Follow us

Τα πρωτότυπα και σπάνια που θα γευτούμε στο φεστιβάλ

Ανάμεσα στα εξαιρετικά μέλια και ελαιόλαδα, στις παλαιωμένες γραβιέρες και στις σπιτικές μαρμελάδες, υπάρχουν κάποια προϊόντα που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία ή τη σπανιότητά τους. Αναζητήστε τα στα περίπτερα του φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 4-6 Μαΐου στο Γκάζι…

Τα πρωτότυπα και σπάνια που θα γευτούμε στο φεστιβάλ

Ακόμα και οι μαρμελάδες μπορούν να πρωτοτυπήσουν εντυπωσιακά! Μαρμελάδα πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα και κόλιανδρο και μαρμελάδα φράουλα με μαύρη σοκολάτα και πιπέρι φτιάχνει η Μαρία Δουβογιάννη της “Μεσσηνιακής Παράδοσης”…

Τα αβγά του σαλιγκαριού έχουν μια λεπτή, γήινη γεύση που παραπέμπει σε μανιτάρι ή βρεγμένο δάσος! Αυτό το πολύτιμο “χαβιάρι” συσκευάζει με ανθό αλατιού, δενδρολίβανο και λίγο λεμόνι η Saligaros από τα σαλιγκάρια που εκτρέφει στην Αμάρυνθο Ευβοίας…

Ένα δροσιστικό φυσικό αναψυκτικό με αξιοσημείωτα ωφέλιμα στοιχεία και υπέροχη γεύση φτιάχνετε στο λεπτό από μια φιάλη συμπυκνωμένο “κοκτέιλ” φρεσκοστυμμένου χυμού τζίντζερ και λεμονιού μαζί με μέλι ανθέων που έχει παρασκευαστεί με τη μεθοδο της κρύας εκχύλισης. Το Holy Ginger αναλύεται με ανθρακούχο νερό, μπάινει σε κοκτέιλ ή δίνει γεύση όπου αλλού θέλουμε ενώ διατηρείται στο ψυγείο για καιρό…

Τα πρωτότυπα και σπάνια που θα γευτούμε στο φεστιβάλ

Πίτσα με ζύμη από αλεύρι κάνναβης -αλλά και γλυκά- φτιάχνουν στη Mystic Pizza! Χρησιμοποιούν αλεύρι αλλά και έλαιο από τους σπόρους της καλλιεργημένης οργανικής κάνναβης Sativa, που θεωρείται προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας…

Η Νομάδα Honey Soda στηρίζεται σ’ ένα γνωστό “γιατροσόφι” με μεγάλη ιστορία, που φτάνει στα πέρατα της γης. Πρόκειται για νερό με θυμαρίσιο μέλι Κρήτης και φυσικό χυμό από λεμόνια Σικελίας και είναι ένα καινοτόμο ανθρακούχο ποτό αφού είναι η πρώτη σόδα με φυσικό μέλι…

Άκρατος οίνος (βασισμένος στα αρχαιοελληνικά πρότυπα), από 100% σταφύλι, χωρίς προσθήκη θειωδών, χημικών και χρωμάτων είναι το βασικό προϊόν του Οργανισμού Περιβάλλοντος Ηλέσιον. Παράγουν και δύο πολύ ιδιαίτερα προϊόντα από 100% φρέσκο χυμό σταφυλιού, με αφαίρεση της δροσοσταλίδας του σταφυλιού σε θερμοκρασία περιβάλλοντος: το Ειδύλλι, κάτι σαν ελαφρώς αρωματικό νερό, ένα βιολογικό ρόφημα από 99% νερό χωρίς άλατα και το Σταφυλόμελο, ένα φυσικό σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό γλυκαντικό.

Μέλι από βαμβάκι, από πολυκόμπι, από ευκάλυπτο και από περδικάκι δεν συναντάμε εύκολα. Πρόκειται για σπάνια μονοποικιλιακά μέλια με ιδιαίτερη θρεπτική αξία και γεύση, που παράγει η νομαδική μελισσοκομία Μελίρρυτη…

Σαλάμι καπνιστό και τυρί τύπου γραβιέρας καπνιστό ή απλό με προσθήκη καλλιεργημένης κάνναβης διαθέτει το Τσίλιγκο Greek Gastronomy…

Το Dry River Gin, ένα ελληνικό τζιν από τη Δράμα, που φτιάχνει ο Δημήτρης Χαρίσκος, γοητεύει με τα ιδιαίτερα και έντονα αρώματά του που περιλαμβάνουν εκτός από άγριο άρκευθο, κρίταμο, μυρτιά, άνθη πορτοκαλιάς και γλυκά βότανα μαζεμένα από τα γύρω βουνά.

Παραδοσιακά φτιαγμένα στριφτάρια με αγκιναρόφυλλα, ή με χαρουπάλευρο ή με σοκολάτα και χιώτικο μανταρίνι είναι στη μεγάλη συλλογή του Νίκου Κωνσταντουλάκη από το εργαστήριο “Χιώτικο Κελλάρι” της Χίου…

Αναλυτικά όλοι οι εκθέτες του Φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" 2018 εδώ.