Follow us

5 o’clock gin & tea

Ο master distiller του Beefeater Desmond Payn μιλά στον Δημήτρη Αντωνόπουλο για τη νέα μόδα των κοκτέιλ με τζιν και τσάι που δονεί τα μεγάλα μπαρ του Λονδίνου.

5 o’clock gin & tea

«Τα νέα κοκτέιλ σερβίρονται σε φλιτζάνι», μου λέει ο Desmond Payn, ο master distiller του Beefeater και δημιουργός του εξαιρετικού premium gin Beefeater 24. Βρέχοντας τα χείλη μου με ένα English breakfast cocktail, συμμερίζομαι τη δήλωσή του. Αυτό το μεστό αλλά τόσο δροσερό και έντονα φρουτώδες κοκτέιλ μετατρέπει τη γλυκιά πλευρά του εγγλέζικου πρωινού σε φανταστικό ποτό. Είναι δημιουργία του Dan Waerner, του επικεφαλής μπάρμπαν και πρεσβευτή του διάσημου λονδρέζικου τζιν, και καθιερώνει μια καινούργια, ουσιαστική μόδα που χαλάει κόσμο στα καλά μπαρ του Λονδίνου. Κοκτέιλ όπως το 24:75, το οποίο ανανεώνει το κλασικό French 75 με βοτανική φρεσκάδα γιαπωνέζικου τσαγιού sencha, το Japatini, ένα ελαφρύ Martini με sencha, λεμόνι και φασκόμηλο, ή το Almond Iced Tea, στο οποίο το πράσινο τσάι ενώνεται με σουμάδα, είναι επιπλέον μερικές από τις δημιουργίες του που συνδυάζουν τις αγαπημένες βρετανικές –και όχι μόνο– συνήθειες του afternoon tea και των κοκτέιλ με βάση το τζιν σε μια νέα, καυτή τάση. Είναι σούπερ ιδέα ένα «μετά το γραφείο» ή «μετά το μπάνιο» πάρτι με τέτοια ποτά που πίνονται πολύ ευχάριστα μαζί με αλμυρές και γλυκές μπουκιές. Στην περίπτωση του Beefeater 24, ωστόσο, αυτή η σύνδεση δεν είναι τυχαία. «Όταν μου ζήτησαν να φτιάξω ένα καινούργιο premium gin τον Απρίλιο του 2006, η πρώτη μου σκέψη ήταν να ακολουθήσω τα ίχνη του James Burrough, δημιουργού του Beefeater, που ήταν ταυτοχρόνως έμπορος τσαγιού και προμηθευτής της βασιλικής αυλής στα χρόνια της βασίλισσας Βικτορίας», μου λέει ο Desmond Payn και συνεχίζει: «Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία μου έδωσε την ιδέα. οι πειραματικές αποστάξεις με οδήγησαν να χρησιμοποιήσω το κινέζικο πράσινο τσάι και το για­πωνέζικο sencha. Δίνουν μια βοτανική φρεσκάδα με νότες εσπεριδοειδών. Τελικά το Beefeater 24 είναι ένα εξαιρετικό απόσταγμα». Συμφωνώ μαζί του. Μου αρέσει να το πίνω παγωμένο, σκέτο ή σε αυτά­ τα πολύ ξεχωριστά τσάι-τζιν κοκτέιλ.

Διαβάστε παρακάτω την απλή αγαπημένη συνταγή του Desmond Payn για να φτιάξετε το δικό σας κοκτέιλ.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.