Τρίτη 4 Νοεμβρίου και Τετάρτη 5 Νοεμβρίου από τις 12:00-20:00 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, θα είμαστε σε ρυθμούς Athens Bar Show…
To φετινό σημείο συνάντησης είναι διαφορετικό και πολύ πιο ενδιαφέρον, όπως προβλέπεται γενικά και το Athens Bar Show 2014. Όλα τα κτίρια, καθώς και οι υπαίθριοι χώροι θα ντυθούν με περισσότερα από 300 διαφορετικά προϊόντα αποσταγμάτων, πουρέδων, σιροπιών, λικέρ, bitters κτλ. Όλη η μέκκα των bartenders θα βρίσκεται εκεί με κάποιο τρόπο και τις δυο ημέρες και θα συντονίζει ή θα ηγείται κάποιας από τις εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις ή σεμινάρια. Έχει γίνει πολύ δουλειά και όπως φαίνεται, το Athens Bar show είναι στη καλύτερη φάση του. Χωρισμένα σε 7 διαφορετικά κτίρια, θα συμβούν τα πάντα: από ειδικές γευσιγνωσίες σε κονιάκ, ρούμι, ουίσκι, εκδηλώσεις όπως από τη Diageo για το World Class και από τη Bacardi για το Bacardi Legacy, σεμινάρια από μεγάλα ονόματα του εξωτερικού και πολλές παρουσιάσεις καινούριων προϊόντων, τεχνικών και τάσεων.
Το πρόγραμμα φέτος είναι πολύ γεμάτο και σίγουρα για να μην χάσετε τίποτα, θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι και να κάνετε καλό προγραμματισμό. Για να έχετε ένα μικρό μπούσουλα: Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, θα δοκιμάσουμε τα εξαιρετικά ελληνικά λικέρ dinapoja, θα ακούσουμε τους Jerry Thomas να μιλάνε για τα bitters, θα απολαύσουμε στο χώρο γευσιγνωσίας κονιάκ και τζιν, θα παρακολουθήσουμε τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη στο Zacapa and beyond, θα μπούμε στον κόσμο του Bacardi legacy, θα ακολουθήσουμε τον Ανδρέα Ματθίδη στις καινοτομίες της Stoli, ενώ o ειδικός Simon Difford θα μας δώσει στοιχεία για να κάνουμε ένα καλύτερο μπαρ και, στο τέλος, θα ταξιδέψουμε στο Μεξικό με τους κατάλληλους ξεναγούς. Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου: θα μπούμε στο κλίμα με τον Ian Burell και τα tiki, θα μάθουμε από τον Franciesco Cione τη σημασία των σιροπιών στα cocktails, θα γευτούμε τεκίλα, ρούμι και τζιν μαθαίνοντας, παράλληλα, πολλά για την ιστορία τους και πολλά ακόμα...
Όσο για το τι θα κάνετε στο τέλος της βραδιάς… υπάρχει και συνέχεια! Πολλά μπαρ της πόλης θα είναι στο ρυθμό του Bar Show και έχουν κανονίσει επιπλέον events… Δείτε και διαλέξτε!!!
Τρίτη 4 Νοεμβρίου: στο The Gin Joint στην Καρύτση, η ομάδα των bartenders του Jerry Thomas Speakeasy Project της Ρώμης, θα σερβίρει Negroni με τον δικό της, ιταλικό τρόπο! Στο Baba Au Rum στην Κλειτίου πίσω από το μπαρ θα είναι ο Andy Loudon από το “Satan`s Whiskers Bar” στο Λονδίνο, παγκόσμιος νικητής του διαγωνισμού cocktail Havana Club Grand Prix 2014. Στο 9 στην Κολοκοτρώνη, ο Skinos θα σερβίρει punch με πρωταγωνίστρια τη μαστίχα. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου: στο Baba Au Rum, φοβερό tiki event από τους ειδικούς Daniele Dalla Pola και το Matteo Palladino. Στο Osterman θα πιούμε cocktails από τον διάσημο Marian Beke, υπεύθυνο bartender του Nightjar του Λονδίνου.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μπείτε στο Site www.athensbarshow.gr