Το ζυθόφιλο κοινό πρέπει σε κάθε περίπτωση, να βάλει στο πρόγραμμα του μια επίσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο και την Κυριακή 15-16 Οκτωβρίου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η Ζυθογνωσία, που συγκεντρώνει ό,τι πιο ενδιαφέρον κυκλοφορεί από μπίρες στην ελληνική αγορά.
Η Ζυθογνωσία είναι η μοναδική έκθεση που κάνει focus στη μπίρα και ειδικότερα στις προσπάθειες των ελλήνων ζυθοπαραγωγών και μάλιστα με μια προσέγγιση που αξίζει στο νέο φαινόμενο. Πραγματικά, το κίνημα της μικροζυθοποιίας έχει πάρει –ευτυχώς- και στη χώρα μας μεγάλες διαστάσεις και δουλεμένες μονάδες ξεφυτρώνουν παντού, με περισσότερη έμφαση στα νησιά.
Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται η έκθεση και αν κάποιος την έχει παρακολουθήσει από την αρχή, βλέπει τόσο την ανοδική εξέλιξή της όσο και την αύξηση των συμμετοχών με νέους παραγωγούς και καινούριες μπίρες. Αυτή τη χρονιά έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο στροφές και στους δυο τομείς.
Θα ανακαλύψουμε πολλές μικροζυθοποιίες που θα κάνουν τα ντεμπούτο τους και αρκετές εισαγόμενες ετικέτες, που προσγειώθηκαν πρόσφατα. Σημειώστε, ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις σαράντα, ενώ οι εταιρείες εισαγωγής συνεχώς φρεσκάρουν τη γκάμα τους, με διαφορετικούς τύπους και premium εκδοχές.
Η εικόνα του « πίνειν» μπίρα αλλάζει σιγά σιγά και από "αναψυκτικό", μπαίνει στην καθημερινή θέση, που του ταιριάζει και φλερτάρει μέχρι και με gourmet food pairings. Για του λόγου του αληθές, το Ζάππειο, αυτές τις δυο μέρες, θα γεμίσει με ενδιαφέρουσες, επιλεγμένες και πρωτότυπες μπίρες (βλέπε τις μπίρες εσοδείας και παλαίωσης). Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό τσεκάρισμα ανάμεσα στις ελληνικές μπίρες και τις μπίρες του κόσμου.
Στην ενότητα μπίρα και φαγητό, μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ηλίας Σκουλάς αναλαμβάνει το Food Pairing. Θα μας παρουσιάσει τις street food δημιουργίες του, μέσα από το μενού του καινούριου εστιατορίου του Burgers and Buns ( που αναμένεται να ανοίξει στο κέντρο τον Δεκέμβριο), που θα κουμπώσουν με μπίρες της έκθεσης.
Η Ζυθογνωσία στηρίζει τη κουλτούρα της μπίρας πρακτικά, και πέρα από τη συνάντηση στο Ζάππειο τρέχει αυτές τις μέρες μέχρι την Κυριακή το Athens Beer Week με εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.zythognosia.gr
Επίσης, την Κυριακή, ετοιμάζει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας και τις διαστάσεις που έχει πάρει, με καλεσμένους δυο πολύ σημαντικούς ζυθοδημοσιογράφους τους Andrian Tiernen – Joues από την Αγγλία και τον Maourizio Maestrelli από την Ιταλία.
Ζυθογνωσία, Ζάππειο Μέγαρο Σαββατο 15 Οκτωβρίου και Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 12:00 – 21:00 είσοδος και για τις δυο μέρες 10 ευρώ.