Follow us

Εντυπωσιακό live cooking με την Πολυεστία Ελ Γκρέκο

Ντεμπούτο γνωριμίας για την Πολυεστία Ελ Γκρέκο με δημοσιογράφους γεύσης και food bloggers στην όμορφη αυλή του Chefi the restaurant με φόντο το πεντανόστιμο live cooking του σεφ Αλέξανδρου Κοσσυβάκη.

Εντυπωσιακό live cooking με την Πολυεστία Ελ Γκρέκο

Ο ταλαντούχος σεφ δουλεύοντας ταυτοχρόνως σε τρεις Πολυεστίες Ελ Γκρέκο δημιούργησε μπροστά στους καλεσμένους 5 γκουρμέ πιάτα μέσα σε 45 λεπτά, δείχνοντας στην πράξη πόσο ευέλικτη, γρήγορη και εύκολη στη χρήση είναι η καινούργια συσκευή. Για το πρωτοποριακό αξεσουάρ-εργαλείο της κουζίνας μας, μίλησε ο κ. Άνθιμος Δημητριάδης, CΕΟ της εταιρίας Resoul Ελλάς ΑΕ που έχει κάτω από την αιγίδα της και την Ελ Γκρέκο, μια μάρκα με μεγάλη ιστορία και εμπειρία στις συσκευές υγραερίου. «Η βασική φιλοσοφία της εταιρίας, είπε ο κ. Δημητριάδης, είναι να προσφέρει στον καταναλωτή καινοτόμες, καλαίσθητες, σίγουρες και πρακτικές λύσεις, που μετατρέπουν τις πολύτιμες αλλά περιορισμένες στιγμές χαλάρωσης που διαθέτουμε, σε δημιουργικές και αναζωογονητικές εμπειρίες».

Εντυπωσιακό live cooking με την Πολυεστία Ελ Γκρέκο
O κ. Άνθιμος Δημητριάδης, CEO της εταιρίας Resoul Ελλάς ΑΕ, που έχει κάτω από την αιγίδα της και την Ελ Γκρέκο.

Για τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της Πολυεστίας Ελ Γκρέκο -ταχύτητα, απόλυτη ασφάλεια και πρακτικότητα, μίλησε ο κ. Θάνος Σχίζας, Marketing & Creative Category Manager του προϊόντος. Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η κλήρωση των τεσσάρων υπερτυχερών του διαγωνισμού που οργάνωσε το athinorama umami και που κέρδισαν από μια Πολυεστία Ελ Γκρέκο. Η εκδήλωση είχε δυνατό γαστρονομικό χαρακτήρα αφού ύστερα από την παρουσίαση του προϊόντος οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα υπέροχα πιάτα που είχε δημιουργήσει ζωντανά ο σεφ αλλά και μια σειρά finger food από την ομάδα της κουζίνας του Chefi the restaurant με τη συνοδεία παγωμένου κρασιού, σανγκρία και ποντς από το μπαρ που είχε στηθεί στον ρομαντικό κήπο.

Παρακάτω σας δίνουμε τις συνταγές που εμπνεύστηκε και μαγείρεψε ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο ειδικά για την εκδήλωση της παρουσίασής της στους δημοσιογράφους. Σίγουρα όμως όσοι λατρεύουν τη μαγειρική και το νόστιμο, γρήγορο φαγητό, θα φτιάξουν τη δική τους αγαπημένη συλλογή με συνταγές με έμπνευση από την Πολυεστία Ελ Γκρέκο αφού ανάλογα με τη στιγμή, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, κυριολεκτικά μας λύνει τα χέρια.

Αλμυρά pancakes με γαλοπούλα και γραβιέρα

Υλικά
4 αβγά
200 ml γάλα
1κ.γ μπέικον
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
100 γρ. γραβιέρα ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, το μπέικον και το αλεύρι και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ώσπου να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη γαλοπούλα στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, και ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το χυλό με ένα κουτάλι της σούπας αφήνοντας μεταξύ τους λίγη απόσταση. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά για 2 λεπτά, γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Κριθαρότο με μύδια – Λαχανικά – Φέτα– Σαλάμι Λευκάδος

Υλικά (για 1 άτομο)
15 φρέσκα μύδια με το όστρακο
1 σφηνάκι ούζο
1 μέτρια ντομάτα
3 κ.σ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. καρότο ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Από 1 κ.σ. πιπεριά πράσινη, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
50 gr φέτα
50 gr κριθαράκι
5 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, πολύ καλά καθαρισμένα, τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε) και τα σβήνουμε με το ούζο Αφαιρούμε τα μύδια από το τηγάνι. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά για 1 λεπτά, προσθέτουμε λίγο υγρό και το αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο (στα 7 λεπτά) ρίχνουμε ξανά τα μύδια στο τηγάνι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες από το σαλάμι Λευκάδος και κομματάκια φέτας.

Σολομός γλασέ με σόγια, πορτοκάλι και σπανάκι

Υλικά
1 φιλέτο σολομού περίπου 250 γρ.
50 ml ελαιόλαδο
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ. μέλι
40 ml σάλτσα σόγιας
20 ml χυμό πορτοκάλι
200 γρ. σπανάκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το τζίντερ και το κρεμμυδάκι για 2 -3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε στην άκρη, καθαρίζουμε το τηγάνι, και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις δύο πλευρές για 3 -4 λεπτά από την κάθε μεριά. Προσθέτουμε τη σόγια σος, το μέλι και το χυμό πορτοκάλι και μαγειρεύουμε κουνώντας το τηγάνι μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γλασαριστεί ο σολομός.

Σούπα τραχανά με chorizo και γιαούρτι

Υλικά (για 1 άτομο)
500 ml νερό
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. τραχανά
50 γρ. φέτα
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. λουκάνικο chorizo
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τον τραχανά. Μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το chorizo ψιλοκομμένο. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και σερβίρουμε σε μπολ γαρνίροντας με το γιαούρτι.

Φριτάτα Μανιταριών

Υλικά (για 1 άτομο)
100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 κολοκυθάκι σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
30ml ελαιόλαδο
20 γρ. πάστα μανιταριών από βαζάκι
50 ml γάλα
6 αβγά
Φρέσκο θυμάρι
Λάδι τρούφας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια , το κολοκυθάκι και το κρεμμυδάκι σε δυνατή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάστα μανιταριών , το λάδι τρούφας, τα αbγά χτυπημένα με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε . Ψήνουμε τη φριτάτα από τη μια μεριά ανασηκώνοντας τις άκρες για να περάσει το αβγό από κάτω, τη γυρίζουμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός μεγάλου ρηχού πιάτου, την αφήνουμε να ψηθεί άλλα 2 -3 λεπτά και τη σερβίρουμε.