αθηνόραμαUmami.gr

Editor's note Κι ενώ η πόλη αδειάζει και το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο, οι γεύσεις στήνουν ένα χαρούμενο νησιώτικο πανηγύρι. Το ελληνικό τραπέζι της εποχής, γεμάτο χρώματα κι αρώματα είναι απλό και απολαυστικό. Γιατί στηρίζεται σε γευστικά λαχανικά και μυρωδάτα φρούτα. Είτε στην πόλη, είτε στην εξοχή -πολύ περισσότερο εκεί που τα βρίσκεις όλα πιο φρέσκα και λαχταριστά- με το τίποτα στρώνεις το πιο νόστιμο γεύμα. Και αυτό το "τίποτα" μπορεί να είναι το πιο απλό τουρλού, που θα στεκόταν άνετα και σε μεγάλο τραπέζι! Βάζουμε τώρα δίπλα και κάποια μπίρα ελληνικής μικροζυθοποιίας, αφού συμβουλευτούμε τη δοκιμή μας στο αθηνοραμαUmami.gr ή ένα δροσερό ροζέ κρασί κι έχουμε αγγίξει την ευτυχία. Tα gadgets για το καλοκαίρι είναι, πάλι, ένα άλλο χρήσιμο κεφάλαιο: βρείτε πώς θα μεταφέρετε κρύο το κρασί σας στην παραλία και άλλα τέτοια. Δοκιμάσαμε τα τοπικά τυριά και τα ονομαστά αλλαντικά της Τήνου και σας συστήνουμε τους παραγωγούς τους -αν βρεθείτε στο όμορφο νησί, να πάτε. Συνταγές για δροσερά γλυκά, παγωτά αλλά και ένα αφιέρωμα που συγκεντρώνει τα "κλασικά ελληνικά" φαγητά του καλοκαιριού, στο αθηνοραμαUmami.gr και όλα καθημερινά στο fb….

Θέματα... γεμάτα umami

34 ελληνίδες ξανθιές στο ποτήρι

34 ελληνίδες ξανθιές στο ποτήρι
Η ελληνική μικροζυθοποιία στο προσκήνιο

Τα 8+8 gadgets των διακοπών μας

Τα 8+8 gadgets των διακοπών μας
Παγωμένη σαμπάνια στην παραλία;

Στην Τήνο για καρίκι, μπαλάκια και λούζες

Στην Τήνο για καρίκι, μπαλάκια και λούζες
Η τυροκομική παράδοση της Τήνου

20 κλασικά ελληνικά του καλοκαιριού

20 κλασικά ελληνικά του καλοκαιριού
Το καλοκαιρινό Ευαγγέλιο της κουζίνας


Editor's choice

Χειροποίητο παγωτό για απαιτητικούς ουρανίσκους

Χειροποίητο παγωτό για απαιτητικούς ουρανίσκους
Μύκονος-Κηφισιά ένα χωνάκι δρόμος

Μια επίκαιρη κουβέντα για τη μπίρα

Μια επίκαιρη κουβέντα για τη μπίρα
Τα μυστικά της μπίρας αποκαλύπτονται

To team του Lost+Found Drinkery πρώτο στο Skinos Mediterranean

To team του Lost+Found Drinkery πρώτο στο Skinos Mediterranean
Ένας θεσμός με άρωμα μαστίχας

Βιολογικές υπερτροφές από τον Αμαζόνιο

Βιολογικές υπερτροφές από τον Αμαζόνιο
Το μούρο που δίνει ενέργεια


Wines & Spirits: τι, πού, πώς

L’ Esprit du Lac… το πνεύμα του καλοκαιριού Το «Asylum» του Pol Εμμανουηλίδη
  Γίνε και εσύ μέλος!

Οι συνταγές της εβδομάδας

Ρύζι στο φούρνο!

Ρύζι στο φούρνο!
Το ρύζι σαν κυρίως πιάτο

Κοτόπουλο ντυμένο εξωτικά

Κοτόπουλο ντυμένο εξωτικά
Εύκολα γευστικά ταξίδια

Ζυμαρικά με ωμές, μυρωδάτες σάλτσες

Ζυμαρικά με ωμές, μυρωδάτες σάλτσες
Μια φρέσκια καλοκαιρινή πρόταση

Ανοιχτά σάντουιτς, το εύκολο ορεκτικό

Ανοιχτά σάντουιτς, το εύκολο ορεκτικό
Παίζουν σε κάθε περίσταση


αθηνοραμα Umami στο facebook καθημερινά

Γλυκά που δροσίζουν

Γλυκά δροσερά και ελαφρά
Παγωτά με γεύση φρούτων
Τα ελαφρά καλοκαιρινά επιδόρπια
Παγωτά και σορμπέ
text

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter του «α» Πατήστε εδώ