Follow us

All time classic… όπως το καλοκαίρι

Μπορεί το bartending και οι σύγχρονες μίξεις να διανύουν δημιουργική περίοδο, είναι όμως κάποιες συνταγές, που όσο και αν ‘’αναμετρηθούν’’ με τα cocktails νέα γενιάς παραμένουν all time classics.

All time classic… όπως το καλοκαίρι

Οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει αρκετά από τα διαχρονικά cocktails, αλλά λίγοι γνωρίζουμε την ιστορία τους, την καταγωγής τους και ακόμα λιγότεροι την αυθεντική συνταγή τους. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι το Mojito αποτελεί έμπνευση ενός θαλασσοπόρου ή ότι η Margarita δημιουργήθηκε για τα μάτια μιας χορεύτριας; Επίσης, πότε ξεκίνησε να σερβίρεται το πρώτο Daiquiri ή ακόμα, ποια είναι η ιστορία του Dry Martini; Με αφορμή… το καλοκαίρι, που τους πάει πολύ, κάνουμε βουτιά σε κάθε ένα ξεχωριστά και μαθαίνουμε ό,τι χρειάζεται για να στήσουμε μαζί τους σκηνικό στην παραλία, στις συναντήσεις με φίλους και να περάσουμε καλά με cocktails «σιγουράκια»...

Mojito, το δροσερό κουβανέζικο

All time classic… όπως το καλοκαίρι

Επιστροφή στα παλιά : Mojo σημαίνει ξόρκι και το Mojito, εδώ και αιώνες, κάνει μαγικά στα ποτήρια και φιγουράρει παγκοσμίως σε όλες τις cocktail lists. Σύμφωνα με τις πηγές, όλα ξεκίνησαν περίπου το 1586, από τον Άγγλο θαλασσοπόρο Francis Drake. O πλοηγός έφτασε με το πλήρωμα του στην Αβάνα, εντυπωσιάστηκε από το aguardiente ( πρόγονο του ρουμιού) το ανακάτεψε με μέντα, λάιμ και ζάχαρη και… αυτό ήταν! Το ποτό που προέκυψε ονομάστηκε αρχικά el draque. Το 1650 το aguardiente αντικαταστάθηκε από το ρούμι και γεννήθηκε το πρώτο mojito. Παρ' όλα αυτά, το μεγάλο μπαμ της αναγνωρισιμότητας ήρθε το 1940, όταν άρχισε να σερβίρεται στο θρυλικό bar της Αβάνας La Bodeguita del Medio. Γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Ernest Hemingway, ο Gabriel Garcia Marquez, o Agustin Lara, ο Nat King Cole, ο Fidel Castro, o Salvador Αllende, o Harry Belafonte και πολλοί ακόμα ήταν από τους πιστούς θαμώνες του La Bodeguita, για να απολαύσουν το καλύτερο Mojito. Σήμερα το βρίσκουμε παντού, άλλος το ζητάει με δυόσμο, άλλος με μέντα, κάποιοι θέλουν καστανή ζάχαρη και μερικοί experts πειραματίζονται με παλαιωμένο μαύρο ρούμι. Η αυθεντική του, όμως, συνταγή παραμένει αξεπέραστη.


Mojito

45 ml λευκό ρούμι
1 λάιμ κομμένο κάθετα στα τέσσερα
10 φύλλα φρέσκιας μέντας
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη (ή λίγο περισσότερη)
1 φλ.τσ. παγάκια
1/2 φλ.τσ. σόδα
Eκτέλεση
Σ΄ ένα ψηλό, φαρδύ ποτήρι βάζουμε τα φυλλαράκια της μέντας και ένα από τα φετάκια του λάιμ. Πιέζουμε με το muddler (μικρό γουδοχέρι) δυνατά, ώστε να σπάσουν τα φύλλα και το λάιμ και να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια της μέντας και ο χυμός του λάιμ. Προσθέτουμε άλλα δύο φετάκια λάιμ και τη ζάχαρη και πιέζουμε πάλι με το muddler να βγει ο χυμός του λάιμ και να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν στραγγίζουμε. Γεμίζουμε το ποτήρι σχεδόν μέχρι επάνω με πάγο. Ρίχνουμε το ρούμι πάνω στον πάγο και απογεμίζουμε το ποτήρι με σόδα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με το τελευταίο φετάκι λάιμ και κλωναράκι μέντας.

Margarita, το λουλούδι του Μεξικού

Επιστροφή στα παλιά : οι ιστορίες για τη σύνθεση της πρώτης Margarita είναι πολλές. Μια από τις επικρατέστερες μας τοποθετεί στο Μεξικό του 1938, στο εστιατόριο του Carlos Herrera, Rancho La Gloria. Τότε, ο Herrera δημιούργησε τη Margarita, για την πανέμορφη χορεύτρια Marjorie King, που ήταν αλλεργική σε πολλά spirits, αλλά όχι στην τεκίλα. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η Margarita σερβιρίστηκε λίγα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1941 στην καντίνα Hussong’s. O bartender Don Carlos Orozco, εμπνεύστηκε το ποτό από την κόρη του Γερμανού πρέσβη, τη Margarita Henkel και της το πρόσφερε. Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλες αναφορές, όπως το 1942 για το Tommys place bar, όπου ο mixologist Francisco Morales πειραματιζόταν πολύ με τις συνταγές και ιδιαίτερα με την τεκίλα και φυσικά η ιστορία της Jose Cuervo, σύμφωνα με την οποία η Margarita δημιουργήθηκε για το εντυπωσιακό showgirl Rita de la Rosa. Όποια κι αν πιστέψουμε, το σίγουρο είναι ότι η Margarita συνεχίζει να προκαλεί απρόσμενες εντυπώσεις στο ποτήρι.

Margarita, κλασική
25ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου (lime)
25ml triple sec ή Cointreau
50ml Blanco Tequila ( λευκή τεκίλα)
Αλάτι
Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker, για 10-12 δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι Martini. Γλασάρουμε το χείλος του ποτηριού με αλάτι και γαρνίρουμε με σφήνα μοσχολέμονου.
Στο ποτήρι μας: η Margarita συνδυάζει το όξινο μοσχολέμονο με το γλυκόπικρο λικέρ πορτοκάλι και την αψάδα της τεκίλας με την αλμύρα του αλατιού. Είναι απλή στην προετοιμασία της, αλλά πληθωρική στη μύτη και στο στόμα.
Extra tip: στην κλασική Μαργαρίτα επιβάλλεται το γλασάρισμα του ποτηριού με αλάτι και δεν ενδείκνυται η ζάχαρη που ταιριάζει περισσότερο στις παραλλαγές Mαργαρίτας που γίνονται με κάποιο φρούτο, όπως η φράουλα.

Daiquiri, το ποτό των ορυχείων

Επιστροφή στα παλιά: ταξιδεύουμε στην πανέμορφη παραλία Daiquiri στο Σαντιάγο της Κούβας, για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας ενός ακόμα κλασικού παίχτη. Το ποτό που έχει πάρει το όνομα της περιοχής έχει πιο ιδιαίτερη ιστορία, αφού δεν προέκυψε από το shaker κάποιου διάσημου bartender, αλλά από έναν αμερικανό μηχανικό, που εργαζόταν στα ορυχεία της περιοχής, τον Jennings Cox. Χρονολογικά, αναφερόμαστε στο 1900. Η επίσημη κατανάλωση του Daiquiri ξεκίνησε το 1909, όταν ο ναύαρχος Lucius Johnson επανέλαβε τη συνταγή του Cox. Αξίζει να προσθέσουμε, ότι το Daiquiri ήταν το αγαπημένο ποτό του προέδρου John F. Kennedy και τη δεκαετία του 1940 έκανε θραύση στην Αμερική. Σήμερα, είναι από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ παγκοσμίως και αποτελεί τη βάση για πολλές διάσημες παραλλαγές, όπως το Floridita, από το διάσημο bar el Floridita, το Papa’s ή αλλιώς το Daiquiri του Hemmingway, όπου αντί για χυμό lime, προσθέτουμε χυμό γκρέιπφρουτ και το Mulata, όπου αντί για λευκό ρούμι έχουμε σκούρο, παλαιωμένο.

Daiquiri, κλασικό
25ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου (lime)
25ml σιρόπι ζάχαρης (1:1)
50ml Reserva Rum
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα συστατικά στο shaker και χτυπάμε δυνατά για 10-12 δευτερόλεπτα. Διπλο-σουρώνουμε σε ποτήρι Martini και γαρνίρουμε με σφήνα μοσχολέμονου.
Στο ποτήρι: είναι ένα κύμα δροσιάς γλυκόξινο, ευχάριστο, αναζωογονητικό.
Extra tip: για το γνωστό, αγαπημένο, παγωμένο daiquiri καλύτερα είναι να προσθέσουμε όλα τα υλικά στο blender με πάγο και να τα χτυπήσουμε καλά.

Dry Martini, με φινέτσα από το Μανχάταν

Επιστροφή στα παλιά: και συγκεκριμένα στο 1910, σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο του Manhattan. Στη μπάρα του βρίσκεται ο Martinez, ένας ευρηματικός bartender, που είχε τη λαμπρή ιδέα να παντρέψει σε ίσες ποσότητες το σπινθηροβόλο gin, με το βελούδινο βερμούτ. Το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέρον, αλλά όχι τέλειο. Ο Φραγκλίνος-Ντελάνο Ρούσβελτ, ο 32ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσε τη λύση. Πρότεινε την αναλογία 4 μέρη τζιν προς 1 μέρος βερμούτ και πέτυχε την επανάσταση στο χώρο του cocktail, με την δημιουργία του πιο κομψού ποτού, του Dry Martini. Mε αυτή τη μίξη τα αρώματα και η δύναμη του τζιν άρχισαν να λιώνουν μέσα στο μυρωδάτο βερμούτ, δίνοντας στο κοκτέιλ ξεχωριστό και ισορροπημένο χαρακτήρα. To Dry Martini μέχρι σήμερα είναι στην top list των καλύτερων cocktails. Η μοναδική του αύρα έχει γοητεύσει πολλούς γνωστούς ουρανίσκους, μεγάλες προσωπικότητες και καθημερινούς ανθρώπους, ενώ είναι το ποτό που έχει κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη με πολλές αναφορές -μην ξεχνάμε ότι είναι η αδυναμία του James Bond…

Dry Martini, κλασικό
Βερμούτ
Τζιν
Εκτέλεση: Για το τέλειο dry Martini δεν χρειαζόμαστε shaker και δεν χτυπάμε με παγάκια. Προσθέτουμε τα υλικά στο ποτήρι, ένα μέρος βερμούτ και 4 μέρη gin και απλά ανακατεύουμε. H γαρνιτούρα είναι μια πράσινη ελιά, ή μια φλούδα λεμονιού.
Στο ποτήρι : κομψό, φινετσάτο, πικάντικο, πιπεράτο, δυνατό, ξηρό.
Extra tip: δεν προσθέτουμε παγάκια στο ποτήρι, γιατί αλλοιώνουν τη γεύση του και επιλέγουμε ένα καλό και αρωματικό gin για βάση.

Mai Tai, με άρωμα Πολυνησίας

Επιστροφή στα παλιά: όχι στην Ταϊτή, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά στο Οκλάντ της Καλιφόρνιας. Tο 1944 ο Victor J.Bergeronon, στο διάσημο μπαρ του Trader Vic, ζευγάρωσε το λικέρ κουρασάο με το ρούμι και έφτιαξε το πρώτο Mai Tai. Το φιλικό του ζευγάρι, Eastham και Garrie Guild, που είχαν γυρίσει από την Ταιτή και ήθελαν κάτι ιδιαίτερο, με το που το δοκίμασαν είπαν “Maita’i roa ae!” ,το οποίο σημαίνει στα ταϊτινά "εξωπραγματικό ". Έτσι προήλθε και το όνομα του. Το εξωτικό ποτό έγινε η ναυαρχίδα της Tiki κουλτούρας και γνώρισε μεγάλες δόξες στα Tiki bar της δεκαετίας του 50 και του 60. Μεγάλη ώθηση, επίσης, του έδωσε το πέρασμα του στην επιτυχημένη ταινία του Elvis, Blue Hawaii. Σήμερα, παραμένει ένα εμβληματικό ποτό, που έχει επανέλθει στη κορυφή και αποτελεί τάση ακόμα και του Japanese bartending.

Mai Tai, κλασικό
30ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου (lime)
15ml orange Curacao ή Triple sec
10ml σιρόπι πικραμυγδάλου (σουμάδα)
10ml σιρόπι ζάχαρης (1:1)
60ml ρούμι 5 ετών
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα συστατικά στο shaker και χτυπάμε δυνατά για 2-3 δευτερόλεπτα με τριμμένο πάγο. Αδειάζουμε το shaker σε ποτήρι double old-fashioned και γαρνίρουμε με σφήνα μοσχολέμονου και κορυφή δυόσμου.
Στο ποτήρι: είναι εκρηκτικό, πληθωρικό με πολλές δόσεις εξωτισμού.

Pina Colada, η fun πλευρά του Πουέρτο Ρίκο

Επιστροφή στα παλιά: όσο μυστηριώδης είναι η γεύση της τροπικής Pina Colada, τόσο μυστήρια είναι και η ιστορία της. Τη σύλληψη της συνταγής διεκδικεί ένας πειρατής το 1800 και ένας πορτορικάνος bartender του γνωστού μπαρ Barrachina. Το σίγουρο είναι ότι το iconic ρούμι cocktail κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο. Υπάρχουν πολλές αναφορές, ότι η τελική συνταγή για πρώτη φορά σερβιρίστηκε στο μπαρ του luxury ξενοδοχείου Caribe Hilton, το Beachcombers το 1954 από τον bartender Ramon Marrero. Το 1978 η Pina Colada καθιερώθηκε ως το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο και εκτοξεύτηκε με το τραγούδι Escape του Rupert Holmes. O στίχος του "If you like pina coladas and getting caught in the rain", τραγουδήθηκε σε όλο το κόσμο μαζί με ένα ποτήρι Pina Colada και σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts...

Pina Colada, κλασική
50ml λευκό ρούμι
30ml γάλα καρύδας
60ml χυμός ανανά
20ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα συστατικά στο shaker και χτυπάμε δυνατά για 10-12 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ποτήρι Hurricane και γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι μαρασκίνο.
Στο ποτήρι: κρεμώδες, μαλακό, γλυκό, σίγουρα εξωτικό και απόλυτα σαγηνευτικό. Η καρύδα και ο ανανάς κάνουν το καλύτερο ζευγάρι.
Extra tip: αν στην κλασική συνταγή αλλάξετε το λευκό ρούμι με παλαιωμένο, προκύπτει επίσης ένα απίστευτα απολαυστικό cocktail.

Negroni για την όρεξη, από τη Φλωρεντία

Επιστροφή στα παλιά: το Negroni έκανε το ντεμπούτο του το 1919, επινόηση του κόμη Camillo Negroni. Γνωστός για την αδυναμία του στα δυνατά ποτά είχε ζητήσει από τον μπάρμαν Fosco Scarselli, να εμπλουτίσει το αγαπημένο του Americano, με αρωματικό τζιν, αντί της σόδας. Ο μπάρμαν πρόσθεσε, επίσης, γαρνιτούρα πορτοκάλι, αντί την παραδοσιακή με λεμόνι και έτσι γεννήθηκε το Νegroni, που μετέπειτα ξετρέλανε τους Αμερικάνους και όχι μόνο. Μια από τις πρώτες αναφορές έγιναν από τον Όρσον Γουέλς στην αλληλογραφία με την εφημερίδα "Coshocton Tribune" ενώ εργαζόταν στη Ρώμη για την ταινία Cagliostro (Black Magic) το 1947. Σήμερα οι περισσότεροι bartenders το συμπεριλαμβάνουν στην κορυφή των αγαπημένων τους cocktails και οι περισσότεροι connoisseurs το προτιμούν στις εξόδους τους.

Negroni, κλασικό
30ml London Dry Gin
30ml Campari
30ml Vermouth
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ποτήρι double old-fashioned και αναδεύουμε γύρω στις 20 περιστροφές. Γαρνίρουμε με φλούδα από πορτοκάλι (ή και λεμόνι).
Στο ποτήρι: το Campari προσθέτει την πίκρα, το βερμούτ προσδίδει τη γλύκα και το gin χαρίζει την ζωντάνια. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Extra tip: η χαμηλή θερμοκρασία στο negroni είναι σημαντική γι' αυτό καλύτερα να προσθέτουμε μόνο ένα μεγάλο κομμάτι πάγο.

Bloody Mary

Επιστροφή στα παλιά: λένε ότι ο κωμικός George Jessel δημιούργησε το Bloody Mary το 1939 για να τιμήσει τη δολοφονία της βασίλισσας Mary I. Παρά το ξεκίνημα του το ποτό αυτό έγινε σύμβολο και αγαπημένη συνήθεια για πάρα πολλούς.
Bloody Mary, κλασικό
45 ml vodka
90 ml χυμό ντομάτας
15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
2 με 3 δόσεις Worcestershire Sauce
Tabasco Sauce
σέλερι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο και γαρνιτούρα σέλερι.
Στο ποτήρι: ένα πολύπλοκο cocktail με πολύ ωραίες φυτικές και spicy νότες.
Extra tip: δοκιμάστε αντί για τη βότκα να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο.

Manhattan, το αριστοκρατικό ποτό της Ν.Υόρκης

Επιστροφή στα παλιά: το Manhattan δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Manhattan Club, στη Νέα Υόρκη, κάπου στις αρχές του 1870, από τον Iain Marshall για μια ειδική περίσταση: η μητέρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ διοργάνωνε συμπόσιο για να τιμήσει τον τότε υποψήφιο πρόεδρο, Samuel J. Tilden. Το ποτό που σερβιρίστηκε για το καλωσόρισμα ήταν το πρωτοεμφανιζόμενο Manhattan. H επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη, που έγινε το αγαπημένο drink μεταξύ των ισχυρών κύκλων της πόλης. Σήμερα, διατηρεί την αριστοκρατική καταγωγή του και αποτελεί μια σταθερή upper class επιλογή.

Manhattan, κλασικό
60ml καναδέζικο Ουίσκι
30ml γλυκό Βερμούτ
2 σταγόνες Angostura
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρι με ένα κερασάκι maraschino.
Στο ποτήρι: στο ποτήρι είναι γεμάτο, πλούσιο, γλυκόπικρο, με νότες μπαχαρικών.
Extra tip: προσέχουμε να μη χτυπήσουμε αρκετή ώρα τα υλικά στο shaker με τον πάγο και αλλοιωθεί η γεύση του. Επίσης, μπορούμε να δοκιμάσουμε να το απολαύσουμε χρησιμοποιώντας ίσες ποσότητες ουίσκι και βερμούτ.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.