Follow us

Ραντεβού στο Athens Rum Festival

Μετράμε αντίστροφα για το πρώτο φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το ρούμι. Στις 6 και 7 Νοεμβρίου, το Ζάππειο Μέγαρο θα γεμίσει με το εξωτικό spirit…

Ραντεβού στο Athens Rum Festival

Το περιμένουμε πώς και πώς όλοι οι λάτρεις! Είναι σίγουρο, ότι θα ζήσουμε μια μοναδική rum εμπειρία, ειδικά επειδή φέρει την υπογραφή του Θάνου Προυναρούς, δημιουργού του Baba Au Rum.
Στο πλαίσιο του Athens Rum Festival, θα τρέξουν παράλληλα πολλές ενέργειες που πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα.

Ραντεβού στο Athens Rum Festival
Ο Θάνος Προυναρούς

Εκτός από την ευκαιρία να γνωρίσουμε όλες τις ετικέτες που κυκλοφορούν στην αγορά, θα ανακαλύψουμε αρκετές φιάλες, που θα έρθουν ειδικά από το εξωτερικό για την εκδήλωση και θα έχουμε έτσι την ευκαρία να εισβάλουμε βαθιά στον πολυσύνθετο κόσμο του. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα ακολουθήσουμε τον τρόπο παρασκευής του, θα γνωρίσουμε τα διαφορετικά είδη και στυλ και, φυσικά, θα το γευτούμε σε διάφορες κλασικές και twist εκδοχές cocktails και θα το συνοδεύσουμε με σοκολάτες.

Την Κυριακή 6/11 θα παρακολουθήσουμε τον Νίκο Αρβανίτη, τον bartender που έχει επισκεφθεί πάνω από 30 αποστακτήρια ρουμιού, να μας μυεί στη νέα προσέγγιση τύπων, σύμφωνα με τον τρόπο παραγωγής. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί το σεμινάριο του Peter Holland, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς για την βιομηχανία του ζαχαροκάλαμου, για τα ρούμια του κόσμου.

Ο Αλέξης Συμωνίδης, World Class bartender 2016, θα μας δώσει ιδέες για aperitif ή digestif με το Zacapa, ο Martin Cate, ιδρυτή του περίφημου Smuggler’s bar του Σαν Φρανσίσκο, θα κάνει μια ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία του Appleton και ο Michael Mattersberger θα μας συστήσει το Albert Michler Distillery. H μέρα θα κλείσει με τον Θάνο Προυνάρους να ζευγαρώνει τη σοκολάτα με του ρούμι και τον Μιχάλη Μένεγο σε μια πολύ ιντριγκαδόρικη παρουσίαση με τίτλο παραγγέλνοντας ρούμι στα καφέ του Παρισιού και της Ευρώπης.

Η Δευτέρα 7/11 είναι το ίδιο δυνατή. Σημειώστε την Zacapa παρουσίαση του Βασίλη Κυρίτση, την προβολή του νέου βιβλίου-φαινόμενο Smuggler’s Cove από τους δυο θρύλους της tiki κουλτούρας Martin & Rebecca Cate. Επίσης, θα δούμε τους φιναλίστ του Bacardi Legacy και τα cockails, θα μάθουμε τα εντυπωσιακά ρούμια Dourly’s από τα Barbados, θα γευτούμε με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη τα Mount Gay, θα κάνουμε έναν γύρο στα Agricole rum και θα μάθουμε πώς δημιουργείς ένα rum brand, από τον expert Michael Landart .

Είσοδος 18 ευρώ, που περιλαμβάνει τη δοκιμή 6 ετικετών. Ωράριο 12:00 – 20:00, Ζάππειο Μέγαρο.
Περισσότερες πληροφορίες
www.athensrumfestival.com

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.