Follow us

Barreldier bar

Καθώς διασχίζεις την οδό Βουλής, το βλέμμα κολλάει στο τζάμι ενός μαγαζιού, που είναι σαφώς επηρεασμένο από τη θρυλική εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Το Barreldier, σε πάει ένα speakeasy ταξίδι στο χρόνο...

Barreldier bar

… με ξύλινη μπάρα, σκαλιστά ράφια, κρεμαστά ποτήρια, δερμάτινα στουλς, πράσινα ρετρό φωτιστικά, καθρέπτες, παλιομοδότικα ποτήρια, γυάλινα και μεταλλικά. Μαζί μ' αυτά, μικρά ξύλινα βαρελάκια στοιχίζονται πάνω από το μπαρ, χαρίζοντας ένα ακόμα στοιχείο εποχής στον χώρο.

Μαίνεις στο mood και μέσα σε ρυθμούς jazz ξεφυλλίζεις τον κατάλογο, ή, αλλιώς, κάνεις βουτιά στα classics, με μελετημένο τρόπο. Για οδηγίες χρήσης, πίσω από τη μπάρα βρίσκεται ο φιλικός και πολύ ενημερωμένος Mario Basso. O Mario είναι σαφές ότι αγαπάει τα κλασικά cocktails και ακόμα περισσότερο, αγαπάει να τα πειράζει. Σίγουρο επίσης είναι, ότι υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Για κάθε βασικό ποτό, υπάρχουν τέσσερις με πέντε προτάσεις, όπως μια κλασική, ένα twist, αλλά και κάτι που έχει "ξεκουραστεί" σε βαρέλι. Στον κατάλογο που τρέχει υπάρχουν περίπου οκτώ παλαιωμένα κλασικά cocktails. Ανάλογα με τον χαρακτήρα του, το κάθε cocktail έχει περάσει από τέσσερις μέχρι οκτώ εβδομάδες σε επαφή με το ξύλο και έχει εξελιχθεί. Αυτή η παλαίωση ενισχύει την πολυπλοκότητα του μιξ ποτού. Τα αρώματα εμπλουτίζονται, η γεύση μαλακώνει και το σύνολο είναι πιο στρογγυλό και πιο ιδιαίτερο. Εμείς, κάναμε μια δοκιμή στο Negroni, που είναι ένα από τα best seller.

Barreldier bar

Αξίζει να σταθείτε και σε άλλες περιπτώσεις, στα πρωτότυπα gin tonic, στα χειμωνιάτικα ζεστά και στα πειραγμένα basics, με σπιτικά bitters, πουρέδες, shrub, βερμούτ και λικέρ. Όλα στο Barreldier είναι homemade και φωνάζουν μεράκι. Τίποτα έτοιμο δεν χρησιμοποιείται στα συστατικά. Στην παρέα των cocktails προστίθενται εξ ίσου ψαγμένα πιάτα που καλύπτουν όλες τις ώρες και τις διαθέσεις. Θυμηθείτε να ρίξετε μια ματιά στα straight ποτά: η συλλογή είναι μεγάλη και σπάνια.

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, 2103254711

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.