Follow us

Πάμε Horeca για spirits και beer συναντήσεις

Η ενδέκατη Horeca, για τους επαγγελματίες της εστίασης είναι προ των πυλών, έχει ανανεωθεί και έχει εμπλουτιστεί με πολλά σεμινάρια, επιδείξεις, διαγωνισμούς και masterclasses, με κεντρικό θέμα τα spirits και τη μπίρα…

Πάμε Horeca για spirits και beer συναντήσεις

Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν προγραμματιστεί 78 διαφορετικά events, σε κατάλληλη διαμορφωμένη αίθουσα. Συγκεκριμένα, έχει στηθεί μια εντυπωσιακή σκηνή στην αίθουσα 1 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan, με τον τίτλο Beer and Spirits Show και οικοδέσποινα των εκδηλώσεων τη Γιοβάννα Λύκου. Από αυτά, τα 16 αφορούν ιντριγκαδόρικα, εξειδικευμένα masterclasses. Για να πάρετε μια γεύση, ο Πάνος Γιοβάνης θα μας βάλει στο θέμα των bitters, η Δήμητρα Αντωνακοπούλου στον κόσμο της βότκας, ο Ανδρέας Ματθίδης στην ιστορία του Metaxa, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης στη μαγεία των single malts και ο Νίκος Αρσάνογλου αντίστοιχα, στα blended. Τα επόμενα 24 είναι καθαρά θεματικά σεμινάρια, με εισηγητές -πέρα από τους γνωστούς bartenders- επιστήμονες, στελέχη με εμπειρία στην οργάνωση και το marketing των spirits, ειδικούς σε θέματα κοστολόγησης προιόντων, αρχιτεκτονικής, design και social media.

Πάμε Horeca για spirits και beer συναντήσεις

Μερικές τέτοιες περιπτώσεις είναι: η conceptual cocktail λίστα του Clumsies από τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη, η επιστήμη των Long Drinks από τον Γιώργο Μπάγκο και τον Γιώργο Τσιρίκο, η καινοτομία και ο εντυπωσιασμός από τον Άρη Χατζηαντωνίου και τον Θοδωρή Κουτσόβουλο, ο "οδηγός επιβίωσης για bartenders " από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και τον Δημήτρη Νταφόπουλο, τα "cocktails και το στοίχημα της γεύσης" με τους Ανέστη Ζαμανόπουλο, Δημήτρη Παπαϊωάννου και τα αδέρφια Τουρκοχωρίτη και το fantastic four "γιατί έγινα bartender" με τους Αργύρη Βενιαμίν, Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη, Λευτέρη Πετρογεωργακάκη και Κώστα Χαζηαββά. Τις παρουσιάσεις συμπληρώνουν 4 εκδηλώσεις με beer ή spirits food pairing… Αυτή είναι μια πολύ μικρή γεύση. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να μπείτε στο site www.horecaexpo.gr και να οργανώσετε από πριν πρόγραμμα. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, αυτό που αξίζει και με το παραπάνω να παρακολουθήσετε είναι οι τελικοί πρωταθλημάτων cocktail και flairtending που οργανώνει η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος.

Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο)
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας

Παρασκευή 12/02/2016 10.00 - 20.00
Σάββατο 13/02/2016 10.00 - 20.00
Κυριακή 14/02/2016 10.00 - 20.00
Δευτέρα 15/02/2016 10.00 - 19.00

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.