Follow us

H Granikal στο Athens Bar Show

Το Athens Bar Show δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις, για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα spirits: αποτελεί τη σταθερή ετήσια συνάντηση.

H Granikal στο Athens Bar Show

Είναι λογικό, αφού εκεί συγκεντρώνεται όλο το metier, σπουδαίοι guests και παρουσιάζονται όλες οι καινούριες ετικέτες και οι τάσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, πολύ δυνατή είναι η φετινή εμφάνιση της Granikal, που παίζει μάλιστα σε τρία διαφορετικά spots. Στο ένα θα είναι συγκεντρωμένες νέες αφίξεις, πολύ ενδιαφέρουσες. Εκεί θα δούμε τα πρωτότυπα gin Sylvius και Gastro της Onder de Boomjes, τα εξαιρετικά βερμούτ Drapo και τα γνωστά λικέρ Edmond Briottet, αλλά και το εντυπωσιακό Italicus, ένα ιδιαίτερο λικέρ περγαμόντο, που πρέπει να τσεκάρουμε.

H Granikal στο Athens Bar Show

Σε δεύτερο σημείο, θα βρίσκονται τα Beartender, δηλαδή οι πουρέδες που προέρχονται κατά 100% από πολτοποιημένο φρούτο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το τρίτο είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας, αφού θα είναι αφιερωμένο στην αγαύη και όλα τα προϊόντα της. Σπάνιες εκδοχές, όπως η Fortaleza και η Arete, μια πολύ ιντριγκαδόρικη συλλογή Mezcal (El Jolgorio, Montelobos, Nuestra Soledad). Στα highiligts, η μοναδική μπίρα με μεσκάλ, η Pulq.

Σε αυτά, να προσθέσουμε ότι στα τρία περίπτερα θα υπάρχει έντονη δραστηριότητα και τις δυο μέρες, καθώς θα τρέχουν ομιλίες και δοκιμές από experts.

Η ενότητα των σεμιναρίων

Ο Simone Caporale

Ο Simone Caporale θα μας κάνει ένα συναρπαστικό ταξίδι, από το Τορίνο ως την περιοχή του Αμαζονίου, για να ανακαλύψουμε τις τροπικές γεύσεις των βερμούτ Drapo.

Η Claire Briottet, 6ης γενιάς απόγονος της οικογενειακής επιχείρησης του Edmond Briottet, που ξεκίνησε το 1836, θα μας ξεναγήσει στη διαδικασία της αρτεσιανής παραγωγής λικέρ, που χρονολογείται από το 1836 και θα μας μιλήσει για την ποιότητα και τις διαφορές των λικέρ της Βουργουνδίας, σε σχέση με τα συμβατικά λικέρ. Ο Guillermo Sauza (από Tequila Fortaleza) θα μας μυήσει στην ιστορία μια θρυλικής τεκίλα. Το όνομα Sauza τυγχάνει τεράστιας εκτίμησης και σεβασμού στο Μεξικό, και είναι αυτό που έχει καθορίσει την πορεία της κατηγορίας της tequila παγκοσμίως. Είναι απόγονος 6ης γενιάς της οικογένειας Sauza και εγγονός του Don Fransisco Javier, που ίδρυσε το αποστακτήριο και έφτιαχνε την ίδια tequila μέχρι το 1968. Ο Guillermo, το 1999 αποφάσισε να ξανανοίξει την Destileria Fortaleza και το 2005 λάνσαρε την ίδια tequila που έφτιαχνε ο παππούς του, δίνοντας έμφαση στον παραδοσιακό τρόπο της παραγωγής, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό! Αποτελεί έμπνευση για όλους τους παραγωγούς tequila στις 5 πολιτείες του Μεξικoύ και ζωντανό θρύλο της κατηγορίας για όλους τους φαν της tequila. Η Fortaleza θεωρείται το Άγιο Δισκοπότηρο από τους tequila experts παγκοσμίως.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.