Follow us

Athens Bar Show 2014!

Έφτασε επιτέλους η στιγμή για το μεγαλύτερο ελληνικό γεγονός, που αφορά μπαρ, mixologists και γενικά όλους τους επαγγελματίες του κόσμου των ποτών, η έκθεση Athens Bar Show.

Athens Bar Show 2014!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου και Τετάρτη 5 Νοεμβρίου από τις 12:00-20:00 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, θα είμαστε σε ρυθμούς Athens Bar Show…

To φετινό σημείο συνάντησης είναι διαφορετικό και πολύ πιο ενδιαφέρον, όπως προβλέπεται γενικά και το Athens Bar Show 2014. Όλα τα κτίρια, καθώς και οι υπαίθριοι χώροι θα ντυθούν με περισσότερα από 300 διαφορετικά προϊόντα αποσταγμάτων, πουρέδων, σιροπιών, λικέρ, bitters κτλ. Όλη η μέκκα των bartenders θα βρίσκεται εκεί με κάποιο τρόπο και τις δυο ημέρες και θα συντονίζει ή θα ηγείται κάποιας από τις εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις ή σεμινάρια. Έχει γίνει πολύ δουλειά και όπως φαίνεται, το Athens Bar show είναι στη καλύτερη φάση του. Χωρισμένα σε 7 διαφορετικά κτίρια, θα συμβούν τα πάντα: από ειδικές γευσιγνωσίες σε κονιάκ, ρούμι, ουίσκι, εκδηλώσεις όπως από τη Diageo για το World Class και από τη Bacardi για το Bacardi Legacy, σεμινάρια από μεγάλα ονόματα του εξωτερικού και πολλές παρουσιάσεις καινούριων προϊόντων, τεχνικών και τάσεων.

Athens Bar Show 2014!

Το πρόγραμμα φέτος είναι πολύ γεμάτο και σίγουρα για να μην χάσετε τίποτα, θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι και να κάνετε καλό προγραμματισμό. Για να έχετε ένα μικρό μπούσουλα: Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, θα δοκιμάσουμε τα εξαιρετικά ελληνικά λικέρ dinapoja, θα ακούσουμε τους Jerry Thomas να μιλάνε για τα bitters, θα απολαύσουμε στο χώρο γευσιγνωσίας κονιάκ και τζιν, θα παρακολουθήσουμε τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη στο Zacapa and beyond, θα μπούμε στον κόσμο του Bacardi legacy, θα ακολουθήσουμε τον Ανδρέα Ματθίδη στις καινοτομίες της Stoli, ενώ o ειδικός Simon Difford θα μας δώσει στοιχεία για να κάνουμε ένα καλύτερο μπαρ και, στο τέλος, θα ταξιδέψουμε στο Μεξικό με τους κατάλληλους ξεναγούς. Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου: θα μπούμε στο κλίμα με τον Ian Burell και τα tiki, θα μάθουμε από τον Franciesco Cione τη σημασία των σιροπιών στα cocktails, θα γευτούμε τεκίλα, ρούμι και τζιν μαθαίνοντας, παράλληλα, πολλά για την ιστορία τους και πολλά ακόμα...
Όσο για το τι θα κάνετε στο τέλος της βραδιάς… υπάρχει και συνέχεια! Πολλά μπαρ της πόλης θα είναι στο ρυθμό του Bar Show και έχουν κανονίσει επιπλέον events… Δείτε και διαλέξτε!!!
Τρίτη 4 Νοεμβρίου: στο The Gin Joint στην Καρύτση, η ομάδα των bartenders του Jerry Thomas Speakeasy Project της Ρώμης, θα σερβίρει Negroni με τον δικό της, ιταλικό τρόπο! Στο Baba Au Rum στην Κλειτίου πίσω από το μπαρ θα είναι ο Andy Loudon από το “Satan`s Whiskers Bar” στο Λονδίνο, παγκόσμιος νικητής του διαγωνισμού cocktail Havana Club Grand Prix 2014. Στο 9 στην Κολοκοτρώνη, ο Skinos θα σερβίρει punch με πρωταγωνίστρια τη μαστίχα. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου: στο Baba Au Rum, φοβερό tiki event από τους ειδικούς Daniele Dalla Pola και το Matteo Palladino. Στο Osterman θα πιούμε cocktails από τον διάσημο Marian Beke, υπεύθυνο bartender του Nightjar του Λονδίνου.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μπείτε στο Site www.athensbarshow.gr

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.