Follow us

Μπίρα Delphi, η διαφορετική pilsner

H νέα ελληνική pilsner μικροζυθοποιίας είναι μια "γαστρονομική" μπίρα για συνοδεία φαγητού.

Μπίρα Delphi, η διαφορετική pilsner

Γιατί οι μπίρες μικροζυθοποιίας έχουν περισσότερο ενδιαφέρον; Η μικροζυθοποιία, εκτός από την μικρή ποιοτική παραγωγή, εκφράζει τα ιδιαίτερα αρώματα και τις γεύσεις της κάθε περιοχής. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη μπίρα Delphi. Ο τύπος της μπίρας ανήκει στην κατηγορία των pilsner και είναι αφιλτράριστη. Στη μύτη συγκεντρώνει αρώματα φρουτώδη, ανθικά και βοτανικά. Πιο συγκεκριμένα ευωδιάζει νότες κίτρου, λεμονιού, ροδάκινου, γιασεμιών και τσαγιού. Στο στόμα είναι πληθωρική και συγχρόνως ευχάριστη. Η γεύση διατηρεί όλα τα αρώματα της μύτης, έχει ένταση και διάρκεια. Όλα αυτά τα οργανοληπτικά χαρίσματα την εντάσσουν αμέσως στην κατηγορία των μπιρών για φαγητό. Πράγματι, το αρωματικό της μπουκέτο είναι ιδιαίτερα προσφιλές σε πιάτα της ελληνικής και γενικότερα της μεσογειακής κουζίνας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ήδη βρίσκεται σε πολλά εστιατόρια και προτείνεται ως συνοδευτικό σε δείπνα γευστικών απαιτήσεων...

Μπίρα Delphi, η διαφορετική pilsner

Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες βρίσκονται σε πλήρη άνθηση και σε γρήγορο πολλαπλασιασμό την τελευταία πενταετία. Ήδη η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Άργος, η Σαντορίνη, η Χαλκίδα, η Κρήτη και η Χίος έχουν την δική τους τοπική μπίρα! Είναι, λοιπόν, πολύ ευχάριστο νέο να ακούμε για τέτοιες προσπάθειες, ειδικά όταν προκύπτει από μια τόσο ενδιαφέρουσα συνεργασία όπως αυτή η τελευταία άφιξη… Η μπίρα Delphi είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής ελληνοιταλικής συμμαχίας. Από ελληνικής πλευράς η Ντία Παπανικολάου, ο Παντελής Αβραμίδης και ο Γιώργος Κωστόπουλος, με διάφορες επιτυχείς επιχειρηματικές δραστηριότητες στο ενεργητικό τους και από την ιταλική πλευρά ο γνωστός ζυθοποιός Νταβίντε Ζινγκαρέλι, εμπνεύστηκαν τη συνταγή της ξανθιάς μπίρας Delphi.
Θα σταθούμε και στην εντυπωσιακή εμφάνιση της. Ένα λιτό μαύρο μπουκάλι 750ml, που αρχικά παραπέμπει σε κρασί. Η ετικέτα αρκείται σε μια σπείρα, το σχέδιο με τους αμέτρητους συμβολισμούς στη φύση και στο διάστημα.

H πρώτη παραγωγή πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, αλλά πλέον η ελληνική ομάδα έχει το δικό της σύγχρονο και οργανωμένο ζυθοποιίο στην Χαλκίδα.
Η μπίρα Delphi θα βρίσκεται φυσικά στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις/Χριστούγεννα 2013" για να τη δοκιμάσουμε και να ανακαλύψουμε τη δύναμη της…

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.