Follow us

Η Σουρωτή στηρίζει την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας

Το νερό της Σουρωτής αποτελεί ένα εμβληματικό όνομα με απόλυτη ελληνικότητα ικανό να εκπροσωπήσει διεθνώς την ελληνική ποιότητα.

Η Σουρωτή στηρίζει την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας

Με μια ιστορία 2.500 χρόνων πολύτιμο κεφάλαιο τόσο για την οικονομία της περιοχής όσο και για την ελληνική γαστρονομία το νερό της Σουρωτής αποτελεί ένα εμβληματικό όνομα με απόλυτη ελληνικότητα ικανό να εκπροσωπήσει διεθνώς την ελληνική ποιότητα. Η απόφαση του να στηρίξει την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας αποδεικνύει επιπρόσθετα το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που οδηγεί την εταιρεία να υποστηρίζει ενέργειες που μπορούν να έχουν θετικό, κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα για τη Μακεδονία και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη στις παρυφές της οποίας βρίσκεται η πηγή. Για όλους αυτούς τους λόγους μιλήσαμε με την κα Αναστασία Μουστάκα Διευθύντρια Marketing και Πωλήσεων και θέσαμε κάποια σχετικά ερωτήματα:

Η γενική αίσθηση η οποία επιβεβαιώνεται και από μια μικρή έρευνα που κάναμε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Σουρωτή έχει δεσπόζουσα θέση και είναι το πλέον αναγνωρίσιμο από τα άλλα αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα. Τι στοιχεία μπορείτε να μας δώσετε γι’ αυτό.

Το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Σουρωτή κατέχει στην ελληνική αγορά το μεγαλύτερο μερίδιο, το οποίο διατήρησε και αύξησε στα επώνυμα brand, παρά την κρίση. Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen (2018), μετά το 2015 η αγορά του Ανθρακούχου Νερού στην Ελλάδα παρουσιάζει μια μικρή ανάκαμψη τις τάξεως του 1,52% το 2016 και 0,46% το 2017. Η Σουρωτή κατέχει ένα μερίδιο της τάξης του 55% στην κατηγορία των επώνυμων ανθρακούχων φυσικών μεταλλικών νερών.

Η Σουρωτή στηρίζει την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας

Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα στοιχεία που συνδέουν τη Σουρωτή με το ποιοτικό φαγητό και της επιτρέπουν να στέκεται επάξια δίπλα σε ένα πιάτο υψηλών απαιτήσεων;

Το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Σουρωτή αναβλύζει από την ιστορική πηγή, στις βόρειες παρυφές του όρους Κάλαυρος – στα σύνορα των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπολογίζεται στα 120 μέτρα βάθος που θεωρείται ιδανικό για μεταλλικές πηγές. Το νερό στη πηγή είναι ψυχρό με σταθερή θερμοκρασία περίπου 16° Κελσίου και η ποιότητα του παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

Η ιδιαίτερη γεύση της σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη χημική της σύσταση την καθιστούν ένα τέλειο συνοδευτικό για ένα πιάτο υψηλών απαιτήσεων. Η περιεκτικότητα της Σουρωτής σε μεταλλικά στοιχεία είναι από τις πιο υψηλές (περισσότερα από 1.000 mg/lt) ένα από τα πιο πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία νερά στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά εύπεπτο, δροσιστικό, ιδιαίτερα χωνευτικό, δεν περιέχει θερμίδες ούτε συντηρητικά πρόσθετα, επομένως στην περίπτωση μας θα μπορούμε να πούμε ότι «η φύση έδωσε τη λύση».

Η συμμετοχή σας στην Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης απέναντι σε μια μεγάλη πόλη δίπλα στην οποία βρίσκεται η πηγή της Σουρωτής; Στέλνετε κάποιο μήνυμα στους φίλους της ποιοτικής γεύσης και στην εστιατοριακή σκηνή της Θεσσαλονίκης ή και ευρύτερα;

Η Σουρωτή στηρίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια της να αναδείξει τον θησαυρό που λέγεται Μακεδονική Κουζίνα. Παραδοσιακά η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη του καλού φαγητού, η οικονομική κρίση όμως δυστυχώς επηρέασε και αυτό το κομμάτι της ζωής μας. Η Σουρωτή έχει τις περγαμηνές να γίνει global brand και να καταταχτεί ανάμεσα στα καλύτερα νερά του κόσμου.

Με βάση τα ανωτέρω θα καταλήξουμε λέγοντας ότι όταν μονάδες παραγωγής πλούτου βρίσκονται στα κατάλληλα χέρια οι πιθανότητες να ευημερήσει η χώρα είναι υπαρκτές και αυξάνονται.