Follow us

Τσιπούρα στο βάζο

“Το Nealis, καθάριο και αγνό, γεννιέται παρά Θιν’ αλός κάπου στο Μεσολόγγι…” . ‘Ετσι περιγράφεται στη συσκευασία ένα από τα πιο απολαυστικά θαλασσινά προϊόντα που δοκιμάσαμε τελευταία…

Τσιπούρα στο βάζο

Δυο λιτά διάφανα βαζάκια με κομψή ετικέτα αφήνουν να φανεί το περιεχόμενο: απλό φιλέτο τσιπούρας και καπνιστό φιλέτο τσιπούρας μέσα σε ηλιέλαιο, με τη φίρμα Nealis. Τα στραγγίξαμε και τους προσθέσαμε λίγο ελαιόλαδο (χωρίς να είναι απαραίτητο), για να απολαύσουμε δύο θαλασσινά προϊόντα πολύ νόστιμα και καλοφτιαγμένα.

Στην περίπτωση του απλού, το μαριναρισμένο ωμό ψάρι είναι κομμένο σε φιλετάκια, με πάχος που επιτρέπει να απλωθεί στο στόμα μια απαλή, ευγενική θαλασσινή γεύση (πολύ umami) και βουτυράτη υφή. Τα καπνιστά φιλετάκια, πάλι, έχουν ελαφρύ, ευχάριστο κάπνισμα και νοστιμιά που σε προκαλεί να τελειώσεις το βαζάκι μεμιάς!
Το καθένα έχει τη νοστιμιά και τους οπαδούς του, αλλά την ομάδα μας κέρδισε το απλό φιλέτο, με ένα ελαφρύ αλάτισμα μόνο. Αν και λίγο “αλμυρά” στην τιμή, αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Τσιπούρα στο βάζο

Για την παρασκευή αυτών των προϊόντων, χρησιμοποιείται από την εταιρεία Υδατοκαλλιέργειας ΣΑΩ η δική τους τσιπούρα (sparus aurata). Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη ύλη είναι ολόφρεσκα ψάρια, από τις δικές τους εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας, στην περιοχή της νήσου Οξειάς, που, σημειώνουμε, προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar και το δίκτυο Natura 2000.

Τα ψάρια φιλετάρονται χειροποίητα και μαρινάρονται σε επιλεγμένο ηλιέλαιο μαζί με χοντρό αλάτι, χωρίς κανένα συντηρητικό. Όσο για το καπνιστό φιλέτο, καπνίζεται με παραδοσιακό τρόπο σε φούρνο, με φύλλα οξιάς.

Θα τα βρείτε στην Αθήνα στα καταστήματα:
Root 56, Λ. Περικλέους 56 & Κεραμεικού, Χολαργός,
Βανίλια Κανέλα, Λουίζης Ριανκούρ 73, Αμπελόκηποι,
Ελληνικά Καλούδια, Χατζηχρήστου 8, Αθήνα,
Levon Delicatessen, Φιλελλήνων 22, Πειραιάς.

(ΣΑΩ Α.Β.Ε.Ε. Ρήγα Φεραίου 60 Πάτρα τηλ.: 2610-277.745)