Follow us

Winter drinks

Φινετσάτα τζιν που μόλις έφτασαν στην ελληνική αγορά, τεκίλα με ονομασία προέλευσης, ένα τσίπουρο απαραίτητο σε high class στιγμές, μια μπίρα με χαρακτήρα κι ένα ουίσκι που μπορεί να καλύψει κάθε γούστο. Σας κάνουμε προτάσεις για ιδιαίτερες βραδιές με λάμψη.

Winter drinks

Μπίρα παλαίωσης La Goudale, Douai, Βόρεια Γαλλία (εισαγωγή Deals)

The driver’s choice


Γιατί να την πάρω
Για να μάθετε τα μυστικά τής γαλλικής μπίρας παλαίωσης – και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύετε από το αλκοτέστ...

Το προφίλ της
Πανέμορφη και χρυσή, με πολύ πυκνό αφρό. Μοσχοβολάει ξερό βερίκοκο, καπνό, δέρμα, πιπέρι και μαγιά. Φρουτώδης και πλούσια στη γεύση.

Πώς να την απολαύσω
Σκέτη και δροσερή (όχι κρύα) στο δικό της ποτήρι. Χάρμα με τάρτες κίτρινων φρούτων, ιδίως mirabelles – ασυνήθιστο, αλλά υπέροχο!

Blended Scotch Whisky Teachers Highland Cream (εισαγωγή Άμβυξ)

Το «τυπάτο» whisky

Winter drinks


Γιατί να το πάρω
Ένα θεωρητικά απλό ουίσκι, από τα καλύτερα, όμως, στην κατηγορία του.

Το προφίλ του
Βαθύ χρυσό χρώμα, με ισχυρό άρωμα που συνοδεύεται από απόηχους τύρφης. Η απίστευτη γευστική του πολυπλοκότητα έχει ένα φυτικό alter ego και αποκαλύπτεται σαν ρώσικη Matriochka: βανίλια, καπνός, διακριτικό άγγιγμα από αγγλικό toffee και κομψά μπαχαρικά σε απογειώνουν.

Πώς να το απολαύσω
Σκέτο, με ελάχιστο δροσερό νερό και δυο-τρία καπνισμένα αμύγδαλα ή μία φέτα καπνιστού σολομού.

Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή

Παραδοσιακή επιλογή


Γιατί να το αγοράσω
Για να γίνω κι εγώ ένας από τους φανατικούς φίλους του.

Το προφίλ του
Το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί γλυκάνισο μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε πόσο καλός αποσταγματοποιός είναι ο Κώστας Τσιλιλής. Φυσικά αρώματα, κυρίως φρουτώδη και εκρηκτική ιδιοσυγκρασία που θυμίζει καλή grappa.

Πώς να το απολαύσω
Σκέτο και παγωμένο, χωρίς καθόλου νερό και μεζέ. Εξαιρετικό για τις πιο όμορφες after dinner στιγμές. Με ένα πούρο Partagas «Lusitania» ή ένα Vegas Robaina «Unico». Σωστό συνοδευτικό και για την καραμελωμένη πέτσα μιας πάπιας Πεκίνου.

Σκοτσέζικο Gin Hendricks (εισαγωγή Άμβυξ)

Στιλ πάνω απ’ όλα


Γιατί να το αγοράσω
Γιατί είναι η επιτομή του στιλ, όπως και να το δεις: στα αρώματα, στη γεύση, ακόμα και στη συσκευασία.

Το προφίλ του
Ένα καινούργιο τζιν που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πολύ ελκυστική έκφραση των αρωμάτων: ανθοί εσπεριδοειδών, γιασεμί κι ένα συννεφάκι καραμελωμένου περγαμόντου πασπαλισμένου με κανέλα, κάρδαμο και τζίντζερ. Χαρακτηριστική και η μυρωδιά του αγγουριού. Η ατόφια αίσθηση του τζιν φαίνεται στη γεύση που διατηρεί έναν απαλό και ντελικάτο χαρακτήρα.

Πώς να το απολαύσω
Σκέτο, για να χαρείτε το άρωμά του, ή με λίγες σταγόνες φρέσκου lime. Αν το πιείτε με λίγο τόνικ, γαρνίρετέ το με ένα κομμάτι αγγούρι αντί για λεμόνι.

Tequila Reserva de Don Julio Reposado (εισαγωγή Diageo)

Μεξικάνικη γοητεία


Γιατί να την αγοράσω
Γιατί η τεκίλα δεν είναι μόνο... για σφηνάκια. Είναι ένα από τα ελάχιστα ποτά ονομασίας προέλευσης και του αξίζει σεβασμός.

Το προφίλ της
Πεντακάθαρη και υπέρκομψη, 100% από αγαύη, παλαιωμένη για οκτώ μήνες σε βαρέλι. Χρώμα κιτρινωπό και άρωμα καρπού γκρέιπφρουτ, με μια υποψία καραμέλας βουτύρου. Ζυγισμένη ισορροπία στη γεύση, που «βγαίνει» με θερμό και απαλό τρόπο.

Πώς να την απολαύσω
Χωρίς καθόλου αλάτι και λεμόνι. Καλά παγωμένη, για τις πιο ευχάριστες στιγμές της νύχτας, αλλά και σαν digestif μετά το φαγητό.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.