Follow us

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: στηρίζει την ελληνική κουζίνα

Στα πλαίσια ανάδειξης της ελληνικής κουζίνας, μέσα από τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ζητήσαμε τη συμβολή μίας εκ των ιστορικότερων ελληνικών εταιρειών τροφίμων.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: στηρίζει την ελληνική κουζίνα

Με μια προϊστορία μισού αιώνα και στην κορυφαία θέση στον χώρο των τροφίμων, η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αποτελεί μια σημαντική παρουσία στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας. Πρόκειται για μία εταιρεία που διακρίνεται με συνέπεια και διαχρονικά, τόσο για τα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα της που κυριαρχούν στον ελληνικό οικογενειακό τραπέζι εδώ και 50 χρόνια, όσο και για την καινοτομία, την εταιρική υπευθυνότητα και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Έτσι, στα πλαίσια ανάδειξης της ελληνικής κουζίνας μέσα από τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ζητήσαμε τη συμβολή μίας εκ των ιστορικότερων ελληνικών εταιρειών τροφίμων και η στήριξή της στο συγκεκριμένο εγχείρημα υπήρξε άμεση και ενθουσιώδης.

«Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και την Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με την πρόθεση να συμβάλλει σε μία κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής τόσο της ελληνικής κουζίνας όσο και της ελληνικής διατροφικής σοφίας. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, την πόλη από όπου ξεκίνησε η εταιρεία το ταξίδι της για να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα και να βρίσκεται στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας, και αυτό δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί ιδιαίτερα», αναφέρει η κα. Αγάπη Παπαδοπούλου, Marketing Director της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: στηρίζει την ελληνική κουζίνα

Κάνοντας μία ανασκόπηση στην ιστορική διαδρομή της εταιρείας, τη βρίσκουμε να ιδρύεται το 1969, ενώ έκτοτε ακολούθησε μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία με αποτέλεσμα σήμερα να παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, έχοντας μια ισχυρή βάση 30.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης ελληνικής γης και συμμάχους 1.300 συμβασιούχους γεωργούς. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, εφαρμόζει αρχές ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης και επενδύει στην καινοτομία, στην έρευνα, στην ανάπτυξη. «Κυρίως όμως επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα που είναι ο Έλληνας αγρότης», αναφέρει η κα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ μέσα από μια στενή συνεργασία με επιλεγμένους παραγωγούς και με μοχλό τη «συμβολαιακή γεωργία» προσφέρει τη δυνατότητα στους παραγωγούς που πληρούν καθορισμένα κριτήρια, να καλλιεργήσουν άριστες παραδοσιακές ποικιλίες, υποστηρίζοντάς τους, μέσω διαρκούς εκπαίδευσης, ενσυναίσθησης και μεταφοράς τεχνογνωσίας με την καθοδήγηση, την επίβλεψη και τις καθημερινές επισκέψεις των γεωπόνων της εταιρίας στα αγροτεμάχιά τους.». Με τον τρόπο αυτό, η εφαρμογή της συμβολαιακής γεωργίας ανταποκρίνεται και στην προτεραιότητα της εταιρίας για εγγυημένη πρόσβαση σε προϊόντα διασφαλισμένης ποιότητας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ανάδειξης της ελληνικής γεωργίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει έμπρακτα και τους νέους επιστήμονες. «Μέσα από τη συνεργασία μας με το Γεωπονικό τμήμα του Α.Π.Θ., δίνουμε τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε νέους, αριστούχους γεωπόνους να εκπαιδευτούν σε εφαρμοσμένες καλλιεργητικές πρακτικές. Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους νέους γεωπόνους να αποκτήσουν αφενός εργασιακή εμπειρία στον κλάδο τους και αφετέρου να έρθουν σε στενή επαφή με την έρευνα και την τεχνολογία τελευταίας αιχμής που εφαρμόζεται καθημερινά από την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ» σημειώνει η κα Παπαδοπούλου, τονίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι εξ αυτών εντάχθηκαν άμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και εμείς με τη σειρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι για αυτήν την εξαιρετικής σημασίας συμπόρευση.