Ο bar/roof restaurant manager του «Galaxy» μπορεί να υπερηφανεύεται για δεκαεννιά χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της εστίασης. Στο Hilton βρίσκεται από το 2006, ενώ νωρίτερα έχει εργαστεί στο ξενοδοχείο Titania, το Cape Sounio, το Grand Resort Lagonissi και σε εστιατόρια όπως το «Cosmos» και το «Deals». Το δε Martini που μας προτείνει, το παρουσίασε ο ίδιος στο Λονδίνο σε ένα event της Diageo με τους εκπροσώπους των δέκα καλύτερων μπαρ του κόσμου.
Μας είπε πως παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία επιλέγει με βάση τη μόδα, όλο και περισσότεροι αναζητούν πιο πρωτότυπες, πιο «ψαγμένες» γεύσεις, ιδίως στην περίπτωση ενός μπαρ που λανσάρει τις δικές του, αποκλειστικές συνταγές cocktail, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις διεθνείς τάσεις. Εξού και πελάτες «πιστοί» στο ποτό τους θα το εμπιστευτούν, για να δοκιμάσουν κάτι πιο ιδιαίτερο. Η εμπειρία από μπαρ του βεληνεκούς του «Galaxy» πιστεύει ότι μπορεί σταδιακά να «εκπαιδεύσει» σε βάθος χρόνου το κοινό, ώστε να ζητά το καλύτερο, να δοκιμάζει, να συγκρίνει και να αξιολογεί ένα σωστό, προσεγμένο, «επαγγελματικό» αποτέλεσμα.
Στον ίδιο αρέσουν τόσο τα «δυνατά» old time classic cocktails, όσο και τα πιο γλυκά και φρουτώδη. Σε ό,τι αφορά τους άλλους, συνήθως τους «ψυχολογεί» και προσπαθεί να τους κάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα τους εκπλήξουν ευχάριστα. Τον εμπιστεύονται…
Bartender confidential
«Χρειάζεται εμπειρία, πάθος για το επάγγελμα, φαντασία και βέβαια εκπαίδευση σε ανάλογες σχολές. Ο καλός bartender μελετά συνεχώς τις νέες τάσεις στη γαστρονομία και στο lifestyle, γνωρίζει την προέλευση και τη χημεία των υλικών, ταξιδεύει για να γνωρίσει νέες κουλτούρες και πειραματίζεται συνεχώς».