Follow us

“Up” και… νιώσε την κυτταρική θρέψη

Μια ιδιαίτερη "υγιεινή" γωνιά στο κέντρο της Αθήνας για τον καθημερινό μας ανεφοδιασμό σε βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, άνοιξε πριν λίγους μήνες στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους…

“Up” και… νιώσε την κυτταρική θρέψη

Περνώντας μπροστά από την “Up-Κυτταρική θρέψη” εντυπωσιάζεσαι πρώτα απ' όλα από τη μεγάλη βιτρίνα, που είναι γεμάτη φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής. Ο εμπνευστής του concept Μάρκος Βόλης, μας εξήγησε ότι η φιλοσοφία τους είναι να προσφέρουν καθημερινά μια γρήγορη και υγιεινή διατροφή, με την πραγματική της έννοια. Στο μαγαζί υπάρχουν μόνο ενεργειακές τροφές, που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό μας, γι’ αυτό και μότο τους είναι όχι το γνωστό «είσαι ό,τι τρως», αλλά… «είσαι ό,τι αφομοιώνεις». Έτσι, εδώ δεν θα βρούμε προϊόντα από λευκό αλεύρι, ζάχαρη, γλυκαντικά, επεξεργασμένα έλαια, γαλακτοκομικά ή προϊόντα ζωικής προέλευσης. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται είναι είτε ζέας είτε χαρουπάλευρο, όπου χρειάζεται γάλα μπαίνει αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας, ενώ οι ξηροί καρποί μουλιάζονται, για την καλύτερη πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών τους. Όλα όσα ετοιμάζονται καθημερινά εδώ είναι συνταγές διατροφολόγου, έτσι, ώστε να υπάρχει κάθε φορά η κατάλληλη αναλογία μεταξύ γευστικού και θρεπτικού.

“Up” και… νιώσε την κυτταρική θρέψη

Ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας, μπορούμε να παραγγείλουμε, για παράδειγμα, τον χυμό «μεταβολισμός», με ανανά, γκρέιπφρουτ και λεμόνι, που βοηθά στις καύσεις και είναι λιποδιαλυτικός ή τον «αιματοκρίτη», με καρότο, παντζάρι, πράσινο μήλο και λεμόνι για τον καθαρισμό του σώματος, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση της κακής χοληστερόλης. Παρασκευάζονται επίσης smoothies, για τα οποία μπαίνουν στο μπλέντερ χυμοί μαζί με ολόκληρα φρούτα, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι εφαρμόζεται για όλα αυτά νέα τεχνική αποχύμωσης, που διατηρεί το 100% των θρεπτικών συστατικών των πρώτων υλών. (Κοστίζουν από 1,30-2,70).

Στον κατάλογο και σαλάτες, που έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να αποτελούν πλήρες γεύμα και όχι συνοδευτικό. Παράδειγμα, η σαλάτα υπερτροφών με kale, λόλα, goji berries, dinkel σπόρους και αμάρανθο με dressing αβοκάντο, που έχει μόλις 280 θερμίδες και στοιχίζει 3,90€. Επίσης, υπάρχουν σούπες ημέρας σαν την καροτόσουπα με καρότο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, σελινόριζα και λίγο αβοκάντο και μυρωδικά που κοστίζει 3,50€. Ακόμη, μπορεί κανείς να παραγγείλει για πρωινό αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας με δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Τέλος, εδώ μπορούμε να βρούμε και σάντουιτς και χειροποίητες μπάρες δημητριακών, καθώς και τσιπς μήλου ή kale chips ελληνικά και 100% βιολογικά.

Up-Κυτταρική θρέψη: Ακαδημίας 91 & Θεμιστοκλέους, τηλ. 211 4025900.