Artisanal Lounge & Gardens

Κοκτέιλ για βραβείο σε σκηνικό θεατράλ

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 04/05/2016

Το ιστορικό κτίριο της οδού Ζηρίνη στην Κηφισιά, έχει μεταμορφωθεί  σε ένα από τα πιο σικάτα bar restaurant της πόλης…

Κάθε γωνιά φωνάζει γούστο. Οι ιδιοκτήτες, Φώτης Σεργουλόπουλος, Κώστας Σκουληκαράκης και Βαγγέλης Γερασίμου, με την έμπνευση των αρχιτεκτόνων Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, έχουν δημιουργήσει ένα ονειρεμένο σκηνικό. Από τον πολύχρωμο κήπο με τα αιωνόβια δέντρα που διαθέτει και orangerie, τη γυάλινη οροφή που αγκαλιάζει το εξωτερικό μπαρ, τις ετερόκλητες πολυθρόνες και τα τραπεζάκια, μέχρι το θεατρικό artistic εσωτερικό του. Είναι φανερό ότι έχουν διαλεχτεί ένα-ένα (από αγορές του εξωτερικού), είναι διαφορετικά αλλά όλα φέρνουν αέρα '50ς-'60ς και αποπνέουν γαλλική φινέτσα. Μετά το αυθόρμητο χάζι στο χώρο, φαίνονται και τα υπόλοιπα ατού του, που  δεν είναι άλλα από την μπάρα και την κουζίνα.

Το cocktail μενού έχει τη σφραγίδα-εγγύηση του Δημήτρη Κιάκου. Ο Δημήτρης έχει δουλέψει με αντισυμβατικά υλικά και έχει δημιουργήσει μια ομάδα signature cocktails που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Στα δέκα in house cocktails βλέπουμε να κάνουν ντουέτα: το γλυκό τριαντάφυλλο με το chili, το γάλα σόγιας με το παγωτό βανίλιας, το σιρόπι τόνκα με το ανθόνερο, το σιρόπι αστεροειδούς γλυκάνισου με το Tabasco.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και κάθε μιξ αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Ένα από τα δικά μας αγαπημένα είναι το The Nutcracker, με ρούμι Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk Smoked Honey cordial, φυσικό χυμό lime, λικέρ φουντούκι «Πολυκαλά» και Scrappy’s chocolate bitters. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο χτυπιούνται και μερικές επιλεγμένες κλασικές συνταγές, τις οποίες η ομάδα πίσω από την μπάρα εκτελεί με δεξιοτεχνία.

Στη περίπτωση της κουζίνας ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη και το νέο του μενού με επιρροές από τη μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα έχει πολλά highlights, όπως, για ένα μικρό παράδειγμα, το καπνιστό χέλι σχάρας με σταμναγκάθι, παντζάρι και vinaigrette μπέικον. Αυτό που ανεβάζει σημαντικά τη συνολική εμπειρία στο Artisanal είναι ότι έχουν μελετηθεί σωστά τα ζευγάρια ανάμεσα στα πιάτα και στα cocktails. Το service που είναι ενημερωμένο και πολύ ευγενικό, σίγουρα μπορεί να σας καθοδηγήσει. Το Artisanal βραβεύτηκε για τα κοκτέιλ του με Shaker Trophy 2016 από τα Aθηνόραμα bar awards.

Artisanal, Ζηρίνη 2 Κηφισιά, τηλ. 693 614 4744






Γράψε την άποψή σου
Αλκοόλ

Ποτά

Cocktails