Follow us

Τα ποτά των Celebrities

Άλλο να σερβίρουμε ένα Dry Martini σε ένα κοκτέιλ πάρτι σκέτο, και άλλο να το προσφέρουμε στους φίλους μας με όλο του το μύθο! Και επειδή πολλοί διάσημοι από το παρελθόν μέχρι σήμερα έχουν συνδέσει το όνομά τους με κάποια ποτά και κοκτέιλ την επόμενη φορά που θα προσφέρετε ένα Gimlet πείτε στον καλεσμένος σας, "ώστε έχεις ίδιο γούστο με τον Ευγένιο Ο' Νηλ…"

Τα ποτά των Celebrities

Γενιές συγγραφέων φαίνεται ότι είχαν σαν κινητήριο δύναμη το ποτό, ενώ και κάποιοι ηγέτες έχουν συνδεθεί με αυτό. Ο Έρνεστ Χέμινγουέη λάτρευε το Μοχίτο και συνήθιζε να λέει "ο άνθρωπος δεν υπάρχει μέχρι να μεθύσει", ο Willian Faulkner είχε αδυναμία στα Mint Julep δηλώνοντας ότι ο πολιτισμός ξεκινάει με την απόσταξη, ενώ ο F. Scott Fitzgerald ήταν πεπεισμένος ότι το τζιν ήταν "ο μόνος τρόπος". Ο Ευγένιος O Νηλ λάτρευε το Gimlet, η Dorothy Parker έχει δηλώσει "Τρελαίνομαι με τα μαρτίνι" αλλά της αρέσει και η σαμπάνια. Ο Jack London έπινε τα μαρτίνι με….τον κουβά, αφού του τα έφτιαχνε ένας bartender σε κουβά και του τα πήγαινε στο σπίτι του. Ο Fitzgerald, F. Scott είχε πει "Μερικές φορές θα ευχόμουν να πέρναγα αυτές τις όμορφες στιγμές νηφάλιος (από το ποτό) για να θυμάμαι τα πάντα…αλλά πάλι αν ήμουν νηφάλιος, ενδεχομένως οι στιγμές να μην ήταν τέτοιες που να άξιζε να τις θυμάσαι." Όσο για τους μεγάλους ηγέτες; Ο Ναπολέων Βοναπάρτης έπινε αψέντι και θεωρούσε ότι τίποτα δεν κάνει το μέλλον να φαίνεται τόσο ρόδινο όσο να το κοιτάς μέσα από ένα ποτήρι Chambertin. Χρόνια αργότερα ο Nixon έπινε Dry Martini και ρούμι με κόκα κόλα, ο Ρούσβλετ μπράντι και ουίσκι, ο Τρούμαν bourbon ενώ ο Τζέφερσον έλεγε ότι το καλό κρασί είναι αναγκαιότητα για εκείνον. Πότης καταγεγραμμένος στην ιστορία ήταν ο Winston Churchill που γέμιζε το μέγάλο ποτήρι με ουίσκι και νερό, ενώ όταν βρισκόταν στην Αφρική πρόσθετε ουίσκι στο νερό για να το κάνει πόσιμο. Ταυτόχρονα δεν δίσταζε να δηλώσει "Έχω πάρει από το μπράντι, περισσότερα από ότι έχει πάρει αυτό από εμένα", ενώ πρόσφερε πάντα στους καλεσμένους του απεριόριστη σαμπάνια, μπράντι και πούρα.

Τα ποτά των Celebrities
Μαίριλυν Μονρόε

Περνώντας στο στερέωμα των ηθοποιών ο Humphrey Bogart έπινε ουίσκι και μαρτίνι και έλεγε "Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι όλοι είναι μερικά ποτά πίσω". Η Judy Garland και ο Richard Harris αγαπούσαν την βότκα. Το αγαπημένο ποτό του Dean Martin από το Rat Pack ήταν το Μαρτίνι, όπως και της Mae West, ενώ η Μαίριλυν Μονρόε λάτρευε την Dom Perignon του 1953. Όσο για τον Φρανκ Σινάτρα; Το Jack Daniels με πάγο ήταν κάτι σαν προέκταση του καρπού του, ενώ αναφερόταν σε όλα τα αλκοολούχα ποτά σαν "gasoline". O πιο συνδεδεμένος κινηματογραφικός ήρωας με ποτό, δεν είναι άλλος από τον James Bond, που πίνει το μαρτίνι του 'Shaken not Stirred", αλλά έχει και ιδιαίτερη προτίμηση στην χρονολογημένη σαμπάνια Bollinger του 1961. Το αγαπημένο κοκτέιλ του σκηνοθέτη George Loucas είναι το Old-fashioned φτιαγμένο με bourbon ενώ της Jennifer Aniston η Μαργαρίτα.

George Clooney

Την περιέργεια μου τράβηξε μια δημοσίευση του Αμερικάνικου Instyle Magazine που παρουσίαζε μια λίστα με τα αγαπημένα κοκτέιλ κάποιων celebrities. Στην λίστα θα βρείτε από πολύ απλά κοκτέιλ που μπορείτε να τα βρείτε παντού μέχρι ιδιαίτερα εξεζητημένα. Η ντίβα Μαντόνα στο Prime Grill στο Los Angeles, παραγγέλνει Ρόδι- βότκα Μαρτίνι. Μήπως για τις αντιοξιδωτικές του ιδιότητες; Η Rebecca Romijn πίνει Red Pearl στο Red Pearl Kitchen στο Hollywood ένα ποτό που φτιάχνετε με βότκα, χυμό ανανά και χυμό ροδάκινο. Ιδιαίτερα εξωτικό φαίνεται το κοκτέιλ που πίνει ο Kiefer Sutherland, το Jade Mistress στο μπαρ Red Pearl Kitchen στο Hollywood. Ένα φλιτζάνι ζάχαρη, ταυλανζέζικος βασιλικός και ασιατική βότκα αποσταγμένη μαζί με τσίλι είναι τα κύρια συστατικά του. Αν τώρα βρεθείτε να κάθεστε αντικριστά με τον George Clooney στο Cherry Bar στο Las Vegas και θέλετε να τον κεράσετε ένα ποτό να ξέρετε ότι το αγαπημένο του κοκτέιλ είναι το Raspberry Cheesecake με βότκα, λικέρ raspberry και κρέμα. Και αν και συμπαθώ τον Vince Vaughn θα περίμενα να πίνει κάτι πιο εξεζητημένο από Red Bull με Vodka! Αν πάλι αναρωτιέστε τι πίνει η Charlize Theron στο μπαρ Social Hollywood που συχνάζει στο Los Angeles, η απάντηση είναι Pomegranate Blossom κάτι που στην ουσία μοιάζει πολύ με το μαρτίνι της Μαντόνα. Μετά από όλα αυτά τα Χολυγουντιανά…Δεν ξέρω, αλλά τελικά οι ιμπρεσιονιστές και οι συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα που στο όνομα της έμπνευσης αφιερώνονταν στο αψέντι, με μαγεύουν περισσότερο.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.