σκοπός, πέρα από το cocktail είναι να προσφέρουν και την πρέπουσα φιλοξενία.
Αυτή τη χρονιά, στη θέση των κριτών είδαμε τους Σπύρο Πατσιαλό, δημιουργό του www.huntingspirits.tv, τον Στέφανο Παρασκεύουδη, γνωστό whisky expert και τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο για το 2016, Άρη Σκλαβενίτη. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ανακαλύψαμε ότι έχουν ένα ακόμα extra ταλέντο… Αυτό του acting!
Για κάθε φιναλίστ έπαιξαν ένα διαφορετικό σενάριο, πάντα με ζητούμενο το κατάλληλο drink για την περίσταση.
Είδαμε πολλά. Μερικά από αυτά που ξεχωρίσαμε ήταν όταν υποδύθηκαν τα μέλη μιας ροκ μπάντας και παρήγγειλαν cocktails εμπνευσμένα από τον Prince, επίσης όταν ήταν γνωστοί ποδοσφαιριστές και ήθελαν ένα champion cocktail, ένα cocktail χωρίς ζάχαρη και να δοκιμάσουν και ένα ουίσκι, ενώ συνήθως δεν πίνουν.

Οι διαγωνιζόμενοι ανταποκρίθηκαν σε όλες τις περιστάσεις με εξαιρετικό τρόπο. Ανάμεσα τους, ξεχώρισε ο one and only Αλέξανδρος Σουρμπάτης. Άνετος και πολύ δημιουργικός, έφτιαξε για τον Σπύρο Πατσιαλό ένα εντυπωσιακό μιξ με βάση το Nikka coffey grain, στον Άρη ένα ξεχωριστό Old fashioned με Nikka Yiochi και στον Στέφανο σέρβιρε το Nikka Miyagikyo Non Age.
Σε λίγο, ξεκινάει ο ευρωπαϊκός τελικός στη Ρώμη ( 28 Νοεμβρίου ) και ευχόμαστε στον Αλέξανδρο καλή επιτυχία!

Οι νικητήριες συνταγές

Φρέσκος ανανάς (περίπου 2εκ. πάχος)
25ml Dolin dry
50ml Νikka coffey grain

Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και σερβίρουμε.

60ml Nikka Yiochi
15ml Creme de menthe λευκό
5ml Campari
2-3 dash old fashioned bitters

Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.