Follow us

Η φρεσκάδα της μέντας στο ποτήρι σας

Kαταπράσινα κοκτέιλ σαγηνεύουν το μάτι και τον ουρανίσκο, με τη μυρωδάτη δροσιά τους. Διαλέξτε το στυλ που σας πάει και "χτυπήστε" το την ιδανική στιγμή.

Η φρεσκάδα της μέντας στο ποτήρι σας

Alexanders Sister

Στυλ
Χάδια και χαστούκια. Μην σας ξεγελάσει. Σαν φρουλάτο, με γάλα και μέντα στην αρχή, μέχρι το τζιν να επιβάλει τη σιδερένια του πυγμή. Αποφασιστικά macho.

Καλύτερη στιγμή
Νωρίς το βράδυ, σε vernissage και κοσμικά πάρτυ, ή και αργά, μετά το φαγητό. Οι γιάπις θα λάτρευαν το πράσινο οπάκ χρώμα του, δίπλα στο γκρίζο Armani τους.

Συνταγή
Χτυπάμε στο σέικερ από 1 πόνι Τζιν, πράσινη Creme de Menthe, γάλα εβαπορέ, σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.

Flying Grasshopper

Η φρεσκάδα της μέντας στο ποτήρι σας


Στυλ
Σαν να έσπασαν μυρωδάτοι κόκκοι καφέ, μέσα σε μια «πισίνα» μέντας. Γλυκόπιοτο, αλλά και ατσάλινο.

Καλύτερη στιγμή
Στον κήπο, μετά το δείπνο, περιφερόμενοι με ένα ποτήρι στο χέρι.

Ιδανικό ένδυμα
Λευκό σμόκιν.

Συνταγή
Ανακατεύουμε καλά, με πάγο, από ένα μέρος Βότκα, πράσινη Creme de Menthe και διάφανη Creme de Cacao, και σουρώνουμε στο ποτήρι.

Caruso


Στυλ
Πες πως «εβαψες» το dry (χμμ!) martini σου με τη γεύση της μέντας. Δυνατό, αιχμηρό, μια σταλιά πικρούτσικο απεριτίφ, με γεύση διαρκείας.

Καλύτερη στιγμή
Βολτάροντας γύρω από την πισίνα, πριν το βραδινό γεύμα. Με φυλλαράκια μέντας στη μπουτονιέρα λευκού σακακιού, θα σας περνούσαν για τον Τζέιμς Μποντ.

Συνταγή
Ανακατεύουμε γρήγορα με πολύ πάγο στο σέικερ από ένα μέρος Τζιν, Dry Vermouth και πράσινη Creme de Menthe, και σουρώνουμε στο τριγωνικό ποτήρι του martini.

Treasure Island


Στυλ
Ατελείωτη φρουτώδης γλύκα, με ξινούτσικες τσιμπιές. Πράσινο μεν, αλλά η εξαίρεση του κανόνα -πρόταση από το μπαρ του «Κόνα Κάι»- φτιάχνεται με ανάμιξη μπλε (Curacao) και κίτρινου (Lime).

Καλύτερη στιγμή
Όλη μέρα, εκτός από την ώρα του μπρέκφαστ.

Συνταγή
Χτυπάμε στο σέικερ με θρυμματισμένο πάγο, 1 πόνι χυμό λεμονιού, 2 πόνι Βότκα, 3 πόνι χυμό μήλου και από 3/4 του πόνι Λάιμ, Blue Curαcαo και σνάπ Ροδάκινο. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι.

Arise my love


Στυλ
Ποιος είπε ότι η μέντα καταστρέφει τη σαμπάνια... Έξοχο, δυνατό απεριτίφ. ισάξιο ενός kir Royal, για πότες με άποψη.

Καλύτερη στιγμή
Ορεκτική προθέρμανση για κεφάτο δείπνο. Ντύσιμο κομψό, χαλαρό, με χρώμα, μάλλον Kenzo.

Συνταγή
Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινη Creme de Menthe σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας (τύπου flute), απογεμίζουμε με τον αγαπημένο μας καμπανίτη και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.


Σημείωση
*Πόνι: 28,5 γρ. ή 1 ουγκιά
**Τζίγγερ: 43 γρ. ή 1,5 της ουγκιάς

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.