Follow us

17 έξυπνα gadgets για την κουζίνα μας

Με μια βόλτα στην αγορά, ανακαλύψαμε ενδιαφέροντα gadgets, πιο απλά και πιο σύνθετα. Το βέβαιο είναι πως όλα έχουν τη δική τους χρησιμότητα και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας…

17 έξυπνα gadgets για την κουζίνα μας

Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα μαγαζί με κουζινικά είδη ανακαλύπτω νέα προϊόντα, που έχουν εξειδικευμένη χρήση και μπορεί να βοηθήσουν πολύ στην εκτέλεση μιας συνταγής. Πολλά από αυτά έχουν περισσότερες από μία χρήσεις, άλλα πάλι, είναι για πιο ειδικές περιπτώσεις. Αυτά που τελικά ξεχώρισα, τράβηξαν το ενδιαφέρον μου είτε γιατί είναι αρκετά πρωτότυπα, είτε γιατί είναι τόσο χρήσιμα, που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά είναι και πολύ οικονομικά.

17 έξυπνα gadgets για την κουζίνα μας

Αναλόγως με τη χρήση που κάνει ο καθένας στην κουζίνα του και το είδος των εδεσμάτων που φτιάχνει, θα επιλέξει και τα εργαλεία που πιστεύει ότι του είναι πιο χρήσιμα.

Σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό

Με αυτό το τρυπητό σκεύος από ανοξείδωτο ατσάλι μπορούμε να ψήσουμε στον ατμό ό,τι θελήσουμε, χωρίς να έχουμε ηλεκτρικό "ατμομάγειρα". Ανοιγοκλείνει σαν ομπρέλα και μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα μεγέθη κατσαρόλας, ενώ το αποσπώμενο χερούλι είναι πρακτικό γιατί αφαιρείται κατά το μαγείρεμα και ξαναεφαρμόζει όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ώστε να μην καίει.
(4,99 ευρώ, ΙΚΕΑ)

Κορνέ για σάλτσες

Αυτό το εργαλείο μπορεί να ακούγεται σαν μια μικρή πολυτέλεια, ίσως και να είναι, αλλά προσωπικά εντυπωσιάστηκα με την ιδέα να έχεις ένα εργαλείο που «ρουφάει» τη σάλτσα π.χ. του ψητού, ώστε να μπορείς μετά ή να τη συμπυκνώσεις ή απλά να το περιχύνεις με αυτή χωρίς να καίγεσαι. Επί πλέον, έχει και μια σιδερένια μυτούλα που προστίθεται στο στόμιο και επιτρέπει να βάζεις σάλτσα και… μέσα στο κρέας, τρυπώντας το. Η συσκευασία διαθέτει και ειδικό βουρτσάκι για τον καθαρισμό του.
(14 ευρώ, Notos Home)

Κόφτης τυριού Profile

Ένα απλούστατο, αλλά τόσο χρήσιμο gadget, που ήδη έχω χρόνια στο συρτάρι της κουζίνας μου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μ’ αυτό κόβεις σε φέτες όποιο σκληρό ή ημίσκληρο τυρί θες κι έτσι έχεις γρήγορα ομοιόμορφες, λεπτές φέτες για το σάντουιτς, την πίτσα ή όποια άλλη χρήση θες, χωρίς να πρέπει να παιδεύεσαι με το μαχαίρι.
(9,27 ευρώ, Cookshop)

Πρέσα σκόρδου

Αν δεν έχετε ήδη μια πρέσα για το σκόρδο, πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε μία, κατά προτίμηση μεταλλική. Πολτοποιεί τις σκελίδες πανεύκολα και στη στιγμή. Στα συν του συγκεκριμένου προϊόντος, ότι το ένθετο εξάρτημά του αφαιρείται για ευκολία στο πλύσιμο, και ακόμα, ότι είναι κατάλληλο και για μη ξεφλουδισμένες σκελίδες.
(5,99 ευρώ, ΙΚΕΑ)

Αλατοπίπερο BBQ Sagaform

Δεν είναι για καθημερινή χρήση, αλλά όσοι αγαπούν το barbeque και ψήνουν συχνά, ίσως το βρουν ενδιαφέρον, για να αλατοπιπερώνουν τα ψητά τους από απόσταση, χωρίς να καίγονται και συγχρόνως… να κάνουν εφέ στην παρέα με το «ψαγμένο» τους απόκτημα.
(28 ευρώ, Costa Boda Illum)

Κόσκινο μηχανικό

Για να μην παιδεύεστε να κοσκινίζετε αλεύρι ή ό,τι άλλο με το απλό σουρωτήρι, αλλά και να «αχνίζετε» τα γλυκά σας με ευκολία και ομοιόμορφο τρόπο.
(14,50 ευρώ, Cookshop)

Εργαλείο κοπής αβγού σε φέτες

Για τις περιπτώσεις που θέλουμε το βραστό μας αβγό να κόβεται σε ομοιόμορφες φέτες, όπως για παράδειγμα για ένα γαρνίρισμα ή για έναν μπουφέ, αυτό το προϊόν είναι ό,τι πρέπει. Στο συγκεκριμένο, ο σκελετός από ατσάλι αφαιρείται, ώστε να καθαρίζεται εύκολα.
(1,69 ευρώ, ΙΚΕΑ)

Διαχωριστής αβγού ανοξείδωτος

Επειδή πολύ συχνά χρειαζόμαστε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια, με αυτό το εργαλείο ο διαχωρισμός γίνεται πανεύκολα, χωρίς να έχουμε ούτε ίχνος από τσόφλι.
(17,90 Cookshop)

Φλόγιστρο Segaform

Για όλα εκείνα τα γλυκά που θέλουν «καραμέλωμα» της επιφάνειας, όπως η creme brulée, αλλά και τα αλμυρά ή γλυκά εδέσματα που θέλουν «φλαμπάρισμα», το φλόγιστρο είναι το κατάλληλο gadget και δεν αντικαθίσταται από κάτι άλλο.
(36 ευρώ, Kosta Boda Illum)

Ψαλίδι για μυρωδικά

Με τις πολλαπλές λάμες του, αυτό το «πενταπλό» ψαλίδι ψιλοκόβει εύκολα και γρήγορα τα μυρωδικά μας, όπως μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, κ.λπ.
(5,99 ευρώ, IKEA)

Εργαλεία για λουκουμάδες και ντόνατς

Δύο διαφορετικά εργαλεία που δίνουν το κατάλληλο σχήμα σε λουκουμάδες ή ντόνατς: το πρώτο είναι κατάλληλο για λουκουμάδες με τρύπα στη μέση και διαθέτει και λαβίδα για να μπορείς να τους βγάλεις από το τηγάνι και να τους βουτήξεις στην επικάλυψη που επιθυμείς (π.χ. ζάχαρη, λιωμένη σοκολάτα, κ.ά.). Το δεύτερο είναι για ντόνατς, με ή χωρίς γέμιση.
(9,90 και 8,90 ευρώ αντίστοιχα Cookshop)

Σετ γαρνιρίσματος φρούτων

Τρία διαφορετικά εργαλεία: για την αφαίρεση του πυρήνα του μήλου και άλλων φρούτων, για την αφαίρεση του εσωτερικού των ξινών φρούτων (π.χ. για ποτά ή σαλάτες) και για τη δημιουργία σφαιρικών κομματιών (μπαλάκια) από φρούτα, βούτυρο ή παγωτό.
(2,99 ευρώ, ΙΚΕΑ)

Θερμόμετρο ψητού ανοξείδωτο

Με το θερμόμετρο ψητού μπορείτε να πετύχετε την ακρίβεια που χρειάζεστε για ένα τέλεια ψημένο κρέας. Διαθέτει δυνατότητα μέτρησης από 0 έως 120οC.
(13,50 ευρώ, Cookshop)

Τσαγιέρα με πρέσα Bodum

Αυτή η γυάλινη μοντέρνα τσαγιέρα είναι ένας κομψός και εύκολος τρόπος να ετοιμάσετε το τσάι και να το σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Διαθέτει στο εσωτερικό της φίλτρο για να μπει το χύμα τσάι, ενώ γύρω από αυτό ρίχνουμε το ζεστό νερό. Όταν το αφέψημά μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα πιέζουμε την πρέσα προς τα κάτω, έτσι ώστε να απομονωθεί το τσάι από το νερό και μοιράζουμε το ρόφημά μας στα φλιτζάνια. Ανάλογα με τη χωρητικότητά της μπορεί να φτιάξει από 4 έως 12 φλιτζάνια.
(20 ευρώ, Ιωνία Home Collection)