Follow us

Οι νικητές του Shaker Trophy - Αθηνόραμα Bar Awards 2016

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθηναΐδα, απονεμήθηκαν τα Shaker Trophies 2016 στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας, στο πλαίσιο των πρώτων Αθηνόραμα Βar Awards.

Οι νικητές του Shaker Trophy - Αθηνόραμα Bar Awards 2016

Στη βραδυά συμμετείχαν τα σημαντικότεροι ονόματα της μπαρ σκηνής, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους διακρίναμε πολλούς ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Ειδικότερα, απονεμήθηκαν 15 βραβεία (1 Shaker) σε ισάριθμα bar, 7 βραβεία (1 Shaker) σε bar-restaurants και 3 Ειδικά Βραβεία. Ιδού η λίστα των νικητών:

The Clumsies

Οι νικητές του Shaker Trophy - Αθηνόραμα Bar Awards 2016

Ακούραστοι αλχημιστές, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης δεν σταματούν να πειραματίζονται στο μαγικό εργαστήρι τους με πρωτοποριακά mix, που γεννούν κοκτέιλ σοφιστικέ και κομψά. Όλα αυτά, μαζί με τα διεθνούς εμβέλειας events, οδήγησαν το «The Clumsies» στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου και δικαίως στην κορυφή των αθηναϊκών μπαρ.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Celtic forest

Ιδιοκτήτες: Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης, Θάνος Τσουνάκας
Ηead bartenders: Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης
Bartender: Δημήτρης Νταφόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρμαράς, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Κυριακή Φουντουκίδου, Παναγιώτης Κανατσούλης

Πραξιτέλους 30, ιστορικό κέντρο, Τηλ.: 2103232682, www.theclumsies.gr

Baba Au Rum

Το καθαρόαιμο rum bar του Θάνου Προυναρούς διανύει μια πολύ δυνατή περίοδο. Κλείνει εφτά χρόνια επιτυχημένης πορείας και παρουσιάζει ένα επανασχεδιασμένο cocktail menu εμπνευσμένο από την avant garde σκηνή, με πρωτοποριακές προτάσεις που συνδυάζουν υψηλή τεχνική με απόλαυση. Σε αυτά προσθέστε 136 επιλεγμένες ετικέτες ρούμι απ’ όλον τον κόσμο.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Devil’s milk

Ιδιοκτήτης & head bartender: Θάνος Προυναρούς
Bartenders: Ηλίας Στεργιόπουλος, Νίκος Γαρτζολάκης, Φαίδωνας Παπακωνσταντίνου, Σταύρος Πατουχέας

Κλειτίου 6, ιστορικό κέντρο, 2117109140

Alexander`s GB

Κάτω από τη μεγάλη τοιχογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο λόμπι της «Μεγάλης Βρεταννίας», η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα των spirits είναι εμφανής. Η luxury κάβα φιλοξενεί πολλές ενδιαφέρουσες και δυσεύρετες φιάλες, τα κλασικά κοκτέιλ έρχονται άψογα εκτελεσμένα, οι επιλογές εμπλουτίζονται με νέες μείξεις, ενώ μεγάλη προσοχή δίνεται στα ποτά-βάσεις και στις γαρνιτούρες.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Rodio

Ιδιοκτήτης: Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.
Bartenders: Στέφανος Βαλκανιώτης, Ερμόλαος Καμάτσος, Βιβέτα Κιούση, Ιάκωβος Κοντολούρης, Κώστας Μυλωνόπουλος, Μάριος Χατζόπουλος

Ξεν. «Μεγάλη Βρεταννία», Βασ. Γεωργίου 1, Σύνταγμα, 2103330000, www.grandebretagne.gr

Theory Bar and more

Πίσω από την πολυσύχναστη μπάρα του Χαλανδρίου βρίσκεται μια καλοκουρδισμένη dream team του bartending, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο επικεφαλής, τον Γιώργο Μπάγκο και τη Λορέτα Τόσκα. Με την επιμέλειά τους η εξαιρετική φετινή cocktail list, η οποία εντρυφεί με δημιουργικό τρόπο στο Negroni, έγινε αμέσως μπεστ σέλερ.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Fire Negroni

Ιδιοκτήτες: Λευτέρης Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκας, Γιώργος Καίσαρης
Head bartender: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Bartenders: Γιώργος Μπάγκος, Λορέτα Τόσκα

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, 2106801633, www.theorybar.gr

The Gin Joint

Έκανε το τζιν πρωταγωνιστή στην Πλατεία Καρύτση, πειραματίστηκε με διάφορες απολαυστικές εκδοχές του gin tonic και σχεδόν αμέσως έγινε αγαπημένο after office spot. Η φετινή… κολεξιόν, υπογεγραμμένη από τον Δημήτρη Κιάκο, ακολουθεί μια κονσεπτική αρωματική και γευστική διαδρομή στο μαγικό κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Dark ‘n’ stormy

Ιδιοκτήτης & head bartender: Δημήτρης Κιάκος, Χριστίνα Μοάτσου
Bartender: Ναταλία Λιβιτσάνου

Χρήστου Λαδά 1, πλ. Καρύτση, 2103218646, www.theginjoint.gr

Old Dog

Μια εμβληματική premium κάβα που ενημερώνεται ασταμάτητα, εμπνευσμένα homemade υλικά και κοκτέιλ από μια εξαιρετική ομάδα mixologists με επικεφαλής τον Παναγιώτη Καναβέτα, που αγαπά τους απροσδόκητους συνδυασμούς φρούτων, μπαχαρικών, βοτάνων και εξαιρετικών αποσταγμάτων.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Stray scent

Ιδιοκτήτες: Παναγιώτης Καναβέτας, Παναγιώτης Δεμοίρος, Απόστολος Μπορσοβάνας, Κωνσταντίνος Μπρατσάκος
Ηead bartender: Παναγιώτης Καναβέτας

Bartender: Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, Χρήστος Σολωμός

Σάρδεων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, 2167002652, fb: Old Dog

CV Distiller

Διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάρες αλλά και κάβες της Αθήνας. Στο υπόγειο πανέμορφο χώρο γευσιγνωσίας φιλοξενούνται πάνω από 700 ετικέτες ουίσκι και η συλλογή συνεχώς αυξάνεται. Δίπλα σε αυτά προσφέρονται οι επίσης ψαγμένες προτάσεις κοκτέιλ του Θοδωρή Πύριλλου και του Θοδωρή Αναγνώστου.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Snowball sour

Ιδιοκτήτης: Στέφανος Ψυλλάκης
Επιμέλεια λίστας: Θοδωρής Πύριλλος
Head bartender: Θοδωρής Αναγνώστου
Bartenders: Μάρκος Πρίφτης, Θέμης Κοντοδήμας, Τεό Σπυρόπουλος

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, 2107231767

A for Athens

Ο Θοδωρής Πύριλλος μας βάζει στη μηχανή του χρόνου και μας ταξιδεύει στις μητροπόλεις των κοκτέιλ. Σε κάθε στάση αξιοποιεί τις καλύτερες συνταγές, τις ανανεώνει με τον τρόπο του και με υψηλή τεχνική και φαντασία υπογράφει ένα ολοκληρωμένο μενού που το απολαμβάνουμε με θέα την Ακρόπολη.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Horchata punch

Ιδιοκτήτης: Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Χρήστος Αποστολόπουλος
Head bartender: Θοδωρής Πύριλλος

Ξεν. «Α for Athens», Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, 2103244244, Fb: Α for Athens Cocktail Bar

Tailor Made

Έγραψε ιστορία στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με τους specialty καφέδες του, αλλά έδειξε πως η καρδιά του χτυπάει δυνατά και στα spirits. Τα μεγάλα classics αποκτούν εδώ νέο χαρακτήρα με εύστοχα twists, ενώ ο δημιουργικός Γιάννης Νάτσης σερβίρει δυνατούς συνδυασμούς, έχοντας να επιλέξει από μια εξαιρετική κάβα.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Choco Skye

Ιδιοκτήτρια: Καλομοίρα Γεραντωνάκη
Head bartender: Γιάννης Νάτσης

Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, 2130049645, www.tailormade.gr

Momix

Ο Άρης Χατζηαντωνίου πήρε το ρίσκο να ανοίξει το πρώτο μοριακό μπαρ της πόλης και πέτυχε διάνα. Ένας πολύχρωμος κύβος με θεματικά κοκτέιλ μας βάζει σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και οι καινοτομίες διαδέχονται η μία την άλλη. Τελικά τα κοκτέιλ είναι απολαυστικά ακόμα και όταν είναι… στερεά.

Κορυφαίο cocktail: Bloody Hanna

Ιδιοκτήτης: Άρης Χατζηαντωνίου, Θοδωρής Κουτσόβουλος
Head bartender: Άρης Χατζηαντωνίου
Bartenders: Χρήστος Πατέρας, Παναγιώτης Βουδούρης, Πέτρος Κατσίρης, Κλαίρη Πλαστήρα

Κελεού 1-5, Γκάζι, 6974350179, www.momixbar.com

Ipitou

Καθαρόαιμο street bar με παριζιάνικο αέρα, που δημιουργεί το αδιαχώρητο στην οδό Ηπίτου και ανταμείβει τους πιστούς του με μια σπάνια κάβα εκλεκτών spirits και τα φευγάτα κοκτέιλ του Διονύση Πολάτου, ενός λάτρη των μεσογειακών αρωμάτων και των απρόσμενων συνδυασμών.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Cumulus nimbus

Ιδιοκτήτης: Γιάννης Γεωργιάδης
Head bartender: Διονύσης Πολάτος
Bartender: Διονυσία Σακελλαρίου

Ηπίτου 4, Σύνταγμα, 2103254575, fb: IPITOUthebar

42 Bar Athens

Ο Χρήστος Χουσέας είναι από τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει έντονα στη διαμόρφωση της αθηναϊκής bar σκηνής. Η λίστα που προτείνει και εκτελεί άρτια στο κλασικής διακόσμησης μπαρ του κέντρου κρύβει τις προσωπικές του αναζητήσεις και κάθε του προχωρημένη συνταγή «διηγείται» μια ιντριγκαδόρικη ιστορία.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Ultima forsan

Ιδιοκτήτης & head bartender: Χρήστος Χουσέας
Bartender: Ηλίας Μαρινάκης

Κολοκοτρώνη 3, ιστορικό κέντρο, 6948242455, fb: 42 Bar.Athens

Μπλε Παπαγάλος

To ωραίο και ατμοσφαιρικό σαλονάκι των ’50s, η ταξιδιάρικη swing μουσική και περισσότερο από όλα τα ευφάνταστα κοκτέιλ του Νικόλα Μοσχονά δημιουργούν ένα must στέκι στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου. Τα εξαιρετικά εννέα signature, εμπνευσμένα από διαφορετικά είδη παπαγάλων, παίζουν με πρωτότυπα και τολμηρά υλικά, ενώ δεν λείπουν τα ψαγμένα twists σε κλασικές συνταγές.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Zako

Ιδιοκτήτες: Νέλλη Μποφίλιου, Πέτρος Ζήσου
Head bartender: Νικόλας Μοσχονάς

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, 2110121099, fb: Μπλε Παπαγάλος

White Monkey

Ο Αλέξανδρος Κυριακόπουλος έχει δημιουργήσει στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου ένα εξωτικό νησί που τα έχει όλα: πειρατές, πουλιά, κρυμμένους θησαυρούς και ανεβασμένες επιδόσεις στην μπάρα. Ο Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, ο Βασίλης Θεοφιλάκος και ο Σπύρος Τσοπελάκος… ανακινούν με τον καλύτερο τρόπο την tiki κουλτούρα και τα τροπικά ποτά φλερτάρουν παιχνιδιάρικα με τον ουρανίσκο.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Black pearl

Ιδιοκτήτης: Αλέξανδρος Κυριακόπουλος
Head bartenders: Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Θεοφιλάκος, Σπύρος Τσοπελάκος

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, 6972446697, Fb: White Monkey

Barreldier

Στο cosy μπαρ της οδού Βουλής ο Mario Basso μας οδηγεί σε μια υπέροχη βουτιά σε αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ, που ξεκουράζονται μέσα σε μικρά ξύλινα βαρέλια. Γι’ αυτούς που αγαπούν το ουίσκι αξίζει και με το παραπάνω ένα καλό σερφάρισμα στις σπάνιες ετικέτες.

Κορυφαίο cocktail: Last India

Ιδιοκτήτες: Mario Basso, Παναγιώτης Κούρος, Έρρικα Πολυχρονίου, Μάνος Ευσταθιάδης
Head bartender: Mario Basso

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, 2103254711, Fb: Barreldier

Bar Restaurant

Τα Bar-Restaurants που βραβεύτηκαν είναι:

Oozora

Στην καινούργια του έκδοση, το bar-restaurant του Κεφαλαρίου διευρύνει το πεδίο δράσης του στην μπάρα. Ο Σπύρος Κερκύρας εξελίσσει την Japanese φιλοσοφία του εστιατορίου και την ενσωματώσει στα εντυπωσιακά κοκτέιλ. To ίδιο ελκυστικά είναι τα ντουέτα που αναπτύσσονται ανάμεσα στα spirits και τα πιάτα του Γιώργου Βενιέρη.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Poire sin

Ιδιοκτήτες: Γιάννης Μωράκης, Γιάννης Μωραΐτης, Μανώλης Πλατής
Επιμέλεια λίστας: Σπύρος Κερκύρας
Bartenders: Κωνσταντίνος Αμανατίδης, Φώτης Μέξης

Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά, 2108018515-6, www.oozora.gr

The Dalliance House

Το αρχοντικό της Κηφισιάς με τον κρυφό κήπο αποτελεί ιδανικό σκηνικό για την απόλαυση των premium ποτών και των κοσμοπολίτικων κοκτέιλ του Λευτέρη Δημητρακόπουλου, που αγαπούν τα εξωτικά φρούτα και φλερτάρουν τολμηρά με τα μεσογειακά πιάτα του σεφ Πέτρου Δήμα, για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που απογειώνει.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Αsere

Ιδιοκτήτες: Γιάννης Μπακόπουλος, Λευτέρης Μπακόπουλος
Head bartender: Λευτέρης Δημητρακόπουλος

Κυριαζή 19, Κηφισιά, 2106230775, www.thedalliancehouse.com

The Sowl

H άφιξη της νέας έθνικ μπάρας, στην Ηρακλειδών, έγινε αμέσως talk of the town. Το έμπειρο δίδυμο Αναστάσης Τσάμης και Γιώργος Φιλιππίδης, με την καθοδήγηση του Σπύρου Κερκύρα, σερβίρουν εύγεστα, πληθωρικά και σοφιστικέ κοκτέιλ. Στο σενάριο μπαίνουν αρκετά νόστιμα πιάτα του Μάνου Ευσταθίου και το φλερτ περνάει από την μπάρα στην κουζίνα.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Candarito

Ιδιοκτήτες: Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελισσάρης, Αλεξάνδρα Δράκου
Επιμέλεια λίστας: Σπύρος Κερκύρας
Βartenders: Αναστάσης Τσάμης, Γιώργος Φιλιππίδης

Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003, fb: The Sowl

Nikkei

Το κοσμοπολίτικο μπαρ ρέστοραν έφερε περουβιάνικο αέρα κεντημένο με εξωτισμό στo Κολωνάκι. Τα εντυπωσιακά signature cocktails του Σπύρου Κερκύρα, που ανακατεύουν βιρτουόζικα τα περουβιανά spirits, και τα αυθεντικά πιάτα του σεφ Θάνου Στασινού παντρεύονται μεταξύ τους ιδανικά, για προχωρημένες fusion απολαύσεις.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Facundo meets Peru

Ιδιοκτήτες: Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελισσάρης, Γιώργος Κωνσταντίνου
Επιμέλεια λίστας: Σπύρος Κερκύρας
Head bartender: Μαίρη Ταλαιπώρου

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107239366 fb: Nikkei Peruvian Resto Bar

Artisanal

Ένα από τα πιο όμορφα μπαρ των βορείων προαστίων, με στιλάτη mix & match διακόσμηση. Στα κοκτέιλ ο Δημήτρης Κιάκος έχει δημιουργήσει ευρηματικά μιξαρίσματα με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Στα συν ο απολαυστικός τρόπος που συνδυάζονται με τα πιάτα του Δημήτρη Δημητριάδη.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Nutcracker

Ιδιοκτήτες: Φώτης Σεργουλόπουλος, Κώστας Σκουλικαράκης, Βαγγέλης Γερασίμου
Επιμέλεια λίστας: Δημήτρης Κιάκος
Βartender: Σπήλιος Χριστόφαλος

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 2108086111, www.artisanal.gr

Hide and Seek

Κρυμμένο σε έναν καλαίσθητο κήπο έχει ήδη αποκτήσει πιστό κοινό. Η μπάρα πρωταγωνιστεί και απαρτίζεται από μια φοβερή ομάδα με υψηλές ικανότητες στο σέικερ και όχι μόνο. Το παρεΐστικο κλίμα που έχουν φτιάξει ο Σπύρος Κερκύρας, ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος και ο Βαγγέλης Δήμου αντικατοπτρίζεται στην εξωστρεφή και παιχνιδιάρικη cocktail list, ενώ συνδυάζεται άριστα με τα πιάτα του Δημήτρη Τσώτσου.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Punch not dead

Ιδιοκτήτης & head bartender: Σπύρος Κερκύρας, Γιώργος Αλεόπουλος, Θεοδόσης Αλεξόπουλος, Άρης Κουτρούμπας, Θάνος Πετμεζάς
Bartenders: Βαγγέλης Δήμου, Λυκούργος Χριστοθανόπουλος

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι, 2106776747, fb: HideAndSeekAthens

Balthazar

Ο μάγος Μπαλτάζαρ έχει βάλει το χέρι του όχι μόνο στον πανέμορφο χώρο του νεοκλασικού των Αμπελοκήπων, αλλά και στις αλχημείες που καταλήγουν στα ευφάνταστα κοκτέιλ με εξωτικό χρώμα του Γιώργου Μαριδάκη ή και την κάβα με τα premium spirits. Προκύπτουν έτσι δυνατοί συνδυασμοί με τις fusion γεύσεις του Χριστόφορου Πέσκια.

Κορυφαίο κοκτέιλ: Dia de muertos

Ιδιοκτήτες: Γιώργος και Ανδρέας Πιτσιλής
Head bartender: Γιώργος Μαριδάκης

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 6942559231, www.balthazar.gr

Ειδικά Βραβεία

Τα 3 ειδικά βραβεία είναι:

Βραβείο καλύτερης spirit list

CV Distiller

Στο κλασικό μπαρ του Στέφανου Ψυλλάκη η λίστα παραπέμπει περισσότερο σε εγκυκλοπαίδεια των ουίσκι και των αποσταγμάτων. Ο κατάλογος με τα ουίσκι είναι ατελείωτος (ξεπερνάει τις 750 ετικέτες) και πλήρης σε σκοτσέζικα, ιρλανδικά, bourbon, ιαπωνικά – ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Τα ποτά καταγράφονται ανά περιοχή, ανά αποστακτήριο και ανά χρονιά. Οι δυσεύρετες ετικέτες, οι σπάνιες εμφιαλώσεις, οι περιορισμένες παραγωγές και οι αριθμημένες φιάλες είναι πάρα πολλές. O Στέφανος είναι λάτρης και κυνηγός των αποσταγμάτων και κάνει συνεχώς εντυπωσιακές προσθήκες. Πέρα από το ουίσκι, έχει συλλέξει και μια εμπεριστατωμένη ποικιλία σε κονιάκ και ρούμι ιντριγκαδόρικης επίσης σπανιότητας.

Βραβείο καινοτομίας

The Clumsies

Στον επάνω όροφο του «The Clumsies», λίγο πριν από τον εντυπωσιακό χώρο με το μπιλιάρδο, υπάρχει ένα δωμάτιο που δεν έχουμε ξαναδεί σε αθηναϊκό μπαρ. Πρόκειται για ένα οργανωμένο εργαστήριο, όπου μαγειρεύονται… κοκτέιλ σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες υψηλές τεχνικές του bartending. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα gadgets, από το rotary evaporator για απόσταξη, μέχρι το sous vide, το vacuum και πολλές ακόμα συσκευές της μοριακής γαστρονομίας. Με βάση αυτά οι experts και βραβευμένοι bartenders Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης προτείνουν πρωτοποριακά κοκτέιλ, όπως η λευκή Margarita φράουλα και τα εμφιαλωμένα mixes.

Βραβείο δημιουργικότητας

A for Athens

Ο κόσμος των κοκτέιλ για τον Θοδωρή Πύριλλο είναι μια διαρκής πρόκληση. Δεν σταματάει να διαβάζει, να ταξιδεύει, να ενημερώνεται και να εξελίσσεται. Για τις δημιουργίες του αντλεί έμπνευση από παντού, από τη μουσική, τις ταινίες, το φαγητό, τα ταξίδια του μέχρι και από τις παιδικές του αναμνήσεις. Στο «A For Athens» παρουσιάζει τη «Χρονομηχανή», ένα συναρπαστικό και ευφάνταστο κατάλογο που μας ταξιδεύει σε τέσσερις πρωτεύουσες των κοκτέιλ, σε διαφορετικές εποχές. Η απόδοση των συνταγών προδίδει φαντασία και γνώση. Η δε ετοιμότητά του δοκιμάστηκε στα Αθηνόραμα Bar Awards καθώς του ζητήθηκε να δημιουργήσει τρία tailor made κοκτέιλ με υλικά και κατευθύνσεις εκείνης της στιγμής. Τα κοκτέιλ του, πέρα από απόλυτα to the point, ήταν απρόσμενα, αρμονικά και ιδιαίτερα.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.