Follow us

Trend

Η υγεία αποκτά ρόλο ακόμα και μπροστά στην μπάρα του bartender! Η τάση ξεκίνησε ήδη στην Νέα Υόρκη.

Trend

Στην εποχή του "φυσικού" τσιγάρου, των τσιπς με χαμηλά λιπαρά και της μπύρας χαμηλής σε θερμίδες δεν μας κάνει εντύπωση ότι και η τελευταία κολασμένη απόλαυση, το κοκτέιλ, προσπαθεί να 'ατονήσει΄ τις αμαρτίες του. Και δεν είναι μόνο τα χορτοφαγικά εστιατόρια που σερβίρουν όλο και περισσότερα ποτά με βότκα πλούσια σε βιταμίνες (!) ή κουνημένα σε σεικερ λαχανικά, σε ένα ποτήρι. Αν και παράλογη, η ιδέα της υγιεινής …οινοποσίας άρχισε να κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους οπαδούς του βιολογικού φαγητού και της διατροφής με χαμηλές θερμίδες. Έτσι και οι Mixologists στα trendy bar, κλαμπ και εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, πάντα έτοιμοι για καινούργια πράγματα, ξεκίνησαν να φτιάχνουν κοκτέιλ βασισμένα σε χυμούς από βιολογικά φρούτα και λαχανικά ενώ αντικατέστησαν τα γεμάτα με παχυντικά σιρόπια ποτά, με αθλητικά κκτέιλ φουλ στις βιταμίνες.

Trend

Στην εποχή του «φυσικού» τσιγάρου, των τσιπς με χαμηλά λιπαρά και της μπίρας χαμηλής σε θερμίδες δεν μας κάνει εντύπωση ότι και η τελευταία κολασμένη απόλαυση, το κοκτέιλ, προσπαθεί να «ατονήσει» τις αμαρτίες του. Και δεν είναι μόνο τα χορτοφαγικά εστιατόρια που σερβίρουν όλο και περισσότερα ποτά με βότκα πλούσια σε βιταμίνες (!) ή κουνημένα σε σέικερ λαχανικά, σε ένα ποτήρι. Αν και παράλογη, η ιδέα του υγιεινού αλκοόλ άρχισε να κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους οπαδούς του βιολογικού φαγητού και της διατροφής με χαμηλές θερμίδες. Έτσι και οι Mixologists στα trendy bars, κλαμπ και εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, πάντα έτοιμοι για καινούργια πράγματα, ξεκίνησαν να φτιάχνουν κοκτέιλ βασισμένα σε χυμούς από βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ενώ αντικατέστησαν τα γεμάτα με παχυντικά σιρόπια ποτά, με αθλητικά κοκτέιλ φουλ στις βιταμίνες. Συνεπώς, τα νέας γενιάς κοκτέιλ βασίζονται σε εκχυλίσματα βοτάνων και υλικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως το πράσινο τσάι, ο χυμός ροδιού ή το βραζιλιάνικο μούρο «acai»! Όπως, για παράδειγμα, μια βότκα ανακατεμένη με βιταμίνη Β, μήλα και φρεσκοστυμμένα οργανικά καρότα, ένα κοκτέιλ από τη λίστα του εστιατορίου «Django» στη Midtown της Νέας Υόρκης! Ενώ την ίδια ώρα, τα γεμάτα ζάχαρη Cosmopolitan, τα Aplle martini και τα Mohito έχουν αρχίσει να δείχνουν τόσο ξεπερασμένα όσο οι επαναλήψεις του «Sex and the City». Βέβαια η ιδέα του υγιεινού κοκτέιλ αποκτά άλλο νόημα, μετά από τις ανακοινώσεις που έκαναν ερευνητές στο Ινστιτούτο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με Ταϊλανδέζους ομολόγους τους, που διαπίστωσαν ότι η προσθήκη αλκοόλ σε φράουλες και βατόμουρα αυξάνει την αντιοξειδωτική τους δράση. Έτσι, αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι το να προσπαθείς να βρεις θετικά σε ποτό που περιέχει αλκοόλ είναι σαν να παραγγέλνεις κοκακόλα διαίτης με ένα τεράστιο burger, οι διατροφολόγοι δεν βρίσκουν την ιδέα κακή. Γιατί αντί για ένα ανούσιο σιρόπι σε ένα ποτό να μην προσθέσεις πουρέ από Kiwi που θα προσδώσει στοιχεία στη γεύση αλλά και κάποιες βιταμίνες μαζί; Λέτε οι μελλοντικές παραγγελίες κοκτέιλ να γίνονται κάπως έτσι; «Ένα τζιν ενισχυμένο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, παρακαλώ;»

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.