Η ιδέα του συνδυασμού gin και τσαγιού είναι όντως πρωτότυπη και έχω την εντύπωση ότι οι gin afficionados θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το νέο Beefeater 24 (καρατίων;), που όπου να’ ναι θα εισβάλει με το αρωματικό… σπαθί του στην ελληνική αγορά: οι νότες πορτοκαλιών Σεβίλλης και γκρέιπφρουτ φτάνουν πρώτες στη μύτη, ακολουθούμενες από την ελαφριά αψάδα του ιουνίπερου στον ουρανίσκο, που γίνεται μια ιδέα πιο ήπια χάρη στην ντελικάτη παρουσία του τσαγιού, που δεν «καπελώνει» την ένταση του gin.
Το δε τελείωμα είναι spicy, χάρη στην παρουσία του κόλιαντρου και της αγγελικής.
Όλα αυτά κλείνονται σε ένα μπουκάλι εμπνευσμένο από το κεραμικό φλασκί της εποχής Arts & Crafts της εταιρείας Royal Doulton που χρησιμοποίησε η εταιρεία James Burrough Limited στις αρχές του 20ού αιώνα. Όσο για την κυρτή βάση του, από κόκκινο γυαλί, παραπέμπει στον Πύργο του Λονδίνου όπου φυλάσσεται το πιο διάσημο ρουμπίνι του κόσμου, συσχετισμός που πάει ακόμη παραπέρα μέσω του μαύρου και μπλε του πώματος – τα χρώματα της στολής των φρουρών του Πύργου, γνωστών και ως Beefeaters.
Η ιστορία του πάλι είναι η απτή απόδειξη ότι… τα super premium κόποις κτώνται. Δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες πειραματίστηκε ο Desmond Payne, με αφετηρία την αρχική συνταγή του Beefeater (δημιουργός της, για να αποδώσουμε τα εύσημα, υπήρξε ο James Burrough), πριν καταλήξει στο Beefeater 24, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι εξαιρετική βάση για κοκτέιλ. Οι αρχικοί βοτανικοί συνδυασμοί δεν αποδείχτηκαν ικανοποιητικοί. Η έρευνα απέδωσε καρπούς όταν ο ικανότατος master distiller ανακάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική λεπτομέρεια, που έμελλε να δώσει και την τελική κατεύθυνση: στις αρχές του 19oυ αιώνα ο πατέρας του, James Burrough, ήταν έμπορος τσαγιού, προμηθευτής της Βασιλικής Αυλής. Αυτό ήταν.
Ο δρόμος προς ένα super premium τζιν του 21ου αιώνα στρώθηκε με τσάι. Και συγκεκριμένα με κινέζικο πράσινο τσάι και σπάνιο γιαπωνέζικο Sencha, τα οποία αχνίζονται ώστε να μην οξειδωθούν κατά την ξήρανση, διατηρώντας τις «πράσινες» γεύσεις τους και μαζί με τα υπόλοιπα βότανα παραμένουν με το οινόπνευμα στον αποστακτήρα επί 24 ώρες (εξού και Beefeater 24) – περισσότερο από κάθε premium gin.