«Οτιδήποτε κι αν κάνω θέλω να είναι ξεχωριστό. Και το κλειδί αυτού του κοκτέιλ είναι το G’vine», μας εκμυστηρεύεται ο Γιάννης Σαμαράς, έχοντας μόλις κάνει φινίρισμα με ένα άνθος μοβ ορχιδέας στο French Inspiration, ένα από τα signature cocktails με τα οποία αναβάθμισε φέτος αισθητά τον κατάλογο του «Central». Το G’vine είναι ένα premium τζιν που παρασκευάζεται από σταφύλια ποικιλίας Ugni Blanc στα αποστακτήρια της βότκας Ciroc· την έμπνευσή του για το συγκεκριμένο κοκτέιλ άντλησε από ένα πρόσφατο γευσιγνωστικό ταξίδι του σ’ αυτά τα αποστακτήρια.
Το French Inspiration είναι βατό αλλά και με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Προτείνεται ιδανικά ως εναλλακτική επιλογή σε όσους προτιμούν το τζιν τόνικ, αλλά και ως απεριτίφ σε ανθρώπους που θα ήθελαν να ξεκινήσουν τη βραδιά τους με ένα καλό dinner. Γιατί τα απεριτίφ είναι δυνατά ώστε να σου ανοίγουν την όρεξη, μα όχι λιγωτικά ώστε να σε κυριεύσουν και να δυσκολέψουν το πέρασμα σε μια άλλη γεύση. «Ισορροπημένο θα το έλεγα. Παίρνεις γλυκύτητα, οξύτητα και ένταση σε μια ισορροπία».
Συνηγορούν ασφαλώς εδώ και τα υπόλοιπα συστατικά του French Inspiration: το νέκταρ αγαύης (γλυκαντική ουσία που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό), ο χυμός λάιμ, το δυσεύρετο στη χώρα μας –ανθικού χαρακτήρα– λικέρ St. Germaine και, ασφαλώς, η σαμπάνια. «Η σαμπάνια με κάνει να προτείνω το French Inspiration σε όλες τις γυναίκες. Έχω παρατηρήσει ότι όλες οι γυναίκες πίνουν σαμπάνια, κι ας μην τους αρέσει. Ίσως ηχεί πολύ ωραία στ’ αυτιά τους». Και καταλήγει: «Θα ήθελα να μου το παραγγείλει μια γυναίκα αποφασιστική, που έχει ταξιδέψει πολύ».