Follow us

Χειροποίητο μακεδονίτικο φύλλο

Τις "Πίτες της Μαριάννας" τις έχουμε δοκιμάσει και τις εκτιμάμε δεόντως και για τη γέμιση αλλά και για το εξαιρετικό τους φύλλο.

Χειροποίητο μακεδονίτικο φύλλο

Πρόκειται για χειροποίητες σπιτικές πίτες, που παρασκευάζονται από τις Γωνιάτισσες, τον συνεταιρισμό γυναικών της Νέας Γωνιάς Χαλκιδικής, με συνταγή και επίβλεψη της Μαριάννας Καζάκη, του γνωστού μας Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη: με τα ασύγκριτα αμπελόφυλλα, τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια στο βάζο, τις αμπελοκορφές και πολλά ακόμα εξαιρετικά προϊόντα με βάση το αμπέλι και τον καρπό του -όλα εκτός από κρασί! Αλλά, ας επανέλθουμε στις πίτες…
Το ζητούμενο στην πίτα είναι το φύλλο, καθώς τη γέμιση την πετυχαίνουμε πιο εύκολα και δεν είναι και κόπος. Έτσι, η είδηση ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα σκέτο χειροποίητο φύλλο "της Μαριάννας", για να φτιάξουμε τις δικές μας πίτες, πολύ μας άρεσε. Είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στις πίτες της και το ανοίγουν στο χέρι οι Γωνιάτισσες του συνεταιρισμού, με πρώτης ποιότητας υλικά και με τον παραδοσιακό μακεδονίτικο τρόπο. Μόλις παρασκευαστεί, καταψύχεται και συσκευάζεται ανά δυο φύλλα. Για ένα κανονικό ταψί τα βάζουμε ένα κάτω ένα πάνω, για ένα μικρό ή μια ανοιχτή πίτα τύπου πίτσας, αρκεί και το ένα. Σούπερ.

Χειροποίητο μακεδονίτικο φύλλο

Ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη λειτουργεί από το 1994, όταν η Μαριάννα Καζάκη αποφάσισε να βγάλει στο εμπόριο τα ονομαστά της αμπελόφυλλα. Στο πανέμορφο κτήμα της οικογένειας, στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, καλλιεργούνται βιολογικά αμπέλια με Σουλτανίνα, που δίνει το πιο μαλακό φύλλο (για τα ντολμαδάκια μιλάμε) και την πρώτη ύλη για όλα τα προϊόντα της φίρμας, από τις αμπελοκορφές μέχρι το τσίπουρο και το πετιμέζι, περνώντας από το γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, που δεν διστάζει να καινοτομεί με το λανσάρισμα παραδοσιακών προϊόντων σε premium ποιότητα και τεχνική.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα προϊόντα "της Μαριάννας" δεν περιορίζονται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά εξάγονται και εκτιμώνται πολύ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στο Ντουμπάι. Στην Αθήνα θα τα βρείτε στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 τηλ. 210 3628738, στο Nora's deli , Αναγνωστοπούλου 11 Κολωνάκι τηλ. 210 3389349, στο Σμυρνιώ, 25ης Μαρτίου 1 Ν.Σμύρνη τηλ. 210 9314933, μεταξύ άλλων.

Αμπελουργικός οίκος Καζάκη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, τηλ. 2399020450 www.ntolmadakia.com