Follow us

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και την ελληνική κουζίνα

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η απονομή των οποίων έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ενός υψηλών προδιαγραφών dinner de gala αλλά και η Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας που προηγήθηκε οδήγησαν σε μια σημαντική διαπίστωση.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και την ελληνική κουζίνα

Η ελληνική κουζίνα σε όλο της το φάσμα, από την παραδοσιακή μέχρι τη σύγχρονη εκδοχή της, έχει ένα τεράστιο δυναμικό που αξιοποιούμενο σωστά θα συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Υπόβαθρο αυτού του δυναμικού είναι τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, τα οποία με τη χρήση τους στην κουζίνα οδηγούν σε ένα υψηλού επιπέδου γευστικό αποτέλεσμα και στις χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας μας.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και την ελληνική κουζίνα

Η αναγνώριση της σημασίας που έχουν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στην ελληνική κουζίνα ήταν και το ερέθισμα για τη METRO Cash & Carry να υποστηρίξει δυναμικά και τους δύο θεσμούς. Απόλυτα ελληνική εταιρία με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ποιότητα και την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων συνέβαλε καθοριστικά τόσο στην προβολή της Εβδομάδας Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας, όσο και των ποιοτικών αυτών προϊόντων. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε στα MΕΤRO Cash & Carry Πυλαίας, Καλοχωρίου, Ωραιοκάστρου, Κιλκίς και Γιαννιτσών ειδικές γωνιές προβολής με προϊόντα εξαιρετικών μακεδονίτικων εταιριών. Επιπλέον, η εταιρία ανήρτησε αφίσες που πρόβαλαν το θεσμό και ενημέρωναν το κοινό για την “Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Εβδομάδας” και στα 49 καταστήματά της, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ανάλογη ήταν και η υποστήριξη της εταιρίας ως χορηγού στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Οι κινήσεις αυτές, επιβεβαιώνουν την κοινωνική ευαισθησία της εταιρίας σε ό,τι αφορά την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου, την προσπάθεια να προωθηθεί το σύγχρονο πρόσωπο της μακεδονίτικης γαστρονομίας αλλά και την υποστήριξή της στους Μακεδόνες παραγωγούς. Το κριτήριο με το οποίο τα 147 ποιοτικά προϊόντα εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής της METRO Cash & Carryστα σημεία προβολής και συνέβαλαν στην ανάδειξη της Εβδομάδας Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας ήταν η ποιότητα και το μεράκι των παραγωγών τους.

Ανάμεσά σε αυτούς υπάρχουν μεγάλες εταιρίες με εξαγωγές στο εξωτερικό, μικρές οικοτεχνίες που βάζουν το πάθος και το μεράκι τους στο προϊόν τους, συνεταιρισμοί με βαθιά γνώση της παράδοσης, οικογενειακές φάρμες και επιχειρήσεις με την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Υπέροχα τυριά, γάλα, κεφίρ, γιαούρτι, εξαιρετικά αλεύρια, διάσημα κρασιά, ελιές Χαλκιδικής, πιπεριές Φλωρίνης, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, σάλτσες, μουστάρδες, αλλαντικά, προϊόντα παραδοσιακά, ΠΟΠ και ΠΓΕ, από όλη τη Μακεδονία κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στα ειδικά σταντ με το σήμα της εβδομάδας σύγχρονης μακεδονικής κουζίνας που θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 30 Απριλίου. Παράλληλα, και επειδή είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία τους, τα προϊόντα θα εναλλάσσονται στα σταντ ώσπου όλοι, να τα δουν όλα, όπως ακριβώς αξίζει σε τόσο υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Τα METRO Cash & Carry απευθύνονται σε μια ευρύτατη γκάμα επαγγελματιών και έχουν σημαντική παρουσία στον χώρο της εστίασης. Η πλήρης υποστήριξη που έδωσαν από την πρώτη στιγμή ως χορηγοί στον καινούργιο θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και του πρωτοποριακού event “Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας” δείχνει στην πράξη την πρόθεση της εταιρίας να στηρίξει τη γαστρονομική παράδοση του τόπου. Η στενή συνεργασία της με το “Αθηνόραμα”, πρωτοπόρο στην εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας αποδεικνύει ότι τα METRO Cash & Carry έχουν αποφασίσει να σταθούν δίπλα στους Μακεδόνες παραγωγούς και στους επαγγελματίες της εστίασης, αποτελώντας με τον δικό τους τρόπο σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού και επομένως της οικονομικής ευμάρειας του τόπου.