Το περιμένουμε πώς και πώς όλοι οι λάτρεις! Είναι σίγουρο, ότι θα ζήσουμε μια μοναδική rum εμπειρία, ειδικά επειδή φέρει την υπογραφή του Θάνου Προυναρούς, δημιουργού του Baba Au Rum.
Στο πλαίσιο του Athens Rum Festival, θα τρέξουν παράλληλα πολλές ενέργειες που πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα.
Εκτός από την ευκαιρία να γνωρίσουμε όλες τις ετικέτες που κυκλοφορούν στην αγορά, θα ανακαλύψουμε αρκετές φιάλες, που θα έρθουν ειδικά από το εξωτερικό για την εκδήλωση και θα έχουμε έτσι την ευκαρία να εισβάλουμε βαθιά στον πολυσύνθετο κόσμο του. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα ακολουθήσουμε τον τρόπο παρασκευής του, θα γνωρίσουμε τα διαφορετικά είδη και στυλ και, φυσικά, θα το γευτούμε σε διάφορες κλασικές και twist εκδοχές cocktails και θα το συνοδεύσουμε με σοκολάτες.
Την Κυριακή 6/11 θα παρακολουθήσουμε τον Νίκο Αρβανίτη, τον bartender που έχει επισκεφθεί πάνω από 30 αποστακτήρια ρουμιού, να μας μυεί στη νέα προσέγγιση τύπων, σύμφωνα με τον τρόπο παραγωγής. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί το σεμινάριο του Peter Holland, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς για την βιομηχανία του ζαχαροκάλαμου, για τα ρούμια του κόσμου.
Ο Αλέξης Συμωνίδης, World Class bartender 2016, θα μας δώσει ιδέες για aperitif ή digestif με το Zacapa, ο Martin Cate, ιδρυτή του περίφημου Smuggler’s bar του Σαν Φρανσίσκο, θα κάνει μια ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία του Appleton και ο Michael Mattersberger θα μας συστήσει το Albert Michler Distillery. H μέρα θα κλείσει με τον Θάνο Προυνάρους να ζευγαρώνει τη σοκολάτα με του ρούμι και τον Μιχάλη Μένεγο σε μια πολύ ιντριγκαδόρικη παρουσίαση με τίτλο παραγγέλνοντας ρούμι στα καφέ του Παρισιού και της Ευρώπης.
Η Δευτέρα 7/11 είναι το ίδιο δυνατή. Σημειώστε την Zacapa παρουσίαση του Βασίλη Κυρίτση, την προβολή του νέου βιβλίου-φαινόμενο Smuggler’s Cove από τους δυο θρύλους της tiki κουλτούρας Martin & Rebecca Cate. Επίσης, θα δούμε τους φιναλίστ του Bacardi Legacy και τα cockails, θα μάθουμε τα εντυπωσιακά ρούμια Dourly’s από τα Barbados, θα γευτούμε με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη τα Mount Gay, θα κάνουμε έναν γύρο στα Agricole rum και θα μάθουμε πώς δημιουργείς ένα rum brand, από τον expert Michael Landart .
Είσοδος 18 ευρώ, που περιλαμβάνει τη δοκιμή 6 ετικετών. Ωράριο 12:00 – 20:00, Ζάππειο Μέγαρο.
Περισσότερες πληροφορίες www.athensrumfestival.com