Follow us

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Στην εμβληματική οδό Αναπαύσεως, στην καρδιά του Μετς, ένα all day bar προσγειώθηκε πριν λίγο καιρό, με το επίσης εμβληματικό και γεμάτο συμβολισμούς όνομα, “Κάιν”.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Κάιν ήταν αδελφός του Άβελ και πρωτότοκος γιος του Αδάμ και της Εύας. Σήμερα, στο Μέτς, σηματοδοτεί έναν όμορφο, ζεστό χώρο, που ξεχειλίζει από τη δημιουργικότητα μιας εμπνευσμένης αρχιτεκτόνισσας, τη ζωηράδα δύο νέων ανθρώπων, τη μυρωδιά φρεσκοαλεσμένου καφέ και τη σπιρτάδα εμπνευσμένων κοκτέιλς.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Art deco φωτιστικά, σε συνδυασμό με vintage σιδερένια έπιπλα, ένα μεγάλο μαρμάρινο πάσο και προσεγμένα χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, εντείνουν τη ζεστή αίσθηση που αποπνέει. Στο χώρο δεσπόζει μία τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τον γνωστό εικαστικό δρόμου Δημήτρη Ταξή, που αποτυπώνει τη μυθική διένεξη Κάιν και Άβελ. Τα λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, κάτω από τα μεγάλα δέντρα της οδού Αναπαύσεως, για τις καλές μέρες και τα ζεστά βράδια, δημιουργούν μια πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.

Το Κάιν ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ, φυσικούς χυμούς, τοστ, κέικ (από τα γνωστά Cake), σπιτικό γλυκό του κουταλιού από τις πελοποννήσιες μητέρες των ιδιοκτητών, και συνεχίζει όλη την ημέρα, φτάνοντας έως το βράδυ, οπότε μετατρέπεται σε cocktail bar. Το γνωστό κοκτέιλ Negroni εδώ ονομάζεται… Nekroni και πειράζεται με την προσθήκη λικέρ αγκινάρας. Μία άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Canadian Fig με σκούρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι. Επίσης, από τη λίστα ξεχωρίζουμε το Tommy`s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο.

Κάθε βράδυ τις μουσικές αναλαμβάνει dj, επιλέγοντας ροκ, φανκ, τζαζ, garage αλλά και επιλογές από άλλα είδη. Εμπνευστές του Κάιν, ο Βασίλης και ο Λεωνίδας, ο ένας γραφίστας και ο άλλος με εμπειρία στο χώρο (χρόνια υπεύθυνος σε γνωστό μπαρ της Αθήνας), έχουν καταφέρει να δομήσουν ένα χώρο με σοβαρές αξιώσεις να γίνει το επόμενο talk of the town της πόλης. Καταλυτικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση είχε η αρχιτέκτονας Άρτεμις Καμπέρη, η οποία, με την χρήση απλών υλικών και ευφάνταστων σχεδιαστικών παρεμβάσεων, έχει δημιουργήσει ένα χώρο ατμοσφαιρικό και λειτουργικό που δένει με αυτή την όμορφη γειτονιά της Αθήνας.

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς, Τηλ.: 6979122931, 2109227616

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.