Follow us

Virgin cocktails με άρωμα τσαγιού

Τα cocktails χωρίς αλκοόλ είναι δυνατή τάση στις λίστες των bars. Στο πλαίσιο των Athinorama Bar Awards δοκιμάσαμε πολλές συνταγές με βάση τις γεύσεις του Lipton Ice tea. Σας δίνουμε μερικές και σας καλούμε να διαγωνιστείτε με μια δική σας!

Virgin cocktails με άρωμα τσαγιού

Lipton Ice Tea mocktails

Κάνοντας μια ανάγνωση στις cocktail κολεξιόν των bars εντοπίσαμε αρκετές «μελετημένες» συνταγές χωρίς αλκοόλ. Τα δροσερά non alchohol cocktails, τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν μια ισχυρή τάση, που ήρθε, όπως φαίνεται, για να μείνει. Οι συγκεκριμένες μείξεις δεν είναι καθόλου εύκολες, το αντίθετο. Aπαιτούν φαντασία, ευρηματικότητα και γνώσεις για να «καμουφλαριστεί» η απουσία του αλκοόλ, καθώς και συστατικά που έχουν ένταση και χαρακτήρα, για να δώσουν πολυπλοκότητα στο cocktail.
Το Lipton Ice Tea ταιριάζει απόλυτα ως βασικό συστατικό. Για παράδειγμα, το Lipton Green Lemon Ice tea εμπλουτίζει αμέσως με δροσερές νότες λεμονιού και δημιουργεί μείξεις ιδιαίτερα αναζωογονητικές και το Lipton Ice Tea Ροδάκινο ενισχύει αρωματικά και γευστικά κάθε σύνθεση.

Η γκάμα των Ιce Τea μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με πολλά υλικά και να προκύψουν ευχάριστα cocktails, που μεταδίδουν την ξεγνοιασιά και τη φρεσκάδα. Μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να αναμείξουμε το Lipton Ice Τea με άλλα φρούτα, σιρόπια, βότανα, μπαχαρικά, χυμούς και πουρέδες και να περάσουμε καλά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Virgin cocktails με άρωμα τσαγιού

Ο διακεκριμένος bartender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος μας δίνει έναν αρχικό «μπούσουλα», έχοντας δημιουργήσει έξι virgin με Lipton Ice Τea ανακατεύοντας υλικά όπως είναι το πράσινο μήλο, το ginger, το λάιμ, τα φύλλα βασιλικού, το γκρέιπφρουτ, το πορτοκάλι, το κάρδαμο, ο δυόσμος και η φράουλα.
Περισσότερες ιδέες συγκεντρώσαμε για δεύτερη χρονιά στο σαφάρι των Αθηνόραμα Bar Awards σε Αθήνα και επαρχία. Σε κάθε δοκιμή, ζητούσαμε από τους bartenders ένα mocktail με πρωταγωνιστή το Lipton Ice Τea.

Δείτε μερικές από τις συνταγές που ξεχωρίσαμε, για να κάνετε τις δικές σας δοκιμές και ακόμη περισσότερο, για να πάρετε ιδέες, ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας cocktail και -γιατί όχι- να γίνετε ο επόμενος Liptonbartender στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Lipton σε συνεργασία με το Αθηνόραμα (διαβάστε σχετικά παρακάτω).

Συνταγές με Lipton Ice tea

Sir Thomas (The Zillers)

Υλικά
150ml Lipton Green Tea Lemon
15ml σιρόπι gingerbread
10ml ginger
10ml φρέσκο χυμό λεμόνι
τριμμένο μοσχοκάρυδο και κανέλα

Εκτέλεση: φτιάχνουμε με τη μέθοδο blazer ένα ζεστό cocktail με όλα τα υλικά και γαρνίρουμε με μοσχοκάρυδο και κανέλα.

Time for Tea (Pairidaeza)

Υλικά
50ml σιρόπι ζάχαρης
50ml χυμό λεμόνι
10ml σιρόπι ginger
Απογεμίζουμε με Lipton Green Τea Lemon αρωματισμένο με ελληνικά βότανα

Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε με πάγο.

Jungle Bird (Ipitou the Bar)

Υλικά
150ml Ιce Tea ροδάκινο
4 φλούδες λεμονιού
10ml πουρέ passionfruit
12,5ml σπιτικό σιρόπι πιπέρι με chilly

Eκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο, με γαρνιτούρα μέντα και lemongrass.

Green Tangerita (Mπλε Παπαγάλος)

Υλικά
100ml Lipton Ice tea Green tea
40ml χυμός μανταρινιού
15ml αγαύη

Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε με πάγο σε ποτήρι highball, με γαρνιτούρα φλούδα λεμονιού και κορυφή βασιλικού.

Ο διαγωνισμός για τον καλύτερο Lipton Bartender

Έχετε κι εσείς την ευκαιρία να εκπλήξετε την επιτροπή της Lipton και του Αθηνοράματος και να δημιουργήσετε τη δική σας συνταγή με Lipton Ice tea.
Ένας, ο καλύτερος Έλληνας Lipton Bartender για το 2018 θα βραβευτεί τη μεγάλη βραδιά της τελετής των Athinorama Bar Awards, στις 23 Απριλίου.

Το Lipton Ice Tea δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες των cocktails να βρεθούν ανάμεσα στους βραβευμένους του ελληνικού bartending με μια ξεχωριστή συνταγή και να την κάνουν γνωστή σε όλους του ανθρώπους των spirits.
Η πρόκληση είναι μεγάλη και την ίδια στιγμή απλή. Αρκεί να φτιάξετε τη συνταγή σας, να τη φωτογραφήσετε και να την ποστάρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πληροφορίες στο http://www.athinoramabarawards.gr/partners/liptonbartender/default.aspx .
Προσοχή! Πρέπει μέχρι τις 10 Απριλίου να έχετε ανεβάσει τη συνταγή σας.

Ένα σημαντικό tip είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Μπορεί να μην υπάρχει αλκοόλ, έχετε όμως τη δυνατότητα να ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο cocktail, που θα μπει ανάμεσα στα εμβληματικά cocktails με Lipton και μπορεί να είναι ζεστό, παγωμένο, γλυκό, tiki, sour, fizz και ό,τι άλλο προκύψει από τη φαντασία σας.

Καλή επιτυχία σε όλους!