Follow us

Ζυθογνωσία 2014: στενές επαφές με μπίρα…

Έπειτα από αρκετές εκθέσεις-περιπλανήσεις στον κόσμο του ελληνικού (και όχι μόνο) αμπελώνα, ήρθε απ’ ό,τι φαίνεται η ώρα για μια έκθεση αφιερωμένη στη μπίρα, η οποία και πολλούς φίλους έχει, κι εξελίσσεται ποιοτικά, με τις εγχώριες μικρο-ζυθοποιίες να πολλαπλασιάζονται και

Ζυθογνωσία 2014: στενές επαφές με μπίρα…

τις κλασικές μάρκες να εμφανίζουν premium εκδοχές.
Η Ζυθογνωσία 2014, που οργανώνει η Vinetum, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/11, οπότε αν βρεθείτε από τις 12 μέχρι και τις 9 μ.μ. στην Αίγλη Ζαππείου, θα έχετε την ευκαιρία για ένα συμπυκνωμένο τετ-α-τετ με τα νέα δεδομένα του ελληνικού ζυθο-τοπίου, τις επιλεγμένες μικροζυθοποιίες του εξωτερικού και τις premium ετικέτες. Περίπου 42 ζυθοποιίες και πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες θα φιγουράρουν στα τραπέζια των δοκιμών και για όλη την ημέρα έχουν διοργανωθεί παράλληλες εκδηλώσεις με ειδικά σεμινάρια και tastings. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι : 12:30- 13:30 σεμινάρια για το "πώς να γίνω Μικροζυθοποιός", 14:00- 14:45 Ζυθολογία, με την Ιωάννα Ανδριοπούλου να μας ξεναγεί στον κόσμο της μπίρας μέσα από μία πανοραμική ζυθογνωστική παρουσίαση, που θα περιλαμβάνει τη γευστική δοκιμή τεσσάρων εμβληματικών προϊόντων. 15:30- 16:30 "Φτιάχνω τη δική μου μπίρα", με τον Πολ Εμμανουηλίδη του Beer&Deli να μας αποκαλύπτει τα μυστικά του homebrewing. 17:30-18:15 Γευσιγνωσία μπίρας με 8 εμβληματικές μπίρες και 19:00- 20:00 "Αρμονία και Γεύση", ένα διαδραστικό σεμινάριο γευστικής περιπλάνησης, όπου πέντε εμβληματικά προϊόντα θα παντρευτούν αρμονικά με ισάριθμες μπίρες. Θα δοκιμάσετε αβγοτάραχο Τρικαλινού, προσούτο Στρεμμένου, σοκολάτα Valrhona, τυρί Gorgonzola και πέστροφα, με 5 μπίρες-έκπληξη.

(Αίγλη Ζαππείου, είσοδος € 10)

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.