Follow us

Τζιτζίκι updated!

Το αγαπημένο μπαρ της Χώρας Αμοργού κάνει ρουά ματ αυτό το καλοκαίρι, με τη νέα κολεξιόν σε cocktails και ροφήματα…

Τζιτζίκι updated!

Το αγαπημένο bar όσων συχνάζουν στην Αμοργό καλεί εσάς που θα επισκεφθείτε το μοναδικό κυκλαδονήσι για αξέχαστες εμπειρίες…
Τα summer μιξαρίσματα παίζουν με τις νέες τάσεις, τις εξελίσσουν και κινούνται με πρωτότυπα και φρέσκα υλικά, εμπνευσμένα από ελληνικά αρώματα. Εντελώς καινούρια είναι η προσθήκη στα ψαγμένα aperitivo. Το βάρος πέφτει στο Gin Tonic με την πολύ καλή δουλεμένη εκδοχή του GG&T με gin, βερμούτ, φλούδες φρούτων και tonic. Πολύ fresh και ιδιαίτερο είναι το Botanist με μαστίχα, αγγούρι, μέντα, χυμό λεμονιού και elderflower. Γι αυτούς που αγαπάνε τη φράουλα, εξαιρετικό είναι το Guapa, με Aperol, φράουλα, grapefruit σόδα, ενώ πρέπει να δοκιμάσετε και το ξεχωριστό Froze με ροζέ κρασί, λεμόνι, ζάχαρη και bitters…

Τζιτζίκι updated!

Ιδανικό συμπλήρωμα αποτελούν οι γευστικές προτάσεις -βλέπε πικάντικη γνήσια γκασπάτσο, ντάκο με ντόπια ξινομυζήθρα, αβοκάντο γεμιστό με σος γιαουρτιού και πεντανόστιμες μπρουσκέτες με παστράμι και μελίπαστο.

Επιστρέφοντας στη μελέτη του ανανεωμένου καταλόγου, βλέπουμε ότι υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα, ανάλογα με το spirit βάσης, που ιντριγκάρουν με ενδιαφέροντα twists και δημιουργικά house cocktails. Η κατ' εξοχήν κατηγορία, όμως, που δείχνει το ανήσυχο πνεύμα της Μαρούλας Κυριακοπούλου και του Δημήτρη Ρήγα είναι οι ευφάνταστες προτάσεις με ελληνικά αποστάγματα! Για να πάρετε μια γεύση, το γλυκόξινο και ανθικό "Τζιτζίκι" ενώνει το τσίπουρο με τη μαστίχα, στο βοτανικό Sage Saga κυριαρχεί το κίτρο, στο πρωτοποριακό Marmalady το ούζο ζευγαρώνει με τη βότκα και φλερτάρει με την κόκκινη πιπεριά και στο κλασάτο Blended year το παλαιωμένο τσίπουρο συνοδεύεται από παλαιωμένο ρούμι...

Το πεδίο των spirits πάλι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του Τζιτζικιού και διαθέτει πολλά σπάνια και premium αποστάγματα. Αξίζει να αναφέρουμε την προσεγμένη λίστα κρασιών, με focus στις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες και την εκπαίδευση που γίνεται με σεμινάρια όλο το καλοκαίρι. Πέρα από τις γευσιγνωσίες, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται events και φοβερά lives, που μεταδίδουν summer διάθεση. Για να μπείτε στο κλίμα του Τζιτζικού, σας δίνουμε τρεις συνταγές που δοκιμάσαμε και σας τις προτείνουμε!

Guapa

50ml Aperol
20ml πουρέ φράουλας
Απογεμίζουμε με γκρέιπφρουτ σόδα

Εκτέλεση: τοποθετούμε τα υλικά στο shaker εκτός από τη σόδα. Χτυπάμε καλά, σερβίρουμε και απογεμίζουμε με τη σόδα.

Marmalady

40ml vodka
5ml ούζο
2 κουτάλια μαρμελάδα πιπεριάς
20ml σιρόπι ζάχαρης
1 δόση Tabasco

Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker, διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε. Για γαρνιτούρα έχουμε μια γεμιστή ελιά τυλιγμένη σε μια λωρίδα ψητή πιπεριά Φλωρίνης.

Vincent's Choice

40ml Herradura Reposado
20ml λικέρ περγαμόντο
15ml σιρόπι λεβάντας
15 ml Campari

Εκτέλεση: κάνουμε stiring σε mixing glass προσθέτοντας όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ποτήρι κονιάκ, αφού έχουμε κάνει rising με καπνιστό ουίσκι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.