Follow us

Yoleni's concept Store: το meeting point της γεύσης

Ξεκινάς από μια θρακιώτικη πίτα στο ισόγειο, δίνεις ραντεβού για καφέ, ψωνίζεις εκλεκτά τρόφιμα, απολαμβάνεις το ιδιαίτερο εστιατόριο, ίσως ανεβαίνεις και για ένα μάθημα μαγειρικής. Εν τω μεταξύ, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον 2ο. Καλωσόρισες Yolenis…

Yoleni's concept Store: το meeting point της γεύσης

Το Yoleni's Flagship concept store είναι μια πολυσυζητημένη άφιξη εδώ και μήνες. Όσοι είχαν πάρει μια avant premiere γεύση, μίλησαν με ενθουσιασμό για το νέο "παντοπωλείο-deli" του Κολωνακίου. Το είδα λίγες μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του (αρχές Νοέμβρη) και ομολογώ πως ξεπερνούσε την εικόνα που είχα σχηματίσει. Θετικά. Πολυδιάστατη άποψη, πράγματι, αλλά με καλοσχεδιασμένο και ελκυστικό τον κάθε τομέα. Χώρος με φιλικές διαστάσεις -καθ' ότι εκτείνεται σε ύψος-, ευχάριστος και φιλόξενος σε όλα τα επίπεδα -κι εδώ να πούμε ότι αποφεύγει επιδέξια το βασικό handicap των "πολυχώρων". Κάθε σημείο -το καφέ, το παντοπωλείο, το εστιατόριο, τα εργαστήρια- είναι ένας αυτόνομος "χώρος μέσα στον χώρο" και, ακόμα καλύτερα, σε ξεχωριστό όροφο.

Yoleni's concept Store: το meeting point της γεύσης

Ο κοινός παρονομαστής όλων εδώ, δεν είναι άλλος από την ελληνικότητα. Όλα είναι ελληνικά (με εξαίρεση ίσως κάποια premium κρεατικά), όλα έχουν να κάνουν με επιλεγμένα είδη από Έλληνες παραγωγούς, τομέας που η Yoleni's γνωρίζει πολύ καλά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του εγχειρήματος είναι οι στρατηγικές συνεργασίες με καταξιωμένα brands: στον τομέα των κρεατικών υπάρχει ένα πλήρες κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου, την κάβα διαχειρίζεται το e-shop οίνων Botiglia.gr, η γωνιά οπωροκηπευτικών έχει τη σφραγίδα του "Φρεσκούλη", οι καφέδες είναι της φίρμας Δρακούλη -ακόμα και τα σερβίτσια ανήκουν στην Ιωνία, που διαθέτει και σημείο πώλησης στο ισόγειο.

Πριν πάμε μια σύντομη ξενάγηση στο νέο σημείο συνάντησης της πόλης, να πούμε, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι το όνομα Yoleni's σηματοδοτεί, από το 2013, ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό παντοπωλείο, που διακινεί επιλεγμένα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Τα προϊόντα της φίρμας (που φτάνουν τα 2300) ταξιδεύουν πλέον και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Η.Π.Α. ενώ πριν ένα χρόνο τιμήθηκε με το "Eλληνικό Bραβείο Eπιχειρηματικότητας" www.hellenicaward.com/en/. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο της "φυσικό" κατάστημα, ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία φυσικών καταστημάτων και στις Η.Π.Α.. Ο "πολυχώρος γαστρονομίας" όπως τον ονομάζει, φιλοδοξεί να απυθύνεται όχι μόνο στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους ξένους που επισκέπτονται την Αθήνα και θα έχουν, εδώ, μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική γαστρονομία και να γνωρίσουν τα ποιοτικά προϊόντα μας, με πολλούς τρόπους.

Το νέο meeting point έχει απ' όλα

Στο νούμερο 9 της Σόλωνος σε τραβάει η μυρωδιά της πίτας που ψήνεται στον ξυλόφουρνο: ανοιχτή πρόσοψη, που σε προσκαλεί για εκλεκτούς καφέδες, για φρεσκοψημένο τσουρέκι, για ένα σνακ ή ένα γλυκό, για τους φρέσκους χυμούς του juice bar -πάντα με προϊόντα του καταστήματος. Σ' έναν πολύ ευχάριστο χώρο, που παίζει με τα επίπεδα και φωτίζεται γλυκά από το φυσικό φως του αίθριου, μπορείς να πάρεις από ένα σάντουιτς μέχρι ελαφρύ φαγητό, μια σαλάτα ή μια ποικιλία. Η αφράτη θρακιώτικη (όπως την ονομάζουν) πίτα όμως, είναι "όλα τα λεφτά". Ανοίγουν τη ζύμη μπροστά σου και επιλέγεις μια από τις 22 σύνθετες ή απλές γεμίσεις, ψήνεται στον ξυλόφουρνο και την απολαμβάνεις επί τόπου ή την παίρνεις μαζί. Λίγο πιο μέσα συναντάς την κάβα της botiglia.gr (την πρώτη φυσική γωνιά του γνωστού e-shop), με πάνω από 230 ετικέτες ελληνικών οίνων και, φυσικά, τον sommelier που θα σε συμβουλεύσει.

Κατεβαίνοντας έναν όροφο βρίσκεσαι στο παντοπωλείο, με προθήκες γεμάτες από deli γνωστών για τα ποιοτικά προϊόντα τους μικροπαραγωγών. Καλοστημένες οι βιτρίνες τυριών και αλλαντικών (η φίρμα Sary κυριαρχεί εδώ), με ωραία διακόσμηση, που παραπέμπει σε παραδοσιακό μπακάλικο. Υπάρχει και πλήρες αρτοπωλείο, όπως και μανάβικο, με φρούτα και λαχανικά της ημέρας.

Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο, συναντάς το εντυπωσιακό κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου και κυριολεκτικά "χαζεύεις" στη θέα της βιτρίνας-ψυγείου, που φιλοξενεί κομμάτια εκλεκτών βοδινών ωρίμανσης, όπως Charolais, Aubrac, Limousine, Red Angus, Black Angus, ελληνικής μοσχίδας. Στον ίδιο χώρο, το place to be εστιατόριο, με εξαιρετικό εξοπλισμό ψησίματος, προσφέρει μια σειρά πρώτων πιάτων, που επιμελείται ο chef Μιχάλης Νουρλόγλου και ψήνει το κομμάτι κρέατος που θα επιλέξετε από το κρεοπωλείο, χωρίς επιβάρυνση στην τιμή. Περιττό να πούμε, ότι αυτή τη στιγμή διαθέτει τα πιο περιζήτητα τραπέζια της πόλης…

Για όσους έχουν παιδιά 4-9 ετών, ο δεύτερος όροφος θα φανεί πολύτιμος. Εκεί, έχει στηθεί ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σε συνεργασία με τον έμπειρο όμιλο "Πόλκα- Φροέλεν". Ανάμεσα στις πολλές παροχές (π.χ. μαθήματα μαγειρικής για παιδιά) είναι και η οργάνωση παιδικών εκδηλώσεων.

Ο 3ος όροφος είναι ειδικά διαμορφωμένος για καθημερινά "μαθήματα μαγειρικής", που επιμελείται η Ντίνα Νικολάου, πάντα με προϊόντα του καταστήματος. Θα φιλοξενούνται και άλλα γνωστά ονόματα της μαγειρικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει, στον ίδιο όροφο, το πρώτο στη χώρα μας Olive Oil Bar, σε συνεργασία με την Gaea. Εκεί, γίνονται γευσιγνωσίες έξτρα παρθένων ελαιολάδων, σε συνδυασμό με σεμινάρια για το ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα σημείο, που φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης και για ξένο κοινό, που θέλει να προεσεγγίσει τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Ο χώρος δίνει μια πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το νούμερο ένα προϊόν μας.

Στον 4ο όροφο στεγάζεται ένας "πολυμορφικός χώρος εκδηλώσεων", όπως τον ονομάζουν. Εξοπλισμός οπτικοακουστικός τελευταίας τεχνολογίας για την οργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, σεμιναρίων και παρουσιάσεων.

Η διαμόρφωση των υπόλοιπων ορόφων (επτά συνολικά) θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Yoleni's Flagship Store, Σόλωνος 9 Κολωνάκι, τηλ. 212 2223600, www.yolenis.com

Ώρες λειτουργίας 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ.