Follow us

The Bitter Truth: το αλατοπίπερο των cocktails

Aromatic bitters, orange bitters, celery bitters, lemon bitters, είναι μερικά μόνο από τα θαυμαστά bitters της Bitter Truth. Τα γνωρίζουμε και τα τσεκάρουμε σε συνταγές...

The Bitter Truth: το αλατοπίπερο των cocktails

Σταγόνες που φρεσκάρουν τα κλασικά cocktails και δίνουν εναύσματα για πειραματισμούς σε νέες μείξεις.
Η ιστορία των bitters χάνεται στους αιώνες και μπερδεύεται με τους αλχημιστές και τους φαρμακοποιούς. Στην πρώτη τους εμφάνιση χρησιμοποιήθηκαν ως γιατροσόφια, μέχρι το 1906, οπότε έγινε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή στα ποτά και τότε όλα πήραν το δρόμο τους. Στον 20ο αιώνα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υποστηρίζοντας την έξαρση των cocktails. Σε γενικές γραμμές, αυτό κάνουν τα bitters: μπαίνουν σε λίγες σταγόνες σε ένα μιξ ποτό, το ενισχύουν αρωματικά και το εμπλουτίζουν γευστικά.

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελούν τα Bitter Truth, που φέρουν τις υπογραφές δυο εξειδικευμένων mixologists, των Shephan Berg και Alexander Hauck. H συγκεκριμένη σειρά έχει σχεδιαστεί από φυσικές πρώτες ύλες, για να ζωηρεύει τα κλασικά cocktails και να προκαλεί τη δημιουργία νέων ευφάνταστων συνταγών.

The Bitter Truth: το αλατοπίπερο των cocktails

Κορωνίδα της οικογένειας είναι τα διάσημα Aromatic bitters, ιδανικό για τα cocktails με ουίσκι και ρούμι, βλέπε Old fashioned και Manhattan. Στη μύτη, βγάζει καθαρές νότες κανέλας, κάρδαμου και gingerbread και στο στόμα είναι έντονο και πικρό. Δοκιμάστε το στο Manhattan προσθέτοντας τρεις σταγόνες. Για κάτι διαφορετικό, ανακατέψτε 50ml bourbon με μερικές σταγόνες και συμπληρώστε με ginger ale. Μια επίσης κλασική εκδοχή είναι τα Orange bitters, που προκύπτουν από τον συνδυασμό φλούδας διαφορετικών πορτοκαλιών, με βότανα και μπαχαρικά. Η φρουτώδης μύτη και η πικρή επίγευση ταιριάζει απίστευτα στα Martini Cocktails. Για του λόγου το αληθές, ετοιμάστε ένα Dry Martini με 50ml gin, 10ml dry vermouth και 3 δόσεις από το orange bitters… και θα καταλάβετε.

Πολύ ιδιαίτερο είναι το Celery bitters, με συναρπαστικές βοτανικές νότες και νύξεις από ginger και lemongrass. Στην περίπτωσή του κουμπώνουν αγαπημένες συνταγές, όπως το Bloody Mary και τα Gin Tonic. Για παράδειγμα, gin, δόσεις celery bitters και απογέμισμα με tonic water. Στην ενότητα των εσπεριδοειδών εντοπίζουμε στη σειρά το Lemon bitters, που προσδίδει φρεσκάδα και δροσιά σε κάθε τύπο cocktail. Για κάτι πιο ιδιαίτερο, μπορούμε να δοκιμάσουμε το Grapefruit bitters, που δίνει αμέσως φρεσκάδα και πολυπλοκότητα σε οποιοδήποτε long drink. Για τους πιο γλυκατζήδες υπάρχει το Chocolate bitters, που ζευγαρώνει καλύτερα με παλαιωμένα αποστάγματα και τα ενισχύει με ζεστές νότες σοκολάτας, βανίλιας και κανέλας. Δυο ειδικές κατηγορίες είναι το Jerry Thomas Bitters (βασισμένο σε συνταγή του Jerry Thomas), με έντονες νότες φρούτων και το Tonic Bitters που ντουετάρει εξωτικά αρώματα με κίτρο, μπαχαρικά και πράσινο τσάι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.