Follow us

Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Κάνουμε ένα σέρφινγκ σε μερικά από τα καλύτερα bar της πόλης και καταγράφουμε τις conceptual προτάσεις των διακεκριμένων mixologists εμπνευσμένες από το κορυφαίο ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό και στήνουμε το πιο καλοκαιρινό σκηνικό...

Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Αφρώδες summer in the city

To καλοκαίρι αποζητάει δροσερά mixing στο ποτήρι και τίποτα δεν κουμπώνει περισσότερο από τις παιχνιδιάρικες φυσαλίδες… και τότε δεν μπορείς να μην σκεφτείς τις premium bubbles του Perrier.
Στην καρδιά του καλοκαιριού δίνεται έμφαση στα δροσερά ροφήματα και στα αναζωογονητικά cocktails με focus στα φρέσκα φρούτα. Την πρώτη γραμμή διατηρούν τα LBV cocktails, που μεταφράζονται στα popular aperitivo (αυτά δηλαδή με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλης) και ακολουθούν σε δημοτικότητα τα virgin cocktails. Φυσικά, σταθερή αξία αποτελούν τα πρωτότυπα και πειραγμένα εξωτικά μιξαρίσματα με καλοκαιρινά υλικά. Σε οποιαδήποτε από τις must κατηγορίες, η summer διάθεση ανεβάζει εντονότερες στροφές με την προσθήκη μερικών ζωηρών φυσαλίδων. Τα sparkling νερά και cocktails είναι το φετινό summer hit και ντουετάρουν με όλες τις καλοκαιρινές ώρες και συνήθειες. Σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα απολαύσουμε, κάθε στιγμή της ημέρας, από την προσθήκη του all time classic Perrier…To απόλυτα εναλλακτικό refreshment μπορεί να διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητά του από το 1898, αλλά συνεχώς πυροδοτεί νέες τάσεις, καθώς «φρεσκάρεται» ανάλογα με τις επιταγές της κάθε εποχής! Μια τέτοια περίπτωση ανανέωσης αποτελεί ο πολυσύνθετος και συναρπαστικός τρόπος σερβιρίσματος του.

Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Ειδικά, το καλοκαιρινό του ρεπερτόριο, διανθίζεται από πολλές απρόσμενες επιλογές. Στην straight εκδοχή του ζευγαρώνει με αρωματικές φλούδες εσπεριδοειδών και στην ενότητα των μείξεων ανοίγει τα χαρτιά του και δεν περιορίζεται σε συστατικά και τύπους cocktails. Έχοντας τα πλεονεκτήματα του απόλυτα mixable χαρακτήρα και της ποιοτικής φυσικής σύνθεσης, αποτελέσματα της υπόγειας διαδρομής του στις διάσημες πηγές Bouillens, ενισχύει κάθε συνταγή και υποστηρίζει αρωματικά κάθε spirit και υλικό. Δίνει άλλο καλοκαιρινό αέρα στα ποτά και για να το διαπιστώσουμε στην πράξη απευθυνθήκαμε στους ειδικούς bartenders, κάνοντας στάση σε μερικά από τα hot spot της πόλης: Dalliance House, Τhe Trap, Theory bar and More και The Clumsies. Ακολουθείστε και εσείς την καλοκαιρινή μας εξόρμηση και μπείτε σε mood διακοπών ακόμα και στη πόλη, με ένα εικοσιτετράωρο πρόγραμμα Perrier.

Προτάσεις Perrier all day

Εξαιρετικά μπαρ της πόλης μας βάζουν σε καλοκαιρινό αφρώδες mood, χαρίζοντας μας από το πρωί μέχρι το βράδυ εκρήξεις δροσιάς μέσα από signature cocktails εμπνευσμένα από το κύμα δροσιάς του Perrier. Σημειώστε τις πρωινές, aperitivo και βραδινές προτάσεις τους και πιάστε μπάρα να τις δοκιμάσετε ή εύκολα ετοιμάστε τις στο σπίτι, στη βεράντα και, γενικά, όπου βρίσκεστε, νιώστε την καλοκαιρινή refreshing αύρα των φυσαλίδων και μοιραστείτε την με αγαπημένα πρόσωπα.

The Clumsies- Κική Φουντουκίδου

Κάνουμε πρώτη στάση στην Πραξιτέλους στο «The Clumsies», ένα από τα 50 καλύτερα bar του κόσμου, που συγκεντρώνει βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσα τους και το Shaker Trophy των Αθηνόραμα Bar Awards. Το δυνατό και συντονισμένο του team μας έχει συνηθίσει σε προτάσεις συνταγών με προχωρημένο και πολύ μελετημένο « concept» . Για το καλοκαίρι, όπως μας λέει και η Κική Φουντουκίδου -από τα ανερχόμενα μέλη της Clumsies μπάρας- ψηφίζουν πιο ανάλαφρες, χαρούμενες και χρωματιστές συνταγές, που θέλουν refreshing φυσαλίδες.

Η Κική δουλεύει με το Perrier, πειραματίζεται με συνδυασμούς και το χρησιμοποιεί ως summer καμβά για την ανάδειξη των γεύσεων στις δημιουργίες της. « Το καλοκαίρι είναι για πειραματισμούς -ξεκινάς την μέρα σου με ένα δροσερό ποτήρι Perrier για να φρεσκάρεις την παλέτα σου και μετά πειράζεις κλασικά cocktails, όπως το Νο3, προσθέτοντας Perrier ή, ακόμα περισσότερο, πειραματίζεσαι με αγαπημένα καλοκαιρινά υλικά, όπως είναι το λεμόνι, ο βασιλικός και το αγγούρι και τα ανεβάζεις με φυσαλίδες».

Οι συνταγές της
Morning Drink
20ml κρέμα καρύδας (homemade)
1 εσπρεσάκι
Εκτέλεση: προσθέτουμε τα υλικά σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με Perrier.

Aperitivo
Σε ποτήρι 300ml 4-5 φύλλα βασιλικό
3 φλούδες λεμονιού
30 ml φρέσκο λάιμ
20 ml σιρόπι ζάχαρης
5ml κίτρινη Chartreuse
40ml skinos μαστίχα
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι 300ml με 4-5 φύλλα βασιλικού. Ανακατεύουμε προσθέτουμε τριμμένο πάγο και απογεμίζουμε με Perrier. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε μια φέτα lime και βασιλικό.

Night Perrier
60 ml vodka
15ml raspberries πουρέ
20ml φυσικό χυμό λεμόνι
15 ml triple sec

Εκτέλεση: χτυπάμε στο shaker όλα τα υλικά, τα σερβίρουμε σε ποτήρι Collins, με κανονικό πάγο και απογεμίζουμε με Perrier.

The Trap - Στέφανος Δραγανιδάκης

Στο Trap θέλεις να παγιδευτείς και πιάνοντας θέση στην εντυπωσιακή χρυσή του μπάρα να ταξιδέψεις one way στη Γαλλία και την Αμερική. Η εμπειρία ενισχύεται με μια cocktail κολεξιόν, που πιλοτάρει τον ουρανίσκο σε νέους γευστικούς αιθέρες. Με ανοιχτή αντίληψη, ο Γιάννης Σαμαράς, ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Γιάννης Αλεξόπουλος χρησιμοποιούν δημιουργικές τεχνικές και πρωτότυπα υλικά σε έναν θεματικό κατάλογο.

Ειδικά το καλοκαίρι, όπως μας λέει και ο Στέφανος, αγαπούν τις μπουρμπουλήθρες. Πρώτα στη λίστα εμφανίζονται τα aperitif με ποτά, που έχουν χαμηλότερο αλκοόλ και homemade sodas ή, φυσικά, Perrier. Μια άλλη κατηγορία στην οποία έχουν δώσει μεγάλη προσοχή και την δουλεύουν με το Perrier, είναι τα Highball και τα Fizzes. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούν τις μπουρμπουλήθρες για να φτιάξουν μείξεις πιο γευστικές και δροσιστικές.

Οι συνταγές του

Morning drink
Summer Cooler
20ml Raspberry και φράουλα Cordial
Απογεμίζουμε με Perrier
Εκτέλεση: βάζουμε στο mixing glass το cordial απογεμίζουμε με το Perrier και γαρνίρουμε με φρούτα εποχής και δυόσμο.

Aperitivo
America America(low alcohol)
60ml Campari αρωματισμένο με πιπεριά Φλωρίνης
60ml χυμός μανταρίνι
Perrier
Εκτέλεση: προσθέτουμε το Campari και τον χυμό ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια απογεμίζουμε με το Perrier. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε μια ελιά.

Night drink
Plumeria
60ml Gin
15ml τόνικ φράουλας Vinegar
Top up Perrier
Εκτέλεση: βάζουμε το gin και το τόνικ και τόνικ φράουλας και απογεμίζουμε με το Perrier. Προσθέτουμε τη γαρνιτούρα, 2 φύλλα βασιλικού.

Theory Bar and More, Λορέτα Τόσκα

Δεν πρόκειται για θεωρία. Σε αυτό το bar, το καλοκαίρι έχει άρωμα ζουμερών φρούτων! Η πάντα ευρηματική Λορέτα Τόσκα, μας εκπλήσσει με τη νέα cocktail κολεξιόν που υπογράφει, μαζί με το δυνατό team του Theory, με τίτλο Φρουτοποτία. Στο μενού, που παραπέμπει σε κόμικ, έρχονται στη πρώτη γραμμή τα φρούτα και διακρίνονται σε τρεις γειτονιές, την κόκκινη, την κίτρινη και την πράσινη. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί η "επανάσταση της Δροσοσταλίδας", με τέσσερα δροσερά bubbling cocktails.

Όπως μας λέει και η Λορέτα, δεν γίνεται καλοκαίρι χωρίς φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες φρεσκάρουν και αναδεικνύουν τα συστατικά . Χρειάζονται, όμως, τη σωστή μεταχείριση. Για παράδειγμα, όταν τα προσθέτουμε, φροντίζουμε να το κάνουμε σιγά-σιγά ώστε να μην χτυπάνε στα τοιχώματα ή στο πάγο και αλλοιώνονται οι φυσαλίδες.

Οι συνταγές της

Morning drink
40ml φρέσκο χυμό καρπούζι
20μλ φρέσκο χυμό λεμόνι
15ml σιρόπι βανίλια
100ml Perrier
Εκτέλεση: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ψηλό ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το Perrier, ώστε να αποφύγουμε να πέσει πάνω στο πάγο και εκτονωθεί το φυσικό ανθρακικό του. Γαρνίρουμε με κορυφή δυόσμου.

Aperitivo
25ml μαστίχα
25ml Campari
25ml παλαιωμένο ρούμι
100ml Perrier λεμόνι
Εκτέλεση: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με φρέσκια μαντζουράνα και φλούδα λεμονιού.

Night Perrier
45ml bourbon Bulleit
20ml triple sec
3 δόσεις Angostura bitters
50ml Perrier
Εκτέλεση: σε ένα mixing glass αναδεύουμε με πάγο όλα τα υλικά εκτός από το Perrier, μέχρι να παγώσουν. Στη συνέχεια, σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι, που έχουμε αρωματίσει με ούζο και προσθέτουμε έναν μεγάλο πάγο. Ρίχνουμε με προσοχή το Perrier και αρωματίζουμε με φλούδα λάιμ.

The Dalliance House - Νίκος Θωμάς

Το πανέμορφο στέκι στη Κηφισιά είναι ιδιαίτερα δελεαστικό για το καλοκαίρι. Κάθεσαι στην αυλή του και ξεφεύγεις. Σε αυτό βέβαια, συμβάλουν και οι τροπικές μίξεις του ταλαντούχου Νίκου Θωμά. «Οταν μιλάμε για καλοκαιρινά cocktail το μαυλό μας αυτόματα δημιουργεί εικόνες δροσιάς» μας λέει ο Νίκος.

Χαμηλές θερμίδες, φρούτα, λαχανικά και φυσικά… φυσαλίδες, είναι τα απόλυτα summer συστατικά. Και συνεχίζει: «σαν το νερό και μάλιστα το sparkling νερό, όταν θέλουμε να δροσιστούμε, δεν υπάρχει καλύτερο. Σκάνε οι φυσαλίδες και το φρέσκο γαργαλιτό στον ουρανίσκο δεν συγκρίνεται με τίποτα». Το Perrier είναι ακριβώς αυτό το υλικό, που θα αναδείξει όλα τα συστατικά σε ένα cocktail εξαιτίας της φυσικότητας, της ισορροπίας των μεταλλικών στοιχείων και των πλούσιων φυσαλίδων που περιέχει.

Οι συνταγές του

Morning drink

Lady in Red
50 ml gin
20ml χυμό καρότου
40 ml χυμό πορτοκαλιού
40 ml χυμό beetroot
60 ml χυμό τομάτας
10 ml χυμό λεμονιού
10 ml σιρόπι ζάχαρης
5 δόσεις Tabasco
αλάτι , πιπέρι
Perrier

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker, εκτός από το Perrier και χτυπάμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε highball και απογεμίζουμε με perrier. Για γαρνιτούρα προσθέτουμε φλούδα λεμονιού

Aperitivo

Mafia Mojito Project

40 ml Campari
20 ml λευκό ρούμι
20 ml χυμό λαίμ
10 ml σιρόπι ζάχαρης
8-10 φύλλα μέντας.
Top up Perrierκα
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το Perrier, στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι Collins και απογεμίζουμε με το Perrier. Για γαρνιτούρα βάζουμε ένα φύλλο μέντας

Night drink

Derby Fizz

50 ml Scotch
8 ml χυμό λεμονιού
8 ml σιρόπι ζάχαρης
5 ml Curacao
15m ασπράδι αβγού
Top Up Perrier

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το Perrier, στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι Collins και απογεμίζουμε με το Perrier. Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.