Follow us

“Thirsty fruits”: τα αποξηραμένα φρούτα αναβαθμίζονται

Μια ευρεία γκάμα ποιοτικών φρούτων από την Κορινθία, από δαμάσκηνο και βερίκοκο μέχρι λωτό και goji berry, που αποξηραίνονται με φυσικές μεθόδους και φτάνουν στα χέρια μας με υψηλή θρεπτική αξία…

“Thirsty fruits”: τα αποξηραμένα φρούτα αναβαθμίζονται

Δεν υπάρχει πιο υγιεινό σνακ από το φρούτο κι αν δεν έχουμε την ευκαιρία να το ‘χουμε φρέσκο μαζί μας, τότε τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια πολύ καλή λύση, μόνο που συνήθως βρίσκουμε στο εμπόριο κυρίως εισαγωγής. Γι’ αυτό και με χαρά υποδεχθήκαμε στη γευστική δοκιμή μας μια νέα σειρά ελληνικών, συσκευασμένων αποξηραμένων φρούτων, που ξεχωρίσαμε τόσο για τα αρώματα και τις γεύσεις τους, όσο και για τον τρόπο ξήρανσης και την ευρεία γκάμα.

“Thirsty fruits”: τα αποξηραμένα φρούτα αναβαθμίζονται

Δοκιμάσαμε από τα κλασικά σαν το δαμάσκηνο και το βερίκοκο, μέχρι μήλο σε φέτες, πορτοκάλι σε φέτες, αλλά και λωτό σε φέτες και goji berry και διαπιστώσαμε σε όλα την σωστή ξήρανση, που άφηνε να διακρίνονται τα αρώματα του κάθε φρούτου. Πιο τυπικά αρώματα διακρίναμε στον ζουμερό λωτό, το μήλο και το δαμάσκηνο, ενώ το πορτοκάλι είχε τη χαρακτηριστική πικράδα της φλούδας, που πολλοί αγαπούν.

Ποια είναι η “Thirsty Fruits”…

Η "Thirsty Fruits" ιδρύθηκε το 2015 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας από μια μικρή ομάδα γεωπόνων - τεχνολόγων τροφίμων, με στόχο να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ελληνικά αποξηραμένα φρούτα. Όραμά τους είναι να προάγουν την αναβαθμισμένη ποιότητα των ελληνικών φρούτων και σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία να δημιουργήσουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων με υψηλή θρεπτική αξία.

Τα φρέσκα φρούτα προέρχονται από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Νομού Κορινθίας, ενώ η αποξήρανση γίνεται με φυσικές μεθόδους, χωρίς χρήση πρόσθετων και συντηρητικών ούτε ζάχαρης. Η γλυκύτητα προέρχεται αποκλειστικά από τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων. Τα προϊόντα προσφέρονται σε επαγγελματικές αλλά και ατομικές συσκευασίες και διατίθενται προς πώληση σε καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα αλλά και σημεία διάθεσης στο http://www.thirstyfruits.gr