Οι γιορτές στο φούρνο ΒΕΝΕΤΗ ξεκινούν απ’ το Φεστιβάλ!

Εύη Σκλατινιώτη 03/12/2014

Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων χωρίς ζαχαροπλαστείο με τα αγαπημένα γλυκά των ημερών δεν νοείται. Γι’ αυτό στο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις – Χριστούγεννα 2014» η ΒΕΝΕΤΗΣ (χορηγός του Φεστιβάλ) θα μας βάλει στο εορταστικό κλίμα με παραδοσιακά γλυκά, αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές τους και είναι βέβαιο πως δεν θα αντισταθούμε…

Στο ζαχαροπλαστείο ΒΕΝΕΤΗΣ που θα περιμένει τους επισκέπτες στο κέντρο του Φεστιβάλ το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (5 έως 7 Δεκεμβρίου) στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι, θα μας περιμένουν παραδοσιακές γλυκές νοστιμιές όπως μελομακάρονα με μέλι και καρύδι, κουραμπιέδες σε κανονικό ή μίνι μέγεθος, δίπλες κλασικές ή στριφτές και άλλα. Για όσους αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο, θα υπάρχουν και πιο προχωρημένες προτάσεις, όπως μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης ή με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και τριμμένο καρύδι, αλλά και κουραμπιέδες με γέμιση mousse chocolat, κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και κουραμπιέδες πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη και σοκολάτα. Αυτό που αναμένεται να συζητηθεί, όμως, είναι η παρουσίαση που θα γίνει σε πανελλαδική πρώτη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ δύο ολοκαίνουριων προτάσεων βασιλόπιτας: η βασιλόπιτα μακαρόν με γεύση ρόδι και επικάλυψη μαύρης ή λευκής σοκολάτας. Νέα πρόταση θα είναι ακόμη, τρεις διαφορετικές εκδοχές κορμού: με γεύση κάστανου, με φρούτα και ο πιο παραδοσιακός σε σμυρνέικη εκδοχή θα μας βάλουν σε πειρασμό όσους τους δοκιμάσουν…

Βασιλόπιτα μακαρόν με γεύση ρόδι και επικάλυψη σοκολάτας

Βασιλόπιτα μακαρόν με γεύση ρόδι και επικάλυψη σοκολάτας



Οι απολαύσεις στο Φούρνο ΒΕΝΕΤΗ δεν σταματούν στο φεστιβάλ…

Το ξέρατε ότι η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα είναι μέρες νηστείας και μάλιστα σαράντα, όπως και πριν από το Πάσχα; Η ΒΕΝΕΤΗΣ μας το επισημαίνει με την τεράστια γκάμα των νηστίσιμων προϊόντων που διαθέτει ήδη σε όλα τα καταστήματά της.
Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε για τη Μεγάλη Σαρακοστή του Πάσχα, που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Πιθανόν, όμως, κάποιοι από εμάς να μην γνωρίζουν ότι σημαντική περίοδος αυστηρής νηστείας για τους Ορθόδοξους είναι και αυτή που μας προετοιμάζει για την ημέρα της Γέννησης του Χριστού.  Η νηστεία αυτή ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 24 Δεκεμβρίου και θεωρείται πιο «ελαστική», αφού ως τις 17 Δεκεμβρίου επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού (εκτός Τετάρτης και Παρασκευής), κάτι που δεν ισχύει στη Μεγάλη Σαρακοστή του Πάσχα.
Ας θυμίσουμε ότι το παράδειγμα της νηστείας το έδωσε ο ίδιος ο Χριστός, όταν μετά τη βάπτισή του στον Ιορδάνη παρέμεινε στην έρημο για σαράντα μέρες νηστεύοντας, ως ένδειξη σωματικής και πνευματικής άσκησης, που δυναμώνει τη θέληση και παράλληλα δείχνει την αγάπη προς τον Θεό.
Αν θέλετε, λοιπόν, αυτές τις ημέρες να τηρήσετε το έθιμο είτε για να δοκιμάσετε την εγκράτειά σας, είτε σαν έναν τρόπο αποτοξίνωσης και προετοιμασίας για τα πλούσια γιορτινά τραπέζια, ο ΒΕΝΕΤΗΣ μας προσφέρει μια πληθώρα επιλογών, από αλμυρά έως γλυκά εδέσματα, τόσο απολαυστικά, που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι νηστεύουμε.

Στο φούρνο ΒΕΝΕΤΗ αυτές τις ημέρες θα βρούμε πάνω από εξήντα προτάσεις, όλες με τη γνωστή προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα και τη φρεσκάδα των υλικών. Μεταξύ άλλων, μια ευρεία γκάμα από φουρνιστά, προϊόντα κρουασαντερί, κρύα σάντουιτς, αλλά και μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων όπως κουλούρια σε πολλές γεύσεις, κριτσίνια και μια σειρά προϊόντων για το πρωινό μας. Γευστικά Genovese, μπρέτσελ, κρουασίνια, spring rolls, ρολό με σπανάκι, πατάτα ή κολοκύθι, πιροσκί με πατάτα, νηστίσιμο πεϊνιρλί, διάφορες πίτες, μπαγκέτες και μπαγκετίνια, αλμυρά κουλούρια ολικής αλέσεως είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες αλμυρές επιλογές. Αν πάλι έχετε περισσότερη όρεξη για ένα νηστίσιμο γλυκό, θα βρείτε από παραδοσιακούς λουκουμάδες και λουκουμαδάκια, χαλβάδες, λαλάγγια και μπακλαβάδες μέχρι κράπφεν, cookies με κουάκερ, κέικ με σταφίδες, σιροπιαστά και φυσικά μελομακάρονα και δίπλες που δεν λείπουν από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Βασιλόπιτα σμυρνέικη

Βασιλόπιτα σμυρνέικη

Για την υποδοχή της νέας χρονιάς, η ΒΕΝΕΤΗΣ εκτός από τις βασιλόπιτες μακαρόν που θα λανσαριστούν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, δημιουργεί και μια σειρά από διαφορετικές βασιλόπιτες, για να καλύψει και το πιο απαιτητικό γούστο: από βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι ή με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και βασιλόπιτα «αμυγδάλου» (βασισμένη σε παραδοσιακή συνταγή με κομμάτια αμυγδάλου) μέχρι παραδοσιακή βασιλόπιτα με ζύμη τσουρεκιού (με μαχλέπι και μαστίχα) ή σμυρνέικη βασιλόπιτα με κανέλα, γαρίφαλο και επικάλυψη μαρέγκας.

Αυτά τα Χριστούγεννα προβλέπονται πολύ γλυκά! Ραντεβού, λοιπόν, για μια πρώτη γεύση στο ζαχαροπλαστείο ΒΕΝΕΤΗ στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014». Μάλιστα, μια είδηση που μόλις επιβεβαιώσαμε είναι πως το Σάββατο 6 Δεκέμβρη οι δημοφιλείς ηθοποιοί Σμαράγδα Καρύδη και Θοδωρής Αθερίδης θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ και θα βρίσκονται στο ζαχαροπλαστείο ΒΕΝΕΤΗ από τις 4-5μ.μ. για να κόψουν πρώτοι τη νέα βασιλόπιτα μακαρόν, ως τα δύο νέα πρόσωπα της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας.





Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος