Follow us

Holy Ginger: στην υγειά μας με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Πρωτότυπο, απολαυστικό, δροσερό μείγμα από φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας, χυμό λεμονιού και μέλι ανθέων, σ’ ένα μπουκάλι για πολλές χρήσεις…

Holy Ginger: στην υγειά μας με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Δοκιμάσαμε πρόσφατα ένα πολύ δροσερό και ιδιαίτερο, μη αλκοολούχο ρόφημα, το “Holy Ginger”. Σ’ ένα μπουκάλι έχουν χωρέσει φρεσκοστυμμένος χυμός πιπερόριζας, φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού και μέλι ανθέων, με τη μέθοδο κρύας εκχύλισης (cold press), η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, δηλαδή άρωμα, όψη, γεύση. Εμείς το ήπιαμε αραιωμένο με παγωμένο ανθρακούχο νερό, σαν αναψυκτικό, και μας άρεσε πολύ για την ισορροπημένη γεύση μεταξύ πικάντικου (τζίντζερ), όξινου (λεμόνι) και γλυκού (μέλι), καθώς και για τη φρεσκάδα που βγάζει, μαζί με το δροσιστικό αποτέλεσμα.

Holy Ginger: στην υγειά μας με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι!

Μάθαμε πως πρόκειται για έναν συμπυκνωμένο χυμό χωρίς πρόσθετα συντηρητικά και ζάχαρη, καθώς το μέλι λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, διατηρείται για 2 μήνες στο ψυγείο και μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους: με πάγο σε χαμηλό ποτήρι, σαν ποτό, με πάγο και νερό ή με πάγο και ανθρακούχο νερό, ως αναψυκτικό, σε κοκτέιλ, με ζεστό νερό ως τονωτικό ρόφημα, ακόμα και στη μαγειρική.

Προτεινόμενη δοσολογία: 1 δόση Holy Ginger (40ml) με 3-4 δόσεις νερό ή ανθρακούχο νερό ή σόδα + πάγος. Η αραίωση μπορεί να γίνει και με διαφορετική αναλογία, ανάλογα πόσο «δυνατό» ή «ελαφρύ» θέλει κανείς το πικάντικο του τζίντζερ.

Το "ΗolyGinger" το βρίσκουμε σε επιλεγμένα delicatessen, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε γυμναστήρια και σε στούντιο γιόγκα, μπαρ, καφέ και εστιατόρια, σε συσκευασίες των 50, 210, 500, 1000ml.

Τα «καλά» του τζίντζερ…

Το τζίντζερ, η δική μας πιπερόριζα, έχει εντυπωσιακές θεραπευτικές ιδιότητες και 16 αποδεδειγμένα θεραπευτικά οφέλη, μεταξύ των οποίων ότι καταπολεμά τις μολύνσεις, τη ναυτία, τον ίλιγγο, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, θεραπεύει τη δυσπεψία, βελτιώνει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθά στην απώλεια βάρους και προλαμβάνει το κρυολόγημα.

Θέλετε κι άλλους λόγους για να δοκιμάσετε το ρόφημα; Η Holy Ginger που το παρασκευάζει και το συσκευάζει μας δίνει και μια πρόταση κοκτέιλ:

Κοκτέιλ Holy Ginger
Υλικά
1 δόση Holy Ginger (40ml)
1 δόση ρούμι λευκό
Τριμμένος πάγος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ, σερβίρουμε σε βάζο, προσθέτουμε 2 δόσεις σόδα, φέτες lime και φρέσκο δυόσμο.

Holy Ginger, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 31 ΤΗΛ. 2114006303, e-mail: info@holyginger.gr, facebook: holyginger