Το αγαπημένο bar όσων συχνάζουν στην Αμοργό καλεί εσάς που θα επισκεφθείτε το μοναδικό κυκλαδονήσι για αξέχαστες εμπειρίες…
Τα summer μιξαρίσματα παίζουν με τις νέες τάσεις, τις εξελίσσουν και κινούνται με πρωτότυπα και φρέσκα υλικά, εμπνευσμένα από ελληνικά αρώματα. Εντελώς καινούρια είναι η προσθήκη στα ψαγμένα aperitivo. Το βάρος πέφτει στο Gin Tonic με την πολύ καλή δουλεμένη εκδοχή του GG&T με gin, βερμούτ, φλούδες φρούτων και tonic. Πολύ fresh και ιδιαίτερο είναι το Botanist με μαστίχα, αγγούρι, μέντα, χυμό λεμονιού και elderflower. Γι αυτούς που αγαπάνε τη φράουλα, εξαιρετικό είναι το Guapa, με Aperol, φράουλα, grapefruit σόδα, ενώ πρέπει να δοκιμάσετε και το ξεχωριστό Froze με ροζέ κρασί, λεμόνι, ζάχαρη και bitters…
Ιδανικό συμπλήρωμα αποτελούν οι γευστικές προτάσεις -βλέπε πικάντικη γνήσια γκασπάτσο, ντάκο με ντόπια ξινομυζήθρα, αβοκάντο γεμιστό με σος γιαουρτιού και πεντανόστιμες μπρουσκέτες με παστράμι και μελίπαστο.
Επιστρέφοντας στη μελέτη του ανανεωμένου καταλόγου, βλέπουμε ότι υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα, ανάλογα με το spirit βάσης, που ιντριγκάρουν με ενδιαφέροντα twists και δημιουργικά house cocktails. Η κατ' εξοχήν κατηγορία, όμως, που δείχνει το ανήσυχο πνεύμα της Μαρούλας Κυριακοπούλου και του Δημήτρη Ρήγα είναι οι ευφάνταστες προτάσεις με ελληνικά αποστάγματα! Για να πάρετε μια γεύση, το γλυκόξινο και ανθικό "Τζιτζίκι" ενώνει το τσίπουρο με τη μαστίχα, στο βοτανικό Sage Saga κυριαρχεί το κίτρο, στο πρωτοποριακό Marmalady το ούζο ζευγαρώνει με τη βότκα και φλερτάρει με την κόκκινη πιπεριά και στο κλασάτο Blended year το παλαιωμένο τσίπουρο συνοδεύεται από παλαιωμένο ρούμι...
Το πεδίο των spirits πάλι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του Τζιτζικιού και διαθέτει πολλά σπάνια και premium αποστάγματα. Αξίζει να αναφέρουμε την προσεγμένη λίστα κρασιών, με focus στις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες και την εκπαίδευση που γίνεται με σεμινάρια όλο το καλοκαίρι. Πέρα από τις γευσιγνωσίες, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται events και φοβερά lives, που μεταδίδουν summer διάθεση. Για να μπείτε στο κλίμα του Τζιτζικού, σας δίνουμε τρεις συνταγές που δοκιμάσαμε και σας τις προτείνουμε!
Guapa
50ml Aperol
20ml πουρέ φράουλας
Απογεμίζουμε με γκρέιπφρουτ σόδα
Εκτέλεση: τοποθετούμε τα υλικά στο shaker εκτός από τη σόδα. Χτυπάμε καλά, σερβίρουμε και απογεμίζουμε με τη σόδα.
Marmalady
40ml vodka
5ml ούζο
2 κουτάλια μαρμελάδα πιπεριάς
20ml σιρόπι ζάχαρης
1 δόση Tabasco
Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker, διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε. Για γαρνιτούρα έχουμε μια γεμιστή ελιά τυλιγμένη σε μια λωρίδα ψητή πιπεριά Φλωρίνης.
Vincent's Choice
40ml Herradura Reposado
20ml λικέρ περγαμόντο
15ml σιρόπι λεβάντας
15 ml Campari
Εκτέλεση: κάνουμε stiring σε mixing glass προσθέτοντας όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ποτήρι κονιάκ, αφού έχουμε κάνει rising με καπνιστό ουίσκι.