Follow us

Mr and Mrs Greek: Ένα υπέροχο ζευγάρι στο ψωμί μας

Τα πρωινά μας φαίνεται ότι γίνονται πιο γευστικά με τις ελληνικές μαρμελάδες Mr and Mrs Greek, που προέρχονται αποκλειστικά από επιλεγμένα φρούτα, από διάφορες γωνιές του τόπου μας…

Mr and Mrs Greek: Ένα υπέροχο ζευγάρι στο ψωμί μας

Η συνήθεια του πρωινού επιστρέφει πιο οργανωμένη και ένας τρόπος να την ενισχύσουμε είναι οι εξαιρετικές μαρμελάδες Mr και Mrs Greek.
Τις βάλαμε στο γευσιγνωστικό τραπέζι και τις δοκιμάσαμε.
Η ναυαρχίδα τους, το μανταρίνι Χίου (2 αστέρια στα Great Taste Awards), βγάζει μια απίστευτη φρεσκάδα και σπιρτάδα. Στη μύτη, η αίσθηση του χιώτικου μανταρινιού είναι εξαιρετική και στο στόμα, πέρα από την όμορφη οξύτητα που ισορροπεί με την γλυκύτητα, ο ουρανίσκος γεμίζει από ωραίες νότες εσπεριδοειδών. Η δεύτερη ετικέτα, το κεράσι Εδέσσης, είναι πολύ παιχνιδιάρικη. Το βαθύ χρώμα κρύβει πλούσια αρώματα και πληθωρική γεύση. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κερασιού είναι ευδιάκριτα, κομμάτια φρούτου ολόκληρα και κάθε κουταλιά παραπέμπει σε πολύ καλό γλυκό του κουταλιού. Η φράουλα από την Ηλεία στέκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Εξαιρετική η παρουσία του φρούτου, καλή αίσθηση γλυκύτητας, απρόσμενη φρεσκάδα και μεγάλη επίγευση.

Mr and Mrs Greek: Ένα υπέροχο ζευγάρι στο ψωμί μας

Η Mr και Mrs Greek ξεκίνησε τη δράση της πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, το 2012, με έδρα την Χίο. Η πρώτη βιοτεχνία δημιουργήθηκε εκεί, γιατί ο ένας από τους δημιουργούς είχε, εκτός από καταγωγή, και κτήμα με μανταρίνια, αλλά και τη μητέρα του που γνώριζε μια παραδοσιακή συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι.
Αυτή είναι η φιλοσοφία σε όλα τους τα προϊόντα: Διαλέγουν αυστηρά από συγκεκριμένους παραγωγούς τα φρούτα τους και χρησιμοποιούν παραδοσιακές συνταγές. Σήμερα, η βιοτεχνία έχει μεταφερθεί στα Γιαννιτσά. Κάθε μαρμελάδα βράζει αργά, σε μικρές ποσότητες, χωρίς καθόλου πηκτίνες. Γενικά, εκτός από τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού δεν προστίθεται κανένα άλλο υλικό. Η φοβερή υφή και η πλούσια γεύση σε όλα τα βαζάκια οφείλεται στο φρούτο, που χρησιμοποιείται σε ποσοστό 75-85%. Τα φρούτα πάντα μαζεύονται φρέσκα και αμέσως παράγεται η μαρμελάδα.
Τις εξαιρετικές αυτές μαρμελάδες θα τις δοκιμάσετε στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016 (Τεχνόπολη 10-12/6), μπορείτε όμως να τις εντοπίσετε και στον Σκλαβενίτη και σε αρκετά επιλεγμένα deli.

http://www.mrandmrsgreek.com/