Follow us

Ο μεγάλος τελικός του Skinos 2016 είχε διεθνή αέρα

Μετά από μια συναρπαστική πορεία σε Αθήνα και επαρχία, ολοκληρώθηκε ο τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2016, δείχνοντας την μεγάλη δυναμική του...

Ο μεγάλος τελικός του Skinos 2016 είχε διεθνή αέρα

Αυτός ο διαγωνισμός μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι ο μοναδικός που βασίζεται σε ελληνικό brand και προβάλει τα μοναδικά αρώματα της Μεσογείου εδώ και έξι χρόνια με επιτυχία. Αυτή τη φορά, άλλαξε τελείως την κοσμοθεωρία των bartending διαγωνισμών και έβαλε πίσω από τη μπάρα όχι έναν φιναλίστ, άλλα δυο, που ήρθαν από την αρχή σαν ζευγάρια. Με ξεκάθαρο μότο λοιπόν το «two can shake it better» πέρασαν στον τελικό εννιά ντουέτα bartenders από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία.
Σε κλίμα πάρτι στο Hytra και με θέμα, εννοείται, την Μεσόγειο, παρακολουθήσαμε ένα event διεθνών προδιαγραφών, με παρουσιαστές πάλι ένα δίδυμο, τον Σπύρο Κερκύρα της Bar Solutions και τον Πασχάλη Καψάλη, bartender και brand ambassador του Skinos. Τα ζευγάρια ήταν πολύ συγχρονισμένα, με εξαιρετικές τεχνικές, γρήγορους ρυθμούς και πάνω από όλα ευρηματικές μείξεις, που μας έστελναν αμέσως σε έναν αρωματικό και γευστικό γύρο της Μεσογείου.

Ο μεγάλος τελικός του Skinos 2016 είχε διεθνή αέρα

Η δυνατή επιτροπή, με τους Δημήτρη Κιάκο του The Gin Joint, Αλέξανδρο Σουρμπάτη bar manager του Spinte Bar και Σπύρο Πατσιαλό, δημιουργό του Huntingspirits.tv, τελικά έφεραν στην πρώτη θέση τους Νίκο Ταχμάζη και William Hetzel, από το κορυφαίο μπαρ του Λονδίνου Termini, με το ευφάνταστο cocktail «Untitled». Ακολούθησε η Κρήτη, με τους εξαιρετικούς Γιώργο Δενδράκη και Δημήτρη Φιλίππου, του Χάλαβρο Open Bar, με το συναρπαστικό Et Latera και στην τρίτη θέση, από την Κύπρο και το δημοφιλές Lost and Found, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Κωνσταντίνος Καζέλης, με το ταξιδιάρικο "Nautilus".

Οι νικητές του Mediterranean Cocktails Challenge 2016 θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο και το BCB (Bar Convent Berlin) για να εκπροσωπήσουν το νικητήριο, signature cocktail τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα έχει για αυτούς o Skinos, στο κορυφαίο αυτό Φεστιβάλ για τον χώρο του bar.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι καλεσμένοι του event συμμετείχαν στο Audience Award, ψηφίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα. Η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και μάζεψε τις περισσότερες ψήφους ήταν από το Paraty (Θεσσαλονίκη) ο Τζούλιο Μνενέϊ και ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, με το cocktail “Element”.

Οι συνταγές των νικητών, για να πάρετε μια γεύση και… γιατί όχι, να προσπαθήσετε να τις φτιάξετε. Εναλλακτικά, μια ιδέα για γρήγορη summer απόλαυση, είναι να βάλετε στο ποτήρι Skinos και να γεμίσετε με σόδα.

Untitled

30ml Skinos
30ml βότκα
3ml amber essence
10ml ξηρό βερμούτ με φύκια (sous vide)
Εκτέλεση: τα βάζουμε όλα στο shaker και χτυπάμε καλά. Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε στο ποτήρι.

Et Latera

50ml Skinos
10ml σιρόπι πιπέρι
15ml χυμό λεμόνι
15ml χυμό κίτρινο γκρέιπφρουτ
Αφρό βιολέτας
Εκτέλεση: χτυπάμε στο shaker και σουρώνουμε σε ποτήρι κρασιού με 2 πάγους. Βάζουμε από πάνω τον αφρό της βιολέτας και για γαρνιτούρα "χώμα" βιολέτας και λουλούδι μποράγκ.

50ml Skinos

35ml Skinos
20ml Gin Mare
10ml Maraschino λικέρ
40ml Con’s mix ( 25ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 15ml σιρόπι φιστίκι, 3 δόσεις ροδόνερο, 1ml αψέντι)
Εκτέλεση: τα βάζουμε στο mug με τριμμένο πάγο, τα χτυπάμε και μετά σερβίρουμε, προσθέτοντας λίγο τριμμένο πάγο ακόμα και γαρνιτούρα φλούδα λεμονιού, αποξηραμένα ροδοπέταλα και κερασάκι maraschino.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.